[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Lionix w 20 Sie 2008, 18:27

heh no to jeden z duzych + OL, pojazdy we wszsytkich lokacjach :P (prawie)

a co do pojazdow...gdzie znajde kamaza? bo przeszedlem cale OL i nie bylo :/ gdzie on stoi ? ;D

i wie ktos co do mojej poprzedniej prozby? :)
Image
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez krasny99 w 20 Sie 2008, 22:36

Kurczę zrobiłem jak mówiłem i niby połowa po polsku połowa po angielsku i spoko ale niema polskich znaków tylko jakieś krzaczki wie ktos czemu ??
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50
Kozaki: 0

Postprzez Monolit w 20 Sie 2008, 22:59

mam pytanie czy mod OL jest trudniejszy czy co, bo jak grałem sobie na stalkerze w norm bez modów to bez problemu jechałem aprogrom a teraz patrze, i na początku podziemi aprogromu skończyły mi sie apteczki :/ ale udało mi się przejść kampiłem w chacie u góry w aprogromie i rozwaliłem żołnierzy ale jeśli wleci mi coś i zacznę krwawić to ded :P można w aprogromie gdzieś apteczki znaleźć?
Monolit
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2008, 15:21
Ostatnio był: 22 Sie 2008, 11:11

Postprzez hornet w 21 Sie 2008, 05:39

Witam wszystkich (to mój pierwszy post na tym forum ) :wink:
Trochę mnie zmartwiła jedna sprawa - grałem na OL 2.2 i było wszystko OK.
Dorzuciłem Arsenal Mod i niestety przy próbach wgrania save'ów wywala mnie na pulpit - trzeba zaczynać wszystko od nowa i wtedy jest OK.
Może ktoś wie jak przerobić plik save bo jakoś nie chce mi śię przechodzić wszystko od początku :)
hornet
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 21:31
Ostatnio był: 14 Sty 2011, 09:23

Postprzez kaczkaPL w 21 Sie 2008, 10:09

Witam tagze* jestem nowy na forum mam pytanie.
Czy OL bedzie sie gryzlo z ABC? Mi sie wydaje ze tak bo sa inne teksturki i wszystko ale jestem noobem :D i prosze o odpowiedz . :)
kaczkaPL
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2008, 00:49
Ostatnio był: 26 Sie 2009, 21:53
Miejscowość: Łódz
Ulubiona broń: --

Postprzez R1FL3 w 21 Sie 2008, 10:14

@Hornet, nie da się przerobić save'ów tak, żeby wszystko działało OK. Jedyny sposób, by zobaczyć efekty w czasie gry, to zacząć grę od nowa.

@KaczkaPL, OL z ABC będzie się gryzło. A po jakiego grzyba ci dwa mody?? Jeden ci nie wystarczy??
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez kaczkaPL w 21 Sie 2008, 10:16

:D no nie wiem zeby gra byla jeszcze fajniejsza i przyjemniejsza :) no ale bedzie sie gryzlo to trudno thx.! :)
kaczkaPL
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2008, 00:49
Ostatnio był: 26 Sie 2009, 21:53
Miejscowość: Łódz
Ulubiona broń: --

Postprzez Messiah w 21 Sie 2008, 10:32

krasny99 napisał(a):Kurczę zrobiłem jak mówiłem i niby połowa po polsku połowa po angielsku i spoko ale niema polskich znaków tylko jakieś krzaczki wie ktos czemu ??

Ja przeniosłem cały folder TXT, ze spolszczeniem z 2.1.1 do 2.2 i działa dobrze, jedne rzeczy są po angielsku inne po polsku, a te polskie posiadają PL znaczki :wink: Spolszczenie do samego S.T.A.L.K.E.R-a też oczywiście mam :wink:

Monolit napisał(a):mam pytanie czy mod OL jest trudniejszy czy co, bo jak grałem sobie na stalkerze w norm bez modów to bez problemu jechałem aprogrom a teraz patrze, i na początku podziemi aprogromu skończyły mi sie apteczki :/ ale udało mi się przejść kampiłem w chacie u góry w aprogromie i rozwaliłem żołnierzy ale jeśli wleci mi coś i zacznę krwawić to ded :P można w aprogromie gdzieś apteczki znaleźć?

Noo....tak :wink: jest trudniejszy, musisz uważać na apteczki, bo często się kończą w najmniej oczekiwanym momencie :wink: Ja gam na najwyższym poziomie trudności, na razie jestem w Barze, i wszystko jest ok :wink: :P Po prostu musisz kupować i zbierać apteczki przy każdej okazji, i nie rzucać się w wir walki, tylko chować się i siekać z ukrycia :wink:

hornet napisał(a):Witam wszystkich (to mój pierwszy post na tym forum ) :wink:
Trochę mnie zmartwiła jedna sprawa - grałem na OL 2.2 i było wszystko OK.
Dorzuciłem Arsenal Mod i niestety przy próbach wgrania save'ów wywala mnie na pulpit - trzeba zaczynać wszystko od nowa i wtedy jest OK.
Może ktoś wie jak przerobić plik save bo jakoś nie chce mi śię przechodzić wszystko od początku :)

Niestety nic nie da sie z tym zrobić :( Mam save z AS do OL 2.1.1, jak ktoś chętny... :wink: Jestem tam chyba w barze, należę do Powinnośći ale nie byłem jeszcze w X18 :wink:

@EDIT
ahh, niestety nie mam tego save po go nadpisałem po wgraniu 2.2 :(

kaczkaPL napisał(a):Witam tagze* jestem nowy na forum mam pytanie.
Czy OL bedzie sie gryzlo z ABC? Mi sie wydaje ze tak bo sa inne teksturki i wszystko ale jestem noobem :D i prosze o odpowiedz . :)

Taak...będzie się gryzło :wink: Zainstaluj tylko OL 2.2 + OL, bo MOIM zdaniem jest lepszy od ABC, na którym wytrzymałem tylko 15 minut :wink: Teraz przechodzę OL 3 raz, może kiedyś wrócę do ABC :wink:
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez songoku w 21 Sie 2008, 14:54

help! mam wersje 1.0005pl z modami OL 2.2+Arsenal Mod. zainstalowałem to tak: pierw OL następnie Arsenal moda potem OL+Arsenal RC1 i na koniec OL+Arsenal RC1 fix i gdy uruchamiam stalkera wybieram nową gre ładuje do końca i wywala do pulpitu z bug trapem co robić
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Wilczarz w 21 Sie 2008, 15:27

Instaluj w takiej kolejności:
Oblivion lost v2.1
oblivion lost v2.1.1
Arsenal mod fot ol 2.1.1
arsenal mod fix
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Postprzez CLEAR SKYline w 21 Sie 2008, 17:28

Jeżeli masz wersję pl bez spolszczenia, to musisz zmienić w localization.ltx "eng" na "pol" i zmienić nazwę (lub skopiować i zmienić nazwę) folderu eng. Wtedy powinno ruszyć.

Tak wogóle, to wie ktoś, gdzie można dołączyć do bandytów, najemników, czy wojskowych? Gdzie się nie pojawię, od razu strzelają.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez -f- w 21 Sie 2008, 19:42

Jak mam OL + AM, to mam się sugerować statami broni? Bo wg. statystyk to M16A1 jest gorsze od M4A1... ;-o
-f-
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2008, 18:49
Ostatnio był: 05 Wrz 2008, 16:01

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości