[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Cze 2008, 16:52

Nie uważam OL za złego moda - grałem na 1.3 i uważam go za jeden z lepszych - ale autor myśli że jest PRO i może wszystkim rozkazywać, kierować, poniżać, udowadniać niekompetencje, wytykać używanie modów posiłkowych przy tworzeniu własnych, ośmieszać, pozbawiać chęci do pracy a przy tym uważać siebie za jedynego wspaniałego.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez Infernal w 09 Cze 2008, 16:59

Tu nie chodzi o to czy mod jest zły, czy dobry. Nawet w niego nie grałem. Tu chodzi o:

dorian napisał(a):Do gościa powyżej:
koleś, co zrobił moda OL musi mieć łeb nie od parady koleżko i chwała mu za to
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez dorian w 09 Cze 2008, 18:51

No jeśli tak, to nie wiedziałem, że ten kolo taki wredny i sory za moje uwagi. :wink: i skoro tak, to macie rację.
To, że się zrobi, czy sklei jakiegoś moda, to nie znaczy, że można innych ośmieszać i wytykać palcami, albo zadzierać nosa i resztę gawiedzi pouczać- fuj :mad:
Co prawda w OL 1.3.2 gra mi się najlepiej, ale skoro gościu taki be, to: oj nie ładnie, bardzo nie ładnie.
Pozdro, :D
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez SlepyZabojca w 10 Cze 2008, 06:50

ja gram na OL 2.0 i bardzo sie fajnie gra.Szybko idzie zdobyć AK/72U i 260 sztuk ammo do niego.Ogółem to gra sie super i bez zgrzytów. Na 1.3.2 cały czas atakował mnie bug-crash a na 2.0 nie ma żadnego błędu.Szacun dla tych którzy go zrobili
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Rasalom w 10 Cze 2008, 11:38

A ja powiem, że OL Jest... Najlepszym z dostępnych modów.
Jest cała masa rzeczy, które mnie w nim wręcz urzekły, i cała masa innych, które powiedziałbym wepchnięto na siłę...

Np. Kilka razy w Kordonie po zwarciu wyskoczył mi kontroler w towarzystwie 4 Chimer... (Kordon to najodleglejsza i najspokojniejsza lokacja Zony, dzięki czemu funkcjonuje jako swoiste "przedszkole", więc co w nim robi kontroler, skoro podobno można go napotkac tylko blisko centrum Zony?).
Albo Burer... Podobno żyje tylko w podziemiach, a ja notorycznie natykałem się na jednego w Dziczy, przy zestrzelonym śmigłowcu...
Kilka razy spotkałem samochody lewitujące w powietrzu (co podobno usunięto), lub zaraz po rozpoczęciu jazdy w jednej chwili odpadały wszystkie drzwi...

Jest też problem ze stosunkami masy. Np taki dzik może ciskac sobie BWP jakby to był trabant, a nie ok. 10 tonowa bestia...

Jeszcze te nowe piosenki na gitarę...
W/g mnie są zbyt skoczne... Całkiem psują klimat...
Wait for me dragon,
we'll meet in the sky
by fire
and magic I am sworn
Hell is calling! We cannot be denied
fly to the blackness of the storm
Image
Awatar użytkownika
Rasalom
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:01
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 10:06
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 10 Cze 2008, 12:08

Rasalom, to się zgadza, co piszesz i dzięki po raz tam któryś za twoje "spolszczenie" do moda, bo wgrałem je wczoraj, zacząłem grę ponownie i teraz dopiero teksty są jak należy.
OL to fajny mod, ale też miałem takie błędy i też mnie zadziwiało, że pijawka podrzucała kilkutonowy pojazd, na który wlazłem, żeby ją sobie spokojnie odstrzelić, co jednak nie zmienia faktu, że gra się dobrze, a blowouty są w/g mnie rewela i nie wiem jak mogą innym przeszkadzać. :D
Gram na 1.3.2.,jestem w Kordonie i co prawda gra zwiesiła mi się już dwa razy przy skończeniu gry i wyjściu do windy, a poprzednio też miałem mocno zmodowanego tego moda i tego nie miałem + 0 crashy, ale tak to już jest z modami...
Chyba, że to przez to spolszczenie, ale nie sądzę.Może wiesz co jest nie tak?
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Rasalom w 10 Cze 2008, 12:20

TSK...
Sorka, ale ja nie za bardzo mogę ci pomóc, bo (jakby na to nie patrzec) dopiero raczkuję w tej kwestii...
Do tego trzeba większych umysłów od mojego...
Wait for me dragon,
we'll meet in the sky
by fire
and magic I am sworn
Hell is calling! We cannot be denied
fly to the blackness of the storm
Image
Awatar użytkownika
Rasalom
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:01
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 10:06
Kozaki: 0

Postprzez Przemek77 w 10 Cze 2008, 12:39

Rasalom napisał(a):
Jeszcze te nowe piosenki na gitarę...
W/g mnie są zbyt skoczne... Całkiem psują klimat...

Aaaaaa tam skoczne.... Bardzo fajne - takie w stylu Kaczmarskiego, którego muzykę bardzo lubię - osobiście bardziej mi się podobają niż te oryginalne brzdąkanie. Nawet sobie je przeniosłem do swojej "gamedaty".
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 10 Cze 2008, 13:03

Piosenki to może i za skoczne nie są, ale potrafią "dokuczyć", bo nieraz mam wrażenie jakby było ich nieco za dużo i za głośno, ale najbardziej mnie osłabia jak gościu siedzi przy ognisku i zaczyna: "A tiepier bydziet muzykalnaja pauza..." i zaczyna grać daną piosenkę, ja zalegam w śpiworze i idę spać na zasłużony odpoczynek na parę godzin, a jak wstaję po tych paru godzinach to gostek dalej gra i śpiewa tą samą piosneczkę i to chyba nawet od tej samej zwrotki :mad:
To zdecydowanie mogliby poprawić.
Mody mają pewne bugi, raz to nawet miałem akcję, że ustrzeliłem kolesia z wojskowych w korytarzu i tak go odrzuciło, że wbił się w ścianę i do połowy wystawał na korytarz, a druga połowa w pomieszczeniu za ścianą... :wink:i do tego jakby trząsł się z lekka (rzęził, czy co?).
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Przemek77 w 10 Cze 2008, 13:11

dorian napisał(a):Piosenki to może i za skoczne nie są, ale potrafią "dokuczyć", bo nieraz mam wrażenie jakby było ich nieco za dużo i za głośno, ale najbardziej mnie osłabia jak gościu siedzi przy ognisku i zaczyna: "A tiepier bydziet muzykalnaja pauza..." i zaczyna grać daną piosenkę, ja zalegam w śpiworze i idę spać na zasłużony odpoczynek na parę godzin, a jak wstaję po tych paru godzinach to gostek dalej gra i śpiewa tą samą piosneczkę i to chyba nawet od tej samej zwrotki :mad:

Po prostu podczas Twego snu facet gdzieś łaził / strzelał / spał / siedział / jadł a potem wziął wiosło i zaczął się produkować i traf chciał, że się zbudziłeś akurat w momencie gdy śpiewał piosenkę przy której zasypiałeś. Są na świecie rzeczy które się nie śniły fizjonomom.... ;)
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez SlepyZabojca w 10 Cze 2008, 13:46

raz gdy spałem to w miejscu jakiegoś przyjaciela i gdy sie obudziłem to ten stalker siedział na mnie i zaczął strzelac w niebo.Wyglądało to tak jakby chciał zabić ptaki.
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez dorian w 10 Cze 2008, 14:30

W którymś OL miałem, że kolo zamiast do mnie strzelać jak na niego szedłem, to stał w miejscu ze spuszczoną głową i giwerą, celował i grzał zawzięcie prosto w ziemię pod swoje nogi jakby coś tam widział :?:
No ale trzeba kończyć ten temat z wolna, bo się chyba off top robi...chyba, że admin pozwoli.

Wystarczy, ze ja nie pozwalam. Można bugi wytykać, ale wiedzcie, że takie duże mody muszą mieć bugi, więc nie ma nad czym rozkminiać. - Inf.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość