[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Wilczarz w 02 Cze 2008, 11:17

No tak, ale chodzi mi o folder gamedata/config/weapons z Priboi Story.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez BasseB w 02 Cze 2008, 20:23

a zdarzyło się wam w magazynach wojskowych w domku w opuszczonej wiosce znaleźć papeiry od sida? ja tam poszedłem prosto z baru, prawie na samym początku gry bo w normalnym scenariuszu w tym domku był granatnik. Złaże do piwniczki i podnoszę papiery i... SPOLIER.... odpala mi się licznik na 15 min. co sie okazuje - muszę łyknąć antidotum X coś tam za 600k czyli po 15 min ginę :D KONIEC SPOiLERA
jest gdzieś opcja darmowego leku dla początkującego porucznika, czyli takiego bez kasy?
dałem ciała i wszystkie savy mam z tym licznikiem :(
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez Crisu w 02 Cze 2008, 22:23

Antidotum znajduje się gdzieś w chatkach, ale ja nigdy go nie szukałem.
Wykorzystując podstęp, który polega na zmianie ceny antidotum z 600.000RU na 100RU nie musiałem szukać tego leku.
Szczwane i pomocne.

A w X18 byłeś? SPOILER
Wchodząc tam i otwierając pierwsze drzwi szyfrowe zostaniesz zarażony Wirusem-X jak w wiosce w Magazynach.
Jest o tyle lepiej, że w X18 wiem gdzie ukryty jest lek - w lodówce w hali z gigantem.

No właśnie...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez wrobello89 w 11 Cze 2008, 20:08

Jeśli to już było to bardzo przepraszam :wink: ale ostatnio przeglądałem pliki w gamedata w modzie Priboi i natknąłem się na kilka ciekawych rzeczy m.in. filmik z budowy Elektrowni w Czarnobylu,sporo zdjęć związanych z Prypecią i fotografie dokumentów dotyczących awarii elektrowni. Wy też znaleźliście te dodatkowe materiały , myślicie że niektóre rzeczy tam zamieszczone mają bezpośrednio jakiś związek z tym modem ?
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez Wilczarz w 11 Cze 2008, 22:12

Chyba raczej nie. Ale filmiki i zdjęcia są super. Zwłaszcza filmy z wnętrza sarkofagu.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Dwaxel w 22 Cze 2008, 11:42

Hej.
Nie wiem, czy wiele osób miało ten problem, ale mnie wywalało w trakcie ładowania po "new game". Dodam, że działo się tak na świeżej instalce + patch 10004 PL, Windows Vista x64. Udało mi się ten problem rozwiązać, dodając patch 10005 PL i ponownie instalując Priboi. Nie wiem jeszcze co się stanie, jak dodam patcha crash on death fix, ale dam znać, jak wypróbuję. Mam nadzieję, że komuś to pomoże, bo mod wart jest zagrania.
Pozdrawiam

---

Edit:
Działa ze wspomnianym fixem. Zapomniałem też dodać, że poza zaaplikowaniem nowego patcha, zmieniłem tez poziom trudności ze stalker na veteran. Nie wiem, czy to miało jakieś znaczenie, ale na w razie, gdyby nic innego nie pomagało, to warto spróbować.
Awatar użytkownika
Dwaxel
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2007, 20:17
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 18:49
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Adam w 23 Cze 2008, 14:43

Ja nie mam problemów z wyłączeniem gry po śmierci. Bardzo fajny mod, szkoda, że obóz Buddego jest zarośnięty :). Czekam na spolszczenie.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Rasalom w 24 Cze 2008, 13:46

MeZZerschmitt napisał(a):Rozumiem, że spolszczenia tego moda raczej nigdy nie będzie...

Mogę zrobic.
Skoro wyszło z O.L. To i Priboia mogę się czepic.
Tylko trochę to potrwa, ale jak chcecie...
Wait for me dragon,
we'll meet in the sky
by fire
and magic I am sworn
Hell is calling! We cannot be denied
fly to the blackness of the storm
Image
Awatar użytkownika
Rasalom
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:01
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 10:06

Postprzez dorian w 24 Cze 2008, 14:11

Rasalom - z OL ci się udało, więc z Priboiem też pewnie dasz radę :D
Zapewniam cię, że wszyscy czekamy na takie spolszczenie do Priboia , to byłoby coś, bo modzik jest świetny :wink:
Jakby do tego jeszcze był po polsku, to myślę, że trzeba by ci za wkład pracy pochwały nadać.
P.S. I na pewno poczekamy :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Crisu w 24 Cze 2008, 14:15

Czy nie lepiej poczekać na Priboi'a 2.0 niż spolszczać tę wersję?
Z momentem wejścia Priboi Story Patch 2.0 wszyscy przerzucą się na nowszą wersję.

A mogę powiedzieć, że będzie warto!
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez dorian w 24 Cze 2008, 14:33

Tak, tylko kiedy ten "moment wejścia" Priboi'a 2.0 nastąpi?
Bo czekamy już jakby trochę długo, a zapowiedzi terminu żadnych nie widziałem, chyba, że nie jestem na bieżąco.
Poza tym, tak jak w OL, być może niektórzy będą woleli jednak tą wcześniejszą wersję i do tego spolszczoną?
Ja osobiście w przypadku OL gram i wolę wersję 1.3.2 od 2.0 :D, ale to już w/g gustu.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Dawid w 24 Cze 2008, 21:38

wersja 2.0 moda rozszezy kampanie wiec lepiej poczekajcie z tym spolszczeniem

A gra ta wersja nowia miała byc w tamtym/tym miesiącu i co nie ma a na forum juz graja w nią jakiś czas i nie widać jakiś błedów by byly
Dawid
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2008, 21:34
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Z domu w olsztynie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości