Jak uruchomić dodatkowe mapy? Jak uruchomić moda Rank Mod?
Poniżej znajdują się odpowiedzi. A więc...
- - -
*Jak włączyć Rank Mod'a?*
Ale czym jest Rank Mod... A no jest to mod, który pozwala awansować.
Generalnie zdobrywać punkty doświadczenia, bronie, poziomy, wyzwania jak w normalnej, podstawowej rozgrywce.
W jaki sposób uruchomić Rank Mod'a? Proszę:
1. Ściągnij ten plik: http://callofduty.filefront.com/file/Rank_Mod;90296
2. Po zakończeniu ściągania wypakuj byle gdzie. Zauważysz dwa foldery: "rank_mod" i "rawfiles".
*Poza tym znajdziesz tam pięć screenshotów i readme. Zostaw je, a nawet usuń. Nie będą potrzebne.
Foldery "rank_mod" i "rawfiles" wytnij i wklej do folderu "Mods" w lokalizacji gry.
Przykład: "C:/Program Files/Activison/Call of Duty 4/Mods".
3. Moda uruchamiasz z poziomu menu gry. Czyli - włączasz grę i klikasz "Modyfikacje > rank_mod".
Zauważysz tam też "rawfiles". Nie włączaj, niech sobie spoczywa.
- - -
*Jak uruchomić dodatkowe mapy?*
Pewnie będziesz chciał awansować w grze zdobywając nowe bronie, wyzwania, perki i poziomy?
Tak więc będziesz musiał uruchamiać mapy we wsparciu moda Rank Mod. Oto jak tego dokonać:
1. Przede wszystkim musisz zaopatrzyć się w mapę niestandardową. Ja wybrałem Pripyat Exclusive Zone.
Mapka do ściągnięcia stąd: http://www.codutility.com/index.php?file=Download&op=description&dl_id=2994
2. Jeśli udało Ci się zassać tę mapkę to pozostaje ją wypakować. Zrób to byle gdzie.
Zauważ, że znajduje się tam folder "usermaps" i dwa pliki tekstowe, które możesz usunąć. Nie będą potrzebne.
Natomiast usermaps wytnij i wklej do lokalizacji gry, czyli "C:/Program Files/Activision/Call of Duty 4". Nie do folderu Mods!
3. Teraz wejdź w folder "usermaps > mp_pripyat" i skopiuj plik "mp_pripyat.iwd".
Wklej go do "Mods > rank_mod".
4. Chcąc uruchomić mapkę włącz grę i uruchom Rank Mod w taki sposób jak podałem wcześniej.
Włącz serwer (na początek Dedykowany: Nie) i w czasie gry wpisz w konsoli: "/map mp_pripyat".
5. Ciesz się zupełnie nową, piękną mapą Pripyat Exclusive Zone!
- - -
Tutorial by .::C17.STK* (-CRISTO-)
Gadu-Gadu: 3208026
E-Mail: [email protected]
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości