[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez aligator911 w 16 Lip 2008, 15:00

Takie pytanie do wszystkich: jakie inne ciekawe mody czy dodatki udało wam się połączyć z OL? Ja jak na razie tylko dodałem: prawdziwe nazwy broni, Russian_Voices i nanomod. Chociaż dwa pierwsze to tylko podmiana oryginalnych plików więc wiadomo że powinno zadziałać. Niestety raczej nie znam się na tworzeniu modów więc wszelkie inne moje próby łączenia modów zakończyły się tym, że stalker poprostu się nie uruchomił :/
aligator911
Kot

Dołączenie: 24 Lut 2008, 15:58
Ostatnio był: 22 Gru 2010, 22:09
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez dorian w 16 Lip 2008, 17:09

Aligator911, powiedz co zmienia ten mod Russian Voices, bo mam na niego chęć, ale nie wiem jak zadziała w grze. Czy wszystkie rozmowy w grze są tylko po rusku i czy wtedy jest dalej polski lektor, czy już go nie ma?
Poza tym u mnie działało bez problemu, ale z OL 1.3.2. zaznaczam, szereg innych modów dodatkowo i było cacy, przeszedłem całą grę bez żadnej zwiechy, czy crasha, aż sam się dziwiłem. Z tym, że ponoć ma też znaczenie na jakim systemie się gra, ja grałem na XP SP2, patch do gry 1.0004.
Wgrałem Nuclear Spring do OL 2.0 + parę dodatkowych modyfikacji i szło całkiem nieźle, ale potrafiło też wywalić do windy, albo co prawda rzadko zwiech przy wyjściu z gry. A tego Nuclear Springa to polecam, bo zmienia znacznie tekstury drzew,trawy i asfaltu, bryki są bardziej brudne, stare i w ogóle gra jest bardziej ponura, a nie taka cukierkowa i w połączeniu z OL jest bajer, no ale to też kwestia gustu. Do tego dobry też jest mod na giwery "bosnias hazard weapon...." dalej nie pamiętam, ale AK74 jest jakby w brązową panterkę i z fajnym napisem Stalker na boku spluwy - daje to niezły efekt.Dodatkowo wygląd PDA wziąłem z Inferno (Samsung), a kosę z ABC, zmieniłem też deszcz na bardziej gęsty i jasny, tak że był bardziej widoczny jak padał + szereg innych drobnych rzeczy :D
Z tym, że jak już pisałem, w OL 2.1.1. raczej lepiej nic nie dodawać bo crashe wtedy pewne, albo co najmniej restarty.Miałem już tak właśnie wcześniej i teraz gram na czystym modzie :) I póki co jest spoks. :D
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez CLEAR SKYline w 16 Lip 2008, 18:02

Temat o konfigu broni już jest. Wydaje mi się, że tak powinno być, a nie trzeba liczyć na szczęście, by trafić przeciwnika.
Ostatnio edytowany przez CLEAR SKYline, 16 Lip 2008, 18:17, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 16 Lip 2008, 18:14

Pewnie, że nie o to chodzi, żeby liczyć na szczęśliwy traf, prawie jak w podstawce :(
Ale też nie oto chodzi żeby każdy strzał idealnie trafiał, bo to raczej nie jest zgodne z realem, a właśnie chyba o to chodzi, jeśli już poruszamy temat o co chodzi, a o co nie chodzi :P
Wiedz kolego, że tamta broń, a właśnie głównie taka występuje w tej grze, to nie to, co teraz każda kulka trafia, bo mamy XXI wiek i kosmiczne giwery z precyzyjnym naprowadzaniem, czy celownikami laserowymi, nie mówię tu też o lunetach of kors i snajperkach wszelakich, co to prawie same strzelają. Wtedy trzeba było przycelować, a i tak nie zawsze każdy nabój trafiał, bo giwery zużyte nieco :(
Wiem to z wojska, bo sam strzelałem z kałacha na strzelnicy i nie każdy nabój trafiał :wink:
Oczywiście trepy (czyli oficery, jakbyś nie wiedział) winę na mnie zrzucali, ale to giwery były nie celne i do bani, he, he...
Teraz nikt prawie nie wie, że tak było... :(
P.S. Aligator911, to dasz odpowiedź, co mod Russian Voices zmienia???
Ostatnio edytowany przez dorian 16 Lip 2008, 19:24, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez songoku w 16 Lip 2008, 18:26

Dobra spolszczyłem do końca oprócz informacji o blowoutach bo musiał bym tłumaczyć całe PDA ale są nazwy opisy broni i przedmiotów mam nadzieje że dobrze spolszczyłem i że będzie działać http://rapidshare.com/files/130156339/o ... e.rar.html
edit.
jeżeli coś jest nie spolszczone oprucz blowoutów to napiszcie w wolnej chwili przetłumacze do końca. a jak was zaskoczy bugtrap to nie wiem co
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez pop3kpl w 16 Lip 2008, 19:08

Powiedzcie mi jakie mam mieć foldery w folderze text i co w tych folderach ma być bo ja już tego nie rozumiem.
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27

Postprzez songoku w 16 Lip 2008, 19:11

w folderze text musisz miec folderry ang i pol w ang nic nie ruszaj do pol daj i podmień to
http://rapidshare.com/files/130156339/o ... e.rar.html
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez aligator911 w 16 Lip 2008, 20:00

Do Dorian - ja miałem całą grę po angielsku, więc dodałem russian_voices i jakieś spolszczenie (TYLKO spolszcza teksty choć nie wszystkie :( ) więc wiem że napewno wszystkie dialogi wypowiadane są teraz w języku rosyjski. Wydaje mi się też, że conieco jest dodane do rozmów przy ognisku oraz stalkerzy znają więcej melodii gdy grają przy ognisku (przynajmniej ja nie pamiętam żebym je słyszał gdzieś grając bez tego moda) :D osobiście go polecam chociaż zdażyło się, że czasem ktoś coś do mnie mówił (a nie było tekstu) więc nie wiedziałem o co chodzi hehe

Co do zmian, to bardziej zależy mi na dodawaniu modów, które dodają coś w grze (bronie, wykrywacze anomalii itp), zmniejszenie pola widzenia mając założone niektóre kombinezonów, odciąganie zwłok od obozowiska widziałem że chyba już tutaj jest oraz wszystkie które zwiększają realizm gry :) chociaż te których szukam wymagałyby ingerencji w sam mod więc jeżeli jest to możliwe to nie będzie to takie łatwe.
Dzięki za polecenie tego deszczu i zmiany tekstur, sprawdze je :)

Na koniec takie lamerskie pytanie :( - jak używać artefaktów? Wydaje mi się, że dawało się je do pierwszego slotu ale coś u mnie to nie działa :(
aligator911
Kot

Dołączenie: 24 Lut 2008, 15:58
Ostatnio był: 22 Gru 2010, 22:09

Postprzez Darth ReX w 16 Lip 2008, 20:23

Na jakiej wersji OL grasz? Oczywiście masz na myśli użycie artefaktu jako broń?
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez pop3kpl w 16 Lip 2008, 20:42

Do spolszczenia ogólnie nie mam zastrzeżeń choć parę niedociągnięć jest ale nie rzucają się bardzo w oczy.
Mam takie pytanie: jest jakiś mod do tego OB 2.1.1 który zmienia tekstury samochodów, drzew, trawy, otoczenia, ogólnie grafiki ?
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27

Postprzez dorian w 16 Lip 2008, 21:30

Oczywiście, jak już pisałem przede wszystkim ten pierwszy Nuclear Spring !, albo Nature Mod Spring, albo Autumn, a nawet Winter Edition, co dodaje zimę - polecam Winter Mod Zereseta jeśli chodzi o zimę, bo jest naprawdę dobry, choć nie bardzo można go "ulepszyć", bo od razu crashe, ale jest naprawdę dobry...
Osobiście polecam ten pierwszy, ale mogą być crashe :(, zwłaszcza z tym OL 2.1.1. :(
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez CLEAR SKYline w 16 Lip 2008, 22:18

aligator911 napisał(a):Na koniec takie lamerskie pytanie :( - jak używać artefaktów? Wydaje mi się, że dawało się je do pierwszego slotu ale coś u mnie to nie działa :(

Twórcy wycięli tą możliwość, bo gracze się skarżyli na crashe i inne problemy, które powodowało.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości