Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Witam. mam taki problem. więc gdy pogram sobie w stalkera 20-30 minut to komputer najpierw zacina mi sie pojawia się niebieskie tło z jakimś błędem i komputer resetuje sie. gra oryginalna na full detalach, z modem oblivion lost wersja 1.0004. tylko ta gra sie wyłączą. mój sprzęt to: intel core 2 duo 2x2,2 ghz 2gb ram i karta graficzna geforce 8800 gts 320 mb. proszę o pomoc.
Z jakimś błędem tzn. z jakim konkretnie ? Masz u siebie boxowe chłodzenie tzn. dołączone z komputerem czy wymieniane na dokupione ? Druga sprawa moc i marka zasilacza by się przydała
Jeżeli koledzy mają rację, to nie radzę Ci grać. Po pewnym czasie grania spali się zasilacz wraz z kartą graficzną, i Pan Bóg wie jeszcze z czym! Nie żartuję - sam tak miałem (oczywiście nie na tej grze...) i trochę o tym wiem.
A do tej gry to powinien być dobry zasilacz z ponad 400 WAT.
Z Twojego sprzętu wynika, że potrzebujesz zasilacza minimum 450 WAT.
Elvis Scatter napisał(a): A do tej gry to powinien być dobry zasilacz z ponad 400 WAT. Z Twojego sprzętu wynika, że potrzebujesz zasilacza minimum 450 WAT.
No powiedzmy że nawet 400 styknie ,choć mocy nigdy nie za wiele i jeśli coś kupować to tylko z dobrych marek jak np. Modecom czy Tagan (ten drugi jest dość drogi, ale jest praktycznie nie do zajeżdżenia )
Bez przesad, mam 9600 GT i AMD Phenom 9550+ i spokojnie jadę na 350W. Resetował mi się komp przez temperaturę. Stwierdź czy dużo wyciskasz z tego kompa, i czy długo jest włączony z czymś bardzo wyczerpującym do robienia. A najlepiej dotknij obudowy i sam stwierdź czy gorąca. A radzę Ci jeżeli komp jest długo na chodzi odstawić go na dzisiaj i nazajutrz "na chłodno", zaraz po jego uruchomieniu sprawdzić czy się nadal wyłącza.
Jeśli jest to rzeczywiście problem chłodzenia, nie zasilania to najlepiej wymienić fabryczne chłodzenie na wiatraki Zalmana albo Freezona które dobrze odprowadzają ciepło albo tez zrobic tak jak ja robię czyli zdjąć obudowę (szczególnie na lato ) tylko wtedy trzeba częściej trochę kompa czyścić w środku
mam zdjętą obudowe a zasilanie mam 450-tke chłodzenie mozliwe ze kupie jak będę podkręcał procesor. kupie chłodzenie na procka cieczą. ale miałem tak jak np. gralem w nfs pro street gdy komp chodził 50h to sie wylaczał
miałem podobny problem na grze Two worlds, choć spec pc miałem zalecane do gry.
Problem tkwił w sporym pakunku addware/spyware + some viruses.
Rezultat, cały czas komp robił na 100% mocy procka, i nie dało się za bardzo pograć.
ściągnij pare trial's anti spyware/virus, i zobacz, byćmoże masz to samo co ja miałem.
If electricity comes from electrons does morality comes from morons ?
*Tsuyomemasu*
Być może problemy są spowodowane uszkodzonymi pamięciami RAM bądź problemami z zasilaniem ich. Warto było by przetestować je memtestem albo przesadzić do innych gniazd i wtedy sprawdzić czy system działa poprawnie