Nurtujące mnie pytanie

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Nurtujące mnie pytanie

Postprzez ggizmo w 28 Sie 2008, 11:43

Witam!!

Ja nie rozumiem w jakim tunelu znajduje się karabin rodowy,skoro w miejscu zaznaczonym w mapce na PDA nie ma żadnego tunelu.
Mam też poradnik ze strony gry-online. Byłem w kanałach Agropromu,to jakoś przy końcu było że zabiłem tego niewidzialnego potwora,po przeszukaniu jego ciała nie otrzymałem macek.Po drugie przy wyjściu już z tego tunelu nie spotkałem potwora który zaatakuje mnie mocami PSI. I w tym poradniku piszę że będę musiał się jeszcze raz wrócić do tych kanałów,ale tego zadania będę się mógł dopiero podjąć po rozmowie z przewodnikiem.
Tylko na razie w tym momencie gry jestem na etapie gdzie muszę się zakraść na teren jakiejś tam bazy i ukraść drugi klucz. Możecie ci co korzystają teraz z poradnika gry-online przyznać że trochę w nim namotali??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Darth ReX w 28 Sie 2008, 11:47

Jest tam tunel... Tylko ty stoisz NAD nim. Obrzyn jest w tunelu zawalonym samochodami (wejście od strony rozwalonego śmigłowca) pełnym elektro.
Trofeów nie otrzymasz z każdego zabitego potwora, raz się trafi, a raz nie.
Kontrolera powinieneś spotkać, wychodząc drugim wyjściem z podziemi.
Do podziemi wrócisz dopiero w drugiej połowie rozgrywki, więc nie zajmuj się tym teraz.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez mathus92 w 28 Sie 2008, 11:48

A FAQ przeczytał? Wydaje mi się, że nie...
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2007, 23:29
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:17
Miejscowość: Zakopane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez de99ial w 28 Sie 2008, 11:58

Hmm... Ja właśnie tam wracam (po rozmowie z Przewodnikiem). Jestem świeżo po x16 (BTW wcale nie takie straszne - już w x18 bardziej się bałem). Teraz mam etap kompletnego wyłączenia mózgojeb... mózgozwęglacza (pomieszczenie pod antenami). Za szybko wyrwałem się do podziemi Agropromu?

I przy okazji - te misje dodatkowe (zabij stalkera, przynieś ogon nibypsa, zlikwiduj bandytów) to questy respawnujące się i one zawsze będą wracać czy też kiedyś się "skończą"?
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
www.wrota.com.pl - w nowej szacie!
Image
Awatar użytkownika
de99ial
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 16:37
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:59
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Messiah w 28 Sie 2008, 12:16

Z tego co zauważyłem...to raz sie kończą a raz nie o.O

@top

Ja nie wiem ludzie jak wy gracie...ta gra jest tak liniowa, że nie wiem jak tam można grać i pomylić drogę albo coś....WEJDŹCIE CZASAMI W PDA W ZAKŁADKĘ ZADANIA (quests) I TAM MACIE SWOJE MISJE ! Zaznaczcie sobie którąś (cel) i strzałka was prowadzi jak po sznurku!

I jeszcze gra z poradnikiem...ja nigdy do żadnej gry nie stosowałem solucji/poradnika bo to po prostu psuje zabawę...co tam że w Vice City jedną misję przechodziłem tydzień, bo nie kapowałem o co chodzi, ale do poradnika NIE sięgnąłem :wink:

btw. w tym tunelu jest sporo anomalii, a w poradniku pewnie o tym nie napisali, to zaraz pojawi się temat "co to za dziwne prondy"

Podziemia Agropromu-w poradniku pisało, "ić tom samom stronom bo dosaniesh zawau" :D

Zaczynają mnie denerwować powoli takie pytania jak autora...co drugi temat to "źle polazłem" " gdzie mam iść" "nie dostałem misijij" :mad: :( no Ku*wicy można dostać :P :D

Ale....co złego to nie ja. I tak gram inaczej (Kordon-->Bar-->Magazyny-->Jantar-->Agroprom-->X18-->X16-->Prypeć) :D

Po stylu pisania wnioskuję, że autor ma góra 14 lat...a ta gra jest od 16, hmm?
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez ggizmo w 28 Sie 2008, 13:55

FAQ czytałem,ale tam nie ma żadnej wzmianki jak i gdzie wejść do tego tunelu żeby znaleźć karabin rodowy. Cały czas z poradnika nie korzystam.Bo zanim skorzystam to już połowa gry mi idzie. Nie założyłem tematu po to żeby się pytać co to są te prądy lub dlaczego te zwierzęta są takie,albo dlaczego jak wejdę na łąkę to po chwili hitler kaput.
Sorry Messiahale ty robisz ze mnie i nie tylko kompletnego kretyna. Ciekawe czy byłbyś taki cwany jakbyś grał w jakąś arabską grę z ich dialogiem i literami. Ciekawe co wtedy.
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Postprzez Brian w 28 Sie 2008, 14:54

Arabską grę? lol? :P
Pomóc ci nie potrafię lekarzem jeszcze nie jestem :P .
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Terry w 28 Sie 2008, 15:23

ggizmo napisał(a):Jakbyś grał w jakąś arabską grę z ich dialogiem i literami. Ciekawe co wtedy.

A co masz przeciwko Arabom?
Ale po to przecież ludzie tłumaczą gry, aby grać z językiem jakim jakim się posługują, więc nie wiem po co się bronisz Arabami... Oni posługują się swoim językiem i grają ze swoim językiem...
Karabinu (jeżeli można to nazwać karabinem...) nie znalazłem, bo nie zawracałem sobie tylnej części ciała tym zadaniem, ale ten tunel jest bardzo dobrze widoczny... chyba to jest ten co jest po lewej stronie zestrzelonego helikoptera naukowców... eh...
Ostatnio edytowany przez Terry, 28 Sie 2008, 15:31, edytowano w sumie 1 raz
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez de99ial w 28 Sie 2008, 15:31

Sorry Messiahale ty robisz ze mnie i nie tylko kompletnego kretyna. Ciekawe czy byłbyś taki cwany jakbyś grał w jakąś arabską grę z ich dialogiem i literami

A co? Kupiłeś Stalkera w oryginale z cyrylicą?
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
www.wrota.com.pl - w nowej szacie!
Image
Awatar użytkownika
de99ial
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 16:37
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:59
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez ggizmo w 28 Sie 2008, 15:57

chodziło mi o to co by Messiahzrobił jakby taką grę dostał.Pewnie też na forum zadawałby głupie pytania. Ja się tylko bronie. A do arabów nic nie mam,to była taka aluzja dla tego usera.
Wracając do gry,cudem udało mi się uratować Kruglova,bo jak grałem pierwszy raz we wtorek to mi go zabili.Jeszcze nie przeszedłem x18,bo dopiero dochodzę..mam klucz.W ogóle to obczaiłem stalkera, wiem jak się poruszać...co wyrzucać z plecaka.Tylko ciągły problem z misjami.A w całej grze to chyba mniej niż 10x deda miałem.
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Postprzez caleb59 w 28 Sie 2008, 16:33

@Messiah tez ma troche racji bo takie tematy juz byly...
Z tego co piszesz @ggizmo STALKER sprawia Ci ogromne problemy tak jakbys pierwszy raz gral w gre FPP wiec moze odinstaluj i zagraj w cos latwiejszego?
Poradnikow nie uzywaj bo naprawde psuja przyjemnosc z gry i nie narzekaj ze jest teraz trudno Ci grac bo zobaczysz ze sa gorsze miejsca w tej grze...
Jesli jakims cudem uda Ci sie dotrwac do Czerwonego Lasu i misji gdzie trzeba wylaczyc Mozgozweglacz to gwarantuje Ci niezle schizy w tym rejonie i dopiero wtedy poczujesz co znaczy trudne granie i przebicie sie dalej w tych rejonach - o Prypeci i Elektrowni nawet nie wspomne...
Generalnie radze byc wytrwalym i nie leciec na forum z byle blachym powodem...
Ostatnio edytowany przez caleb59, 29 Sie 2008, 14:03, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez Darth ReX w 28 Sie 2008, 16:34

Też masz chłopie problemy... Zauważ, że z podziemi są 2 WYJŚCIA. Kontroler jest przy tym drugim.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości