przez elite stalker w 08 Sie 2008, 22:58
12.8.20011
Bols położył się na pryczy. Mieszkał w Bazie Powinności. Mimo, że było cicho on nie mógł zasnąć. Nachodziły go wspomnienia. Np. jego dawna dziewczyna, dziadek który dał mu bagnet, który można było nałożyć na każdą broń (mimo tego Bols nie przepadał za nim), pola które należały do jego rodziców.
Przypomniał też jak wyruszył do Zony dla forsy.
- Zostawiłem to wszystko dla tej popierdzielonej krainy - pożalił się samemu sobie.
Już wycelował sobie w głowę, gdy nagle generał wyrwał mu z ręki pistolet.
- Zwariowałeś - krzyknął generał - wszyscy żałujemy naszego wyboru, ale trudno co się stało to się nie odstanie. Wiem, od twojego kumpla, z którym się skontaktowałem, że popełniłeś pewne błędy w swoim życiu i że zona jest twoim jedynym domem, którego nienawidzisz
ale musisz tu być. Żebyś zapomniał o zmartwieniach jutro idziesz na wysypisko, bandyci ściągnęli tam spore posiłki i chcą zająć naszą placówkę, a potem nawet naszą główną bazę.
Weź dziesięciu ludzi i ruchy. Masz pozwolenie na wybranie uzbrojenia z naszego arsenału.
- Dobrze, że mam kombinezon PSZ-9Md - pomyślał Bols - przed akcją walnę wódę.
Wybrał jako uzbrojenie:
UDP Compact
Thunder S14.
Jego odział wyruszył o 3.00.
Co ciekawe nie napotkali mutantów. Po godzinie doszli do placówki.
- Jaka jest sytuacja - spytał Bols.
-Kó**a do dupy - wrzeszczał Kapral Pliczko (wtedy dowódca obrony placówki) brat sierżanta Pliczko. - Zostało nas czterech. Idą.
- Rozdzielamy się, 7-u na zachodniej stronie, 7-u na wschodzie - rozkazał Bols.
Walka była zacięta. Przy trzecim szturmie został po zachodniej stronie tylko Bols.
Ogłuszony wybuchem grantu upuścił karabin. Widział jak do niego podchodzi Bandyta.
Bols próbował go zastrzelić, ale pistolet się zaciął. Bandyta przyłożył mu pistolet do głowy, gdy nagle Bols zabił bandytę bagnetem. Przypomniało mu się jak dziadek mówił, że ten bagnet uratuje mu kiedyś życie. Bandyci się wycofali, gdyż usłyszeli ogromną ilość mutantów. Członków Powinności zostało 6-u. Niestety Pliczko poległ.
Jak wam się spodobało to będzie cdn.
Ostatnio edytowany przez
elite stalker 30 Sie 2008, 13:51, edytowano w sumie 2 razy