przez gwozdziu w 10 Cze 2008, 00:01
Hej. Jestem nowym graczem (w sobotę kupiłem gierkę) i mam pytanie:
Po paru pierwszych misjach (ale przed wyruszeniem na wysypisko) stwierdziłem, że przyda mi się już na starcie mieć kałasza, a nie po okolicy z obrzyna walić. W związku z tym zaatakowałem trzech sołdatów, którzy patrolują drogę (btw żołnierze reagują na mnie "KoS", także ci przy torach, mimo, że w poradniku stoi jak wół, że mogę ich przekupić, żeby mnie przepuścili - WTF?) . Anyway, zabiłem tą trójkę (poziom najłatwiejszy :> ), i w tym momencie w bazie na południu kordonu odezwał się alarm i duuuża grupa żołnierzy stamtąd wypadła. Bohatersko uciekłem do wioski i poczekałem, aż żołnierze zaczną się stukać ze stalkerami. Pomogłem tym drugim (apteczkami i strzelaniem do tych pierwszych) w związku z czym mam już więcej kałaszników, niż jestem w stanie unieść i tylko dwóch żywych stalkerów w wiosce (+ oczywiście handlarz). Teraz pytanie - czy mogę grać dalej, czy w pewnym momencie za kilka dni okaże się, że jakiegoś momentu już nie dam rady przejść, bo kogoś tam zabili albo cuś? Save'a odpowiednio wcześniej mam zrobionego, więc póki co - dużo nie stracę.
Pomóżcie mi swoim doświadczeniem pls.