[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez aligator911 w 14 Lip 2008, 20:35

Ja też mam podobnie z tym: "item_doc_burer" itp. Wydaje mi się (choć mogę się mylić :) ), że to wina spolszczenia - należałoby przetłumaczyć wszystko co jest w najnowszej wersjii OL, bo to dostępne spolszczenia widocznie nie uwzględniają dodatkowych broni itp które są w OL. W całości dużo więcej jest takich napisów, ale ja jakoś radzę sobie bez nich (przeszedłem już raz starszą wersję OL po angielsku więc dużo pamiętam :D ).
aligator911
Kot

Dołączenie: 24 Lut 2008, 15:58
Ostatnio był: 22 Gru 2010, 22:09
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez songoku w 14 Lip 2008, 20:41

a da sie zmienić wygląd celownika i czy można mieć 20 artefaktów przy pasie?
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Kriston w 14 Lip 2008, 23:34

Wstaw do folderu pol pliki z folderu ang i będziesz miał angielskie opisy albo spolszcz sobie sam dane pliki, innej rady nie ma. A edycja celownika jest na którejś stronie w tym wątku poszukaj sobie.
"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13

Postprzez dorian w 15 Lip 2008, 09:05

Zainstalowałem Oblivion Lost (1.0005 release) (2.1.1) + wcześniej patch 1.0005 do podstawki i nim doszedłem do nasypu w Kordonie to ze 3 resety kompa + blue screen przy wychodzeniu z gry,na samej grze jakoś szedł,chociaż raz też reset przy omijaniu anomalii i wejściu do Sida.
Tak więc go usunąłem, a szkoda, bo ta wersja moda mi się podobała.
Wiecie może co jest nie tak z tym modem, czy u innych też tak się sypie, czy to tylko u mnie tak? Do tego moda oczywiście nic dodatkowo nie wgrywałem.
Wcześniejsze wersje OL tak mi się nie sypały... :(
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 246

Postprzez Przemek77 w 15 Lip 2008, 09:16

Mam STALKERa 1.0004 i zainstalowane OL 2.1 (bez tego fixa 2.1.1.) i poza tym, że mam wersję językową angielsko-polską to nic mi się nie sypie, może zobacz do loga gdzie tam się gra wywala tzn na jakim konkretnie "stringu", chociaż z tego co piszesz, że "resety kompa" i "blue screeny" to stawiałbym raczej na problem sprzętowo-driver'owy.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 15 Lip 2008, 11:32

Ze sprzętem + drivery u mnie są raczej spoko, bo cała reszta gier, w tym inne wer. OL latają bez wniku.Przypomniałem sobie, że jednak zmieniłem parę rzeczy w tym modzie OL 2.1.1. na default, m.i.n. wygląd menu + jeszcze parę drobiazgów + wgrałem spolszczenie Rasaloma i wychodzi mi na to, że to właśnie jednak przez takie zmiany mi się sypie i że tego moda najlepiej w ogóle nie ruszać, tylko grać na takim jaki jest.
Spróbuję jeszcze raz bez grzebania i wtedy dam znać, co i jak :D
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 246

Postprzez Przemek77 w 15 Lip 2008, 11:43

Spolszczenie Rasaloma niczego nie psuje, co najwyżej teksty, jak się je nieumiejętnie zainstaluje. Już predzej te inne "małe rzeczy" - ale, żeby aż restarty kompa i niebieskie ekrany? Normalne to nie jest, jeśli mamy na myśli problemy z modami....
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 12:11

jak bym chciał spolszczyć to całkiem to przez jaki program to edytować. bo w wolnym czasie mógł bym sie pobawić
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez CLEAR SKYline w 15 Lip 2008, 12:22

Polecam uniwersalny Notatnik, ew. WordPad. Wtedy ukaże Ci się struktura pliku XML.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 12:27

ok dzięki. mam wielki problem. mianowicie jestem w barze zapisałem sobie quicksava przed ostatnią walką na arenie. stoję koło arniego zagaduje do niego że chce walczyć a tu bugtrap.
próbuje wczytać grę i cały czas jest bugtrap. przyznaje grzebałem w plikach z folderu weapons i outfit ale zmieniłem je na normalne i nadal to samo nie wiem co robić.
a czy jest możliwość dodania broni z OL 2.1.1 do ABC Inferno 1.1?
edit.
przejżałem stable_bio_name i przyznaje zejdzie mi to z 2 tygodnie. ale postaram sie zrobić
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez CLEAR SKYline w 15 Lip 2008, 12:34

Potrzebowałbyś: modeli, configu, textur i dżwięków broni, więc tego wszystkiego, co opisuje daną broń i wkomponować to w podobny sposób, jak orginalna broń oraz dodać handlarzom. Gdzieś na forum krąży temat o tym.

Co do problemu, to spróbuj reinstalować mod. Takie "poprawki" często kończą się crashem.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 12:51

zrobiłem reinstala i nic. zabrałem sie do spolszczania na razie dobrze mi idzie chyba ale jeżeli ktoś by miał trochę wolnego czasu to nie pogniewał bym się jak by zabrał sie za jakieś małe dialogi. ja na razie robie to stable_bio_name. będę informował was o wszystkim
edit.
nie mogę znaleźć tłumaczenia do słowa ''Spetsnaz''
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości