[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Wilczarz w 19 Lip 2008, 13:13

Też tak mam. Jeśli wrzucasz artefakt do anomalii i nic się nie dzieje, to spróbuj wrzucić do anomalii tego samego typu ale w innym miejscu, poza tym gdzieś słyszałem, że należy robić to w nocy.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Michu w 19 Lip 2008, 14:25

Dzięki, zadziałało. Ale i tak mam troszkę prob. bo trampolina z żadną elektro nie chce się zkocić :P. No nic. Anyway thx.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez dorian w 19 Lip 2008, 18:23

Dobra.
Na Wysypisku w hangarze pod kładką chyba z blachy znalazłem nową giwerę i mam w opisie: "weapon_smg_tmp". Spluwa jest krótka, na jedną rękę i wchodzi w pierwszy slot ekwipunku, zamiast Vipera.
Pytanie - czy jest jakieś spolszczenie, które ta giwerę tłumaczy na polski?
Wgrałem spolszczenie Rasaloma i nic :( , mam opis j/w.
Dajcie znać, jakby ktoś, coś wiedział, please.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Crisu w 19 Lip 2008, 18:34

Ta broń to Tec-9. Ja znalazłem ją w magazynach, w domku niedaleko miejscówki Najemników. Stwierdzam, że jest to biedna broń, nie oferuje nic ciekawego, a jest tylko urozmaiceniem.

- - -

Ja natomiast mam problemy z transmutacją artefaktów.
Np. ta akcja: wrzucam Błonę do Elektry na 3h (jak w przepisie).
Po upłynięciu tego czasu powinna nastąpić transmutacja, jakiś efekt - nie wiem.
A tu nic. Stałem nawet przez te trzy godziny - czasu zony oczywiście - przy artefakcie wrzuconym do anomalii i jak nic się nie działo tak nadal nic się nie dzieje.

Jak to zrobić?

- - -

W tej chwili tłumaczę przepisy transmutacji...
Niektórych nazw modyfikowanych artefaktów nie mogę rozszyfrować.
Przykładowo "Acidic Porcupine" czy "Elder Glassbeads".
Wiem co znaczy "acidic" oraz "elder", ale nie rozkminiam reszty...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Mike w 19 Lip 2008, 18:42

Zainstalowałem sobie Oblivion Lost w najnowszej możliwej wersji. Wcześniej nie używałem innych modów i teraz widzę, że był to mój błąd. Z tym modem mam naprawdę ochotę przejść tą grę po raz kolejny (na oko gdzieś z 7).
Awatar użytkownika
Mike
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2008, 12:58
Ostatnio był: 02 Sie 2010, 18:22
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 19 Lip 2008, 18:45

Do Cristo : Nieprawda.
Znalazłem: STEYR TMP - Tactical Machine Pistol w/g tego, jak go przetłumaczył Sangoku i tu naprawdę ukłon dla tego gościa, czyli Sangoku - no facet, Rasalom zrobił dobre spolszczenie, ale Ty (szacunek) wykonałeś kawał solidnej i każdemu Stalkerowi potrzebnej roboty...
No normalnie browarek Ci się należy, a dla Rasloma również :D
Szacuneczek, Panowie :)
I ta broń własnie dodaje dużo, bo jest naprawdę szybkostrzelna i w realu z każdego potrafi w sek. zrobić galaretę, kolego.
Do Mike'a : Stalker Shoc + OL - tak gra powinna wyglądać od początku (sam przechodzę tą grę chyba już ze 20 raz i to właśnie dzięki modom głównie, a zostałem z OL-em, aczkolwiek chwała twórcom za stworzenie w ogóle czegoś takiego..., co?).
I powiem tak (pewnie na wyrost), ale nawet jak wyjdzie CS, to do podstawki będziemy wracać i to często panowie, oj będziemy, he, he.
Bo coś mi się zdaje, że w CS-sie jednak już nie będzie takiego klimatu...
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez songoku w 19 Lip 2008, 20:41

a ja wam powiem ze mam 13 lat i skoro mówisz dorian że mi sie ''browar'' należy to powiem tak: wykonywałem swoją robote :P
edit.
wydaje mi się że to Glassbeads to szklane korale w wolnym tłumaczeniu a to porcupine to jeżozwierz heh patrzałem na translatica.pl
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Michu w 19 Lip 2008, 20:48

Cristo, poczytaj kilka komentarzy wyżej. Jeżeli chcecie info od kabla, zasave'ujcie przed nim, kupice, przeczytajcie i wczytajcie save wcześniejszy :D. Może ktoś nie wiedział ;p.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Darth ReX w 19 Lip 2008, 20:48

dorian napisał(a):Bo coś mi się zdaje, że w CS-sie jednak już nie będzie takiego klimatu...

Na pewno nie bedzie, bo teraz będzie nieustanna wojna.
A pewnie wielu modderów nie omieszka się przenieść niektórych elementów z CS do ShoC.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez dorian w 19 Lip 2008, 21:34

Sangoku - no to skoro you are 13-teen, to może browara ci nie postawię, co by młodzieży nie rozpijać, ale dzięki za twój trud i chęci, że w ogóle taka robotę zrobiłeś i , że ja, stary byk ( i nie tylko, chyba...) mogę grać w Stalka jak należy...Thanks.
No, ale dość już chyba tego miodu :P
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez bufi w 19 Lip 2008, 21:46

Darth ReX napisał(a):A pewnie wielu modderów nie omieszka się przenieść niektórych elementów z CS do ShoC.

A dlaczego nie na odwrót?
Myślę, że moderzy przerzucą się na CS i zrobią
Oblivion Losta 3.0 DeLuxe razem z Elektrownią, Czarnobylem 2 no i z
fantastycznym oświetleniem w DX10.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez dorian w 19 Lip 2008, 21:59

Zgadzam się z bufi.
Myślę, że dopiero po wyjściu CS-a dopiero zacznie się modowanie i dodawanie wszystkiego, co było najlepsze z podstawki do CS-a, ale klimatu juz chyba takiego nie zrobią :wink:, jeno grafa może być deko lepsza.
Poza tym wiecie, co mnie najbardziej rajcuje w tej grze? (czyli w Stalkerze).
Nie tylko samo strzelanie, nie tylko polowanie na mutanty, wrogów i cała reszta, ale to, że mogę się np. przespać, zjeść, pójść gdzie chcę w czasie burzy i deszczu, albo słoneczka, mogę zrobić zadanie teraz, albo nie, a życie w gierce toczy się dalej i co i rusz inaczej, czyli mogą się zdarzyć różne rzeczy, he, he.
Poza tym, sam wygląd Zony, nieba i pogody po prostu rozwala :D
No nie mówcie - nie ma takiej drugiej gry, póki co.
I przede wszystkim, nie wiem, czy zauważył ktokolwiek, giwery + jak w żadnej do tej pory grze (może poza "Line of Sight: Vietnam", oj tak panowie, a gierka sprzed 5 lat!) dźwięk wystrzałów, a to wiedzcie ma KOLOSALNE znaczenie :P, bo jak się ma fajną spluwę, a wystrzał do bani, no to porażka od razu na wstępie :(
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 0 gości