Klimat gry

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Mibixos w 27 Lip 2008, 21:56

Pijawki były super tak samo jak kontrolery :D
W SoC nie wiem czemu usuneli Himere (może wie ktoś czemu)
Nie przeszkadza mi to że nie ma zgodności z SoC pod względem np. mutantów, anomali, czy tych wykrywaczy artefaktów. A jeśli chodzi o klimat podejrzewam że jeśli podobał się wam SoC spodoba sie wam CS :wink:
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 27 Lip 2008, 22:10

Usunęli chimerę gdyż był to mutant zbyt... Abstrakcyjny.
Wielki korpus, dwie głowy, niesamowite umiejętności.

Jest jednak kilka mutantów, które usunięte zostały bezpowrotnie.
Przykładem niech będzie Szczur, Tark czy Karzeł...
Według mnie mogliby pozostawić szczury.
Dlaczego zdecydowali się je wywalić - nie wiem. Pasowały jak ulał.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Michu w 27 Lip 2008, 22:34

A mnie dziwi, że wywalili zombiaki te zwykłe. One są super ;D. Szczególnie jak idą chmarą na Ciebie :). Klimat to trzyma... Bo te strzelające fredy to już nie mają klimatu. O wiele lepiej kiedy taki zombiak idzie powoli do Ciebie z chęcią uderzenia porządnie rękoma.

Ja się boję CS, boję w sensie że te wojny frakcji zniszczą tą grę, klimat, pustkowia...

to jak to będzie wyglądać?, call of duty :| ?. Będziemy tylko chodzić całą grę i tłuc się z innymi frakcjami ?, a co to kur*a za przyjemność ?.
Pożyjemy zobaczymy, ale jak tak na każdym kroku tylko nawalana to niech się w upę ugryzą. A mutantów powinno być więcej, w końcu zona ożywia się, nie umiera.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Polski zolnierz w 27 Lip 2008, 23:47

Jak dla mnie jest to logiczne, że będzie troszkę więcej ludzi, choc powinno i byc więcej mutantów. Pamiętam jak barman marudził, że kiedyś za artefakty naukowcy płacili bajeczne sumy i można było się łatwo wzbogacic. A teraz pełno tego śmiecia, naukowcy to mają i nie ma zarobku. Wtedy (w CS) było (będzie xP) bardziej opłacalne ryzykowanie życia dla artefaktu. Były większe zyski ogólnie, było o co walczyc. Prawdą jest, że powinno byc o tyle więcej mutantów co o tyle więcej będzie stalkerów. Zona bardziej pełna poszukiwaczy, ale i bardziej niebezpieczna. A klimat pustkowia? To jest rok przed SoCh, to nie jest taki szmat czasu, już są podstawy baru itp. Zona jest znana jako miejsce szybkiego wzbogacania. Żeby był klimat pustkowia i grozy jakiej chcecie to musiało to by by z 10 lub 5 lat wstecz. Bo Zona mało znana oraz nieodkryta. A w 2011 większośc odkryta (prócz Czerwonego Lasu, Prypeci i NPP-odkryte w 2012). Logiczne jest to, że będzie więcej ludu, ale powinno też byc więcej mutantów...czyżby szli bardziej na realistykę? Na świecie nie ma pijaw, nie ma kontrolerów, to robią tak, żeby były rzadkie, a szkoda...
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Elektryk w 03 Sie 2008, 13:02

Jak to nie ma szczurów? Ja raz grałem w SoC i tak dla zabawy poszedłem sobie do tej lokacji na wschodzie gdzie trzeba uwolnić człowieka z Powinności z piwnicy i jest takie nadziemne przejście które w pewny momencie się kończy jakby budynek do którego prowadzi wyparował. Niestety nie pamiętam nazwy tej lokacji. A więc poszedłem tam i zobaczyłem, że pod nogami wałęsają mi się potworki wyglądające jak szczury skrzyżowane z małpami o przerośniętych żebrach. I nie używałem modów!

Nawiązując do tematu rozmowy. Trzeba zrozumieć, że CS to jest inna gra niż SoC. Nie można tego porównywać. W SoC byliśmy gościem który wyszedł cudem z katastrofy i chciał się dowiedzieć kim jest i dlatego wykonywał wszystkie śmiertelnie trudne zadania których nikt by się nie tknał. Zona była spokojna więc mógł to robić dowolnie zdobywając po drodze zaufanie to pomagając w obronie obozu, to przynosząc jakąś broń do zjedzonej przez korniki knajpy. Z kolei w CS będzie w ogóle inna gra. Tu staniemy się gościem który ma za zadanie zabicie innego gościa którego nie zna. Aby jednak do niego dotrzeć musi dostać pomoc od jakieś frakcji z którą zdobywając nowe tereny utoruje sobie drogę do smarkacza który szlaja się po laboratoriach by ktoś mu coś sprzedał. Jest to inny rodzaj rozgrywki. Walczymy o panowanie w Zonie. By ta nam klękała do kolan i się nas bała. Gdy to już się stanie bedziemy miec łatwy dostęp do ziomka którego szukamy. Sami w pojedynkę nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Ludzie zrozumcie. To jest w ogóle inna zabawa!
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez D4Rk w 13 Sie 2008, 17:29

Przesadziłeś z tym klekaniem zony. Ale wojny frakcji nie powinny zepsuć zabawy tylko troche podkrecić tępo (moim zdaniem).
Cristro chodziło o normalne szczury a nie tamte co maja kręgosłup jak snork taki obdarty blee........
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Hefasto w 27 Sie 2008, 19:50

Dobrze by było jakby zrobili straszniejsze klimaty w podziemiach w CS, bo w SoC cienko było, te potwory wyglądały trochę komicznie i nie było sposobu żeby sie ich wystraszyć. Jedyna kreatura warta uwagi to według mnie krwiopijca. :P
Awatar użytkownika
Hefasto
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2008, 13:49
Ostatnio był: 22 Wrz 2008, 16:52

Postprzez adin w 28 Sie 2008, 10:26

Hefasto napisał(a):Dobrze by było jakby zrobili straszniejsze klimaty w podziemiach w CS (...)

Jak twoim zdaniem mogli by to poprawić?
Dodanie więcej nagle wyskakujących mutantów chyba by załatwiło sprawę? :)
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez CLEAR SKYline w 28 Sie 2008, 10:30

Klimat można poprawić też ciemnicą i dobrą scenografią. Więcej stresujących dźwięków i gra świateł i cieni powinny dać radę.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Mibixos w 28 Sie 2008, 13:55

Mogli by dać takie zwidy jak w F.E.A.R. :D
Image
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie

Postprzez Hefasto w 29 Sie 2008, 13:21

Dokładnie, pamiętam ze jak grałem w feara to po niedługim czasie wyrobiłem sobie nawyk sprawdzania czy nie stoi za mną ta cala Alma. :D
Awatar użytkownika
Hefasto
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2008, 13:49
Ostatnio był: 22 Wrz 2008, 16:52

Postprzez Ogorek69 w 29 Sie 2008, 16:19

Hehe dokladnie. Grajac w takie gry jak Stalker nabylem taki smieszny nawyk, ze podczas przerwy rozgladam sie wokol :wink: . Przy zadnej grze nie mialem takich odczuc jak przy Stalkerze. Wszystkie lab. to jeden horror, ale czasem moga nas spotkac straszne niespodzianki w najmniej spodziewanych miejscach. W misji dla dowodcy Powinnosci, gdzie trzeba odnalezc Bulldoga 6, trzeba bylo odwiedziec pewna wioske. Wszedlem na wzgorze niedaleko niej. Zaczalem rozgladac sie po terenie za pomoca lornetki i dojrzalem jakis ksztalt. Zrobilem zblizenie i okazalo sie, ze to pijawka pozywia sie jakims czlonkiem ''Wolnosci'' obok wiatraka. Wyjalem spluwe, przycelowalem i... spudlowalem. Pijawka zaczela uciekac jak zawodowy sprinter i nagle sie rozplynela w powietrzu. Wszedlem powoli do wioski aby ja dobic i nagle uslyszalem syczenie. Do tego syku dolaczylo pare innych rykow. Mega sie przestraszylem, ze tu jest wiecej niz jedna pijawka. Zaczalem uciekac z wioski, a pijawki sie pojawily tuz obok mnie i koniecznie chcialy mnie sieknac. Zanim wrocilem po Bulldoga musialem sie uspokoic i wyjac mojego shotguna :wink:
Inna rownie straszna przygoda to odwiedzenie Dziczy w godzinach nocnych po przejsciu x16. Wszedzie biegaly stada psow, snorki i kampiacy wszedzie najemnicy.
Awatar użytkownika
Ogorek69
Stalker

Dołączenie: 19 Sie 2008, 21:39
Ostatnio był: 21 Gru 2013, 04:33
Miejscowość: Szczecińska Zona

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość