Bezustannie zawieszająca się gra

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Bezustannie zawieszająca się gra

Postprzez Wilk7486 w 06 Lip 2008, 17:47

Witam, Kupiłem sobie grę pare dni temu, myślałem że się porządnie odmużdżę przy strzelanince A tu sie okazuje że gra mi się co chwilę zawiesza (głównie w lokacji Magazyny wojskowe) ale i gdzie indziej również. Czasami wywala do pulpitu ale najczęściej wiesza się i wiesza kompa. Na każdym patchu jest tak samo czy to 1.003 , 1004, 1005, 1006 na każdym prawie non stop się wiesza. Z początku myślałem że to kwestia braku ramu powodowane procesami działającymi w tle, więc powyłączałem co się dało zostawiając tylko to co niezbędne, zwiększyłem plik stronicowania o 100% a gra mi się dalej zawiesza właściwie przy żadnej specjalnej czynności np. chodzeniu po lokacji lub zaglądania do PDA lub ekwipunku zabitego - standardowe czynności. Komp mój spełnia wymagania gry stery również działaja jak trzeba. Tak więc liczę na jakieś sugestię rozwiązania problemu. Może ktoś już przez to przeszedł i wie co zawiesza grę ? Najogólniej w czym tkwi problem ?

Processor: AMD Sempron(tm) Processor 2800+
Memory: 1024MB RAM DDR 1 kingston
Card name: ATI Radeon X1950 Pro 256 MB 256 bit
Na sterownikach ATI Catalyst 8.3

Aha, gra jest W polskiej wersji kinowej czyli po rusku z PL dubbingiem.

P.s. Nieważne na jakich ustawieniach graficznych, próbowałem na standardowych w opcji najwyższe jak i wszystkich suwakach na minumum w zakładce zaawansowane. Gra i tak się wiesza po kilku minutach od wczytania gry niezależnie od ustawień, czasem wiesza się przy wyjściu do menu w celu zapisu gry na patchu 1.0006.
Wilk7486
Kot

Dołączenie: 06 Lip 2008, 01:03
Ostatnio był: 24 Lip 2008, 03:34
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Darth ReX w 06 Lip 2008, 18:32

Jaki zasilacz? MARKA i MOC
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Wilczarz w 06 Lip 2008, 19:13

Spróbuj zainstalować nowe stery do grafy (z tego co wiem to chyba 8.6 już są), jeśli to nic nie da to pewnie zasilacz albo coś w systemie. Miałem wcześniej dużo gorszego kompa ( sempron 2800+, radek 9600, 512 ram) a gra śmigała na niskich, czasem na średnio-niskich.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Wilk7486 w 07 Lip 2008, 01:07

Darth ReX napisał(a):Jaki zasilacz? MARKA i MOC

Zasilacz: Coolermaster extreme Power 430W rs 430 pcap

Dziś próbowałem otwierać S.T.A.L.K.E.R.A. w trybie okna w rozdzielczości 800x600 przy rozdzielczości pulpitu 1024x748 ze wszystkimi suwakami na minimum (po przeinstalowaniu gry baz patchów jak i na ostatecznym) 2 minuty gry, 3 rzucone śruby w anomalie na drodze w lokacji magazyny wojskowe tak jak i magazynek wpakowany w nibypsa, i potrzebny reset gdyż gra znowu zawiesiła się i przy okazji kompa...
Brak mi już pomysłów. Szczególnie że grałem na swoim sprzęcie w gry bardziej wymagające od stalkera z wredniejszymi silnikami graficznymi, o większych wymaganiach względem procesora i pamięciożernością i nigdy się w taki sposób nie wieszały, wogóle się nie wieszały, co najwyżej chwilami przycinały.

P.s. sorki za pomyłkę obecnie mam ATI Catalyst 8.5 eng. 8.3 miałem jakieś 2 miesiące temu, wypadło mi z głowy że usuwałem stare driver cleanerem, sorki za błąd.
Skoro są nowe tym lepiej jutro po formacie się je postawi na czysto.
Wilk7486
Kot

Postprzez troyan w 19 Lip 2008, 13:06

Mam dokładnie to samo, na początku myślałem, że to kwestia zainstalowanych modów, lecz na czystej wersji też mam zwiechy.

hehe, gra już działa, dzięki Wam Wink sterowniki z płyty dołączonej do karty grafiki pomogły, nie jest może rewelacja na mojej karcie, ale na 1024x768 na medium gra się bardzo fajnie Wink a co najważniejsze nie wywala gry. pozdrawiam!

Może to rozwiąże nasz problem, osobiście jadę na omegadrivers, może to od tego...

Nie spodziewałem się tego, ale zmiana sterowników na oryginalne pomogła.
troyan
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2008, 14:10
Ostatnio był: 19 Lip 2008, 15:19
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Wilk7486 w 20 Lip 2008, 17:40

Dobra Udało mi się dojśc do źródła problemu, mogę już grać. O dziwo Błąd zaieszanie się gry powodowała włączona opcja pełnego oświetlenia dynamicznego, zmieniłem je na statyczne i już się nie wiesza co 5 sekund ani w logu nie wywala komunikatu "[error][ 1450] : Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi." ( a że przy okazji postawiłem od nowa cały system na czysto to już szczegół). A przy okazji, karta graficzna nie wywala już "artefaktów graficznych" jak mi się zdarzało na oświetleniu dynamicznym.
W sumie temat do zamknięcia choć gdyby odemnie to zależało, zostawił bym, może komuś się jeszcze przyda :)
Wilk7486
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości