Liczę na wyrozumiałość starszyzny forum, bo naprawdę nie wiem, do którego działu powinien trafić ten temat. Coprawda odnosi się on raczej do modyfikacji Stalkera, choć może niekoniecznie...
Otóż postanowiłem zebrać porozrzucane po forach i stronach informacje dotyczące mutowania artefaktów w grze. (mam OL 2.1 na 1.0004). Uzbierałem chyba wszystkie możliwe artefakty, niektóre w większej ilości, znalazłem również sporo recipes (przepisów ?
) i wziąłem się do roboty. Polazłem do Dziczy za Barem, stanąłem nad elektro i wrzuciłem w nią Kropelki. Oślepiło mnie białym światłem, przespałem się dwie godzinki i po chwili z anomalii wyskoczył nowy twór, "Electro tears" (tak, tak mam angielską wersję).
Ok, drugie podejście.
Stanąłem nad Fruit punch (galareta ?), wrzuciłem Meduzę, Kropelki, Kamienną Krew i Thorna (Kolec ?) i nic się nie stało. Pozbierałem, wrzuciłem raz jeszcze, błysk, przekimałem się 5 godzin, i wyskoczył Simbion.
Ucieszony próbowałem dalej, np. z Błoną do Trampoliny, ale nic się nie działo. Wie ktoś może, dlaczego tak jest ? Próbowałem ponownie z tymi samymi przepisami co wcześniej, ale więcej się nie udało. Wtf ?