Bar Bar i kurde Bar

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Bar Bar i kurde Bar

Postprzez slimshady007 w 17 Cze 2008, 19:42

Siema gram bez modów patchów itp bo zwieszają mi grę. Mam oryginała i komp spełnia wymagania gry to tak na wstępie:P Gra chodzi dość dobrze nie zacina się dopuki nie znajdę się na planszy BAR. Wtedy gra się tnie bardzo często. Ostatnio jak chciałem oddać barmanowi dokumenty z laboratorium x18. Poprostu się zwiesiła. Jest tak prawie zawsze na tej planszy. Może jest to spowodowane tak dużą liczbą postaci na mapie (planszy)? Może ktoś wie o co chodzi. I proszę nie radzić mi żebym wgrywał mody lub patche albo reinstalke gry robił bo już to wszystko próbowałem i tylko niepotrzebnie savy straciłem bo i tak to nic nie pomogło.
slimshady007
Kot

Dołączenie: 07 Sie 2007, 19:16
Ostatnio był: 28 Lip 2008, 18:47
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Karzeł w 17 Cze 2008, 20:20

Radze zmniejszyć atrybuty (cienie,grafika itp.) gry. Jeżeli to nie pomoże, musisz wgrać nowe patch'e, albo zrobic reinstal gry (wiem że to zrobiłes, ale niewiem jak ci pomóc inaczej". Może płyta jest porysowana, albo cuś.
Ręka , która daje , ma wiele przyjaciół
Awatar użytkownika
Karzeł
Kot

Dołączenie: 20 Kwi 2008, 22:05
Ostatnio był: 01 Lis 2008, 10:27
Miejscowość: Bar ,,100 radów"
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez wrobello89 w 18 Cze 2008, 08:45

A pamięć wirtualna masz ustawioną jak należy ? Bo jeśli nie to zmień jej wartość na większą .Możesz też uaktualnić sterowniki do karty graficznej, bo to czasem w niektórych przypadkach pomaga..
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez Polski zolnierz w 18 Cze 2008, 10:24

Raz to sterowniki, dwa zmniejsz jakośc cieni i renderu w opcjach. Bar to mapa fabryczna, i generuje od cholery cieni przez co tnie na słabszych kompach. Przede wszystkim sterowniki i cienie. A wgranie patchy ci się przyda. Jeśli będziesz grał bez modów to od razu lec aż do 1.006
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 27 Cze 2008, 17:58

Kolego - przede wszystkim zapodaj nam wszystkim jaki masz sprzęt, bo niestety, ale lokacja "bar" jest w tej grze jedną z najbardziej wymagajacych, jeśli nie najcięższą pod kątem sprzętu właśnie, a to, że Twój komp. "spełnia" wymogi gry w/g opisu na pudełku do gry to jeszcze nie wszystko.Często podają na opakowaniu wymogi ,żeby grę w ogóle odpalić, a do komfortowego grania trzeba mieć nieco wjęcej jednak :(
Wychodzi mi na to, że masz trochę słaby sprzęt do tej gry i w większości lokacji gra Ci idzie jako/tako, ale już w barze zaczyna się właśnie ciąć.
Nie podajesz też w jakiej rozdziałce grasz.
Podaj nam konfig kompa, t/j:
-cpu,
-grafa,
-jaki RAM (firma)+ ilość,
-zasilacz,
-stery.
Jeśli chodzi o pamięć wirtualną - owszem, przy małej ilości RAM-u to musi ona być, jednak przy większej - jak u mnie 3 GB, to mam ją całkiem wyłączoną i wszystko "leci" z RAM-u bez pliku stronicowania i jest duuuużo szybciej.
Jeśli chodzi o najnowsze stery - nie prawda, wgrałem ostatnie stery do GX2 ze str. nvidii i w smarku '05 miałem zamiast 23.150 fps na poprzednim sterze 175.16, to na ostatnim było o prawie 2.000 fps mniej, czyli coś około 21.000 fps.Ale to dopiero pierwszy taki przypadek :?:
P.S. Piszesz, że grasz bez patchy, a właśnie chyba patch 1.0003 i wzwyż zwiększa płynność tej gry i to znacznie, bo dodaje obliczenia do drugiego rdzenia ( w przypadku cpu dwurdzeniowych oczywiście).
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości