[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez CLEAR SKYline w 06 Lip 2008, 20:14

Wbijam do Magazynów po OTS33, po drodze kogoś kropnąłem, zachodzę do bazy Freedom, a tam kontroler kilku zmienił w zombie, a cała reszta też na czerwono. No to reload, patrzę w PDA, zieloni (w rankingu), znów idę do bazy i znów to samo- kontroler, zombie i czerwoni Freedomersi.
Macie jakieś koncepcje, co zawiniło?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez SlepyZabojca w 06 Lip 2008, 21:05

Byłem w Magazynach by wykonać zadanie przed Doliną Mroku bo za to zadanie był Psz cośtam cośtam , a zadanie było od Petrienki i gdy tam byłem to nieczego takiego nie było. Wolnościowcy jak stali tak stali i nie było żadnych zmian.

A wogóle to gdy szedłem do Baru to wyskoczył mi komunikat że niby w Kordonie są pijawy i atakują obóz , lub byłem w barze i wyskoczyło mi że Burery atakują bar.

Mógłby ktoś spolszczyć resztę:komunikaty i inne takie?
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez strus w 07 Lip 2008, 01:31

Kontroler w bazie wolności zmienia wszystkich w zombi, aby nie byli na czerwono należy zabić kontrolera wtedy wszystko wróci do normy.

Co Ty powiesz? O tym wiemy wszyscy... -C17

- - -

CLEAR SKYline jednak chyba nie wiedział i zadał takie pytanie, panie wszechmocny w klawiszach
S

1. Naucz się Regulaminu.
2. Bez takich tekstów proszę.
3. Edytuj posty, nie sraj jednego pod drugim.
4. Nie robię tego ze złośliwości, ale na dzień dobry łamiesz zasady.
-C17
strus
Kot

Dołączenie: 06 Lip 2008, 12:27
Ostatnio był: 25 Wrz 2008, 12:42
Kozaki: 0

Postprzez SlepyZabojca w 07 Lip 2008, 09:16

Wie ktoś może gdzie jest pepeszka.

Szukajcie a znajdziecie, co to, wątek "Gdzie są fajne przedmioty w OL"? Nie i za kolejne podobne pytania będą leciały warny. A Ty pamiętaj, że trzeci warn = ban. - M.
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez CLEAR SKYline w 07 Lip 2008, 12:10

Więc strusiu, co mi powiesz, jak się dowiesz, że kontroler zginął pierwszy? A zombie od wrogich Freedomersów jeszcze odróżnić umiem. Ci pierwsi po zabiciu nie są zaznaczeni jako szare kropki, ci drudzy natomiast tak. Tak się składa, że brak kropek był tylko w przypadku "bramkarzy" i snajperów. Pozostali zostawili po sobie kropki.

@ Ślepy Zabójca
Pepeszka jest chyba tylko do kupienia u Barmana zdajsie po Jantarze. W opisie moda jest wzmianka, że niektóra broń jest dostępna u handlarzy, natomiast inna tylko do znalezienia w terenie.
Ostatnio edytowany przez CLEAR SKYline 07 Lip 2008, 22:03, edytowano w sumie 2 razy
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez xyz_pl w 07 Lip 2008, 18:20

Parę pytań:

1. Jak tworzyć anomalie? Nie mogę wrzucić artefaktu do slotu na broń. A zwyczajnie wyrzucanie ich nic nie daje.
2. Rozumiem że aby ulepszyć artefakt trzeba znaleźć przepis i wrzucić artefakt w odpowiednią anomalię. Gdzie mogę znaleźć przepisy? Czy koniecznie go trzeba? Może zna ktoś link do spisu wszystkich recept na artefakty?

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez R1FL3 w 07 Lip 2008, 18:28

@xyz_pl

1. W OL 2.0 i 2.1 nie można dać artefaktu do pierwszego slotu i tworzyć anomalii, bo niektórzy gracze skarżyli się na zwiechy gry i lądowania na pulpicie.

2. Żeby utworzyć ulepszony artefakt, trzeba mieć przepis i wrzucić ten przedmiot do odpowiedniej anomalii w nocy. Nie wiadomo, gdzie można kupić przepisy i nie ma jak na razie spisu tych receptur (może zapytaj się autora tego moda, czyli Kanyhalosa, gdzie można dostać przepisy).
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez xyz_pl w 07 Lip 2008, 18:46

R1FL3 napisał(a):2. Żeby utworzyć ulepszony artefakt, trzeba mieć przepis i wrzucić ten przedmiot do odpowiedniej anomalii w nocy. Nie wiadomo, gdzie można kupić przepisy i nie ma jak na razie spisu tych receptur (może zapytaj się autora tego moda, czyli Kanyhalosa, gdzie można dostać przepisy).

Ok, nie można kupić to wiedziałem. Ale czy ktoś znalazł już jakiś przepis? Gdzie go szukać? W Prypeci, Czerwonym lesie???

thx za odpowiedź

xyz_pl
Wygnany z Zony

Postprzez CLEAR SKYline w 07 Lip 2008, 18:58

Przepisy można dostać zabijając ważne postaci jak przywódcę bandy, czy dezertera w Agropromie lub dostać za wykonanie misjii np. 3 recepty od Sacharowa, 1 od Krugłowa.

Czy tworzenie nowych artefaktów musi się koniecznie odbywać w nocy?

Ok, dzięki :arrowd: . Właśnie o tym nie wiedziałem. Idę robić arty ;>
Ostatnio edytowany przez CLEAR SKYline, 07 Lip 2008, 22:11, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez R1FL3 w 07 Lip 2008, 22:09

Tak, to musi się odbywać w nocy. Kanyhalos tak pisał, bo za dnia anomalia nie przyjmie artefaktu.

Fix do OL 2.1 jest dostępny. Informacje na pierwszej stronie, w pierwszym poście na dole.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Wilczarz w 07 Lip 2008, 23:23

Mam prośbę. Mógłby ktoś wrzucić tego fixa na rapida? Dostałem bana(nawet nie wiem za co) na stalker.filefront.com i nie mogę tam wejść.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez xyz_pl w 08 Lip 2008, 00:07

Version 2.1.1 FIX ONLY (1.0005/1.0006 Upgrade from 2.1)

:arrow: http://www.sendspace.com/file/fba1zj

xyz_pl
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość