Żółty obraz w Jantarze.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Żółty obraz w Jantarze.

Postprzez kpt. chomik w 25 Sie 2008, 23:48

Witam,
znowu ja i znowu problem... Znaczy się nie wiem czy problem, może raczej pytanie :wink: . Podczas wykonywania jednej z głównych misji w Jantarze (ta gdzie musimy iść z tym psorkiem zebrać odczyty z jakiś tam punktów) obraz zmienił kolor na taki żółtawy (szczerze mówiąc wygląda to trochę jak sepia... :o ). Nie wiem czy jest to jakiś błąd w grafice (wątpię, bo wszystko inne działa ok), czy może jakieś promieniowanie. Jak to drugie to bardzo bym prosił o jakiś 'lek' na to. Jest to na prawdę bardzo uciążliwe, bo np. takie zombie zauważam dopiero jak stoją metr przede mną... . Aha i dodam jeszcze, że słychać jakieś głosy (w grze :P ). Już nawet myślałem, że zaczynam zamieniać się w zombie, ale w poradniku nic nie napisali, że jest taka możliwość.

Przepraszam za takie noobowskie pytanie, ale w stalkera ostatnio pogrywam od czasu do czasu i mogłem o czymś zapomnieć.

I użyłem szukajki jednak nic nie znalazłem.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kpt. chomik
Kot

Dołączenie: 15 Lip 2008, 22:12
Ostatnio był: 25 Wrz 2008, 20:29
Miejscowość: Ostrów Wielkopolski / ????'???
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Valentino w 25 Sie 2008, 23:52

To efekt emisji, której źródło i jednocześnie sposób na wyłączenie znajdziesz w bunkrze na lewo od bunkra naukowców - omawiany przez ciebie główny wątek.
Kiedy wejdziesz do podziemi i wyłączysz emisję, po wyjściu na zewnątrz obraz będzie już "normalny". Na przyszłość - podobny efekt będzie w Czerwonym Lesie i tam też będziesz musiał go wyłączyć.
Awatar użytkownika
Valentino
Opowiadacz

Dołączenie: 06 Lis 2007, 12:02
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:18
Miejscowość: Z Ekranu Rejestracji
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 8

Postprzez adin w 25 Sie 2008, 23:53

Wydaje mi się że tak powinno być :) Dawno nie grałem ale kojerze że grafika w tej misji była dosyć specyficzna.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 00:13

Specyficzna. No ja sobie spaeruję po Jantarze i czasami wpadnę na piwko do moich kumpli snorków. Ale zombiaków nie lubię...nie wychowani i z gęby im capi :P

Chomik ty to miałeś w całym Jantarze czy w pobliżu laboratorium (tak...tam robię stypy z mutantami :wink: ) ? Bo jak zaistniała ta druga opcja to wszystko w porządku jak najbardziej.

A w ogóle to sie nie ma czym martwić i radzę jakiemuś modowi zamknąć ten temat bo lada chwila zrobi się tutaj "wylęgarnia offtopu".
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez kpt. chomik w 26 Sie 2008, 00:23

Dziękuje za odpowiedź :wink: . Jutro sprawdzę to co napisał Valentino.

@Brian
'Zrobiło' mi się to zaraz po tym jak wyszedłem z tunelu (jak wcześniej wspomniałem, podczas wykonywania misji ze sprawdzaniem jakiś tam odczytów) i trwa cały czas (zdążyłem już wrócić do laboratorium naukowców i iść przeszukać zwłoki jakieś osobnika, imienia niestety nie pamiętam).

Jeszcze raz dziękuje, temat można zamknąć, bądź usunąć :wink: .

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kpt. chomik
Kot

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 00:31

Z tunelu z Dziczy? To dziwne trochę no ale nic. Może twój Naznaczony ma słabszą głowę, hę? :wink:
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez CLEAR SKYline w 26 Sie 2008, 07:27

Nie w Dziczzy, tylko nad Jantarem. Tam też jest tunel, a właściwie rura. Jest to jak najbardziej normalne, tj. na tyle normalne, na ile normalna może być Zona. Jeżeli grasz na Vinilli, to efekt powinien być raczej bliżej komplexu, jeżeli z modem (zwłaszcza ABC Inferno), to będzie to non-stop, a dodatkowo będziesz miał schizy.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez kpt. chomik w 27 Sie 2008, 11:31

Valentino napisał(a):To efekt emisji, której źródło i jednocześnie sposób na wyłączenie znajdziesz w bunkrze na lewo od bunkra naukowców - omawiany przez ciebie główny wątek.
Kiedy wejdziesz do podziemi i wyłączysz emisję, po wyjściu na zewnątrz obraz będzie już "normalny". Na przyszłość - podobny efekt będzie w Czerwonym Lesie i tam też będziesz musiał go wyłączyć.

Wybaczcie, ale muszę zadać kolejne głupie pytanie :P .

Chodziłem dzisiaj po całym Jantarze w celu odszukania tego bunkra, aż w końcu doszedłem do laboratorium X-16. Gdy wszedłem ekran wrócił do normy. Jednak i tak będę musiał wczytać poprzedniego save'a bo wziąłem trochę za mało amunicji... W takim razie, ten bunkier, o którym wspomniałeś to jest Lab X-16, czy coś zupełnie innego?
Awatar użytkownika
kpt. chomik
Kot

Postprzez Darth ReX w 27 Sie 2008, 11:43

Innego laboratorium nad jeziorem Jantar nie ma. PS. Jak wejdziesz trochę dalej w laboratorium, to schizy mogą wrócić - choć nie jestem pewien, bo gierkę już dawno przeszedłem i wywaliłem (tak to jest, jak się ma 20GB dysk...).
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez KozaK w 27 Sie 2008, 11:45

Jeżeli przy wejściu jest doktorek, który cały czas powtarza 'Hello! Hello!', to nie ten bunkier.
Do X-16 schodzi się po schodach i gra będzie wczytywać nową lokację.
Awatar użytkownika
KozaK
Kot

Dołączenie: 08 Lut 2008, 23:00
Ostatnio był: 29 Lis 2011, 10:01
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez de99ial w 27 Sie 2008, 12:04

Hmm... U mnie w bunkrze naukowców są tylko dwie osoby - Doktorek i Krugłow... Ten od "Hello hello" to ktoś inny?
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
www.wrota.com.pl - w nowej szacie!
Image
Awatar użytkownika
de99ial
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 16:37
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:59
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez kpt. chomik w 27 Sie 2008, 12:09

Dobra, ostatnie pytanie... Czyli bunkier (ten wspomniany przez Valentino, w którym można wyłączyć ten efekt) i lab x-16 to jedno i to samo miejsce?

Sory za te wszystkie pytania, ale ten efekt jest na prawdę wkurzający, zbija mi całą radość z gry ;/.
Awatar użytkownika
kpt. chomik
Kot

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości