[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez pop3kpl w 03 Cze 2008, 17:51

Już wszystko ok. Winara nie rozpoznał pliku

Chyba WinRAR. -C17
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Vegger w 04 Cze 2008, 23:17

A propos tworzenia - modyfikowania artefaktów. Nie działa mi to, nie wiem, może coś źle robie...

Mam receptę w PDA na ulepszenie artefaktu "Urchin", wkładam ten artefakt do anomalii "Burn"(to ten niewidzialny słup gazu, który się zaczyna palić jak się w niego wejdzie, tak ?) na 3h i nic się nie zmienia. Może mi ktoś doradzić, co jeszcze muszę zrobić ? Albo co robię źle...

Mam wersję OL 2.0
Vegger
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 20:28
Ostatnio był: 06 Kwi 2009, 21:30

Postprzez zyga w 04 Cze 2008, 23:56

stefano81 napisał(a):
Skoro to Twój pierwszy post to niniejszym witam Cię na forum. I zaznaczam, że używamy tu poprawnej polszczyzny i polskich znaków. A na dysleksję jest rada: zainstaluj Firefox'a i popraw się w pisaniu. Przemyśl dwa razy co piszesz, bo trudno to zrozumieć. - SF

A ja sie zastanawiam, czy Szanowny Pan slyszal kiedys o netykiecie, ktora to wyraznie stwierdza, ze NIE UZYWAMY w internecie (na forach, grupach dyskusyjnych itp) polskich znakow... Poniewaz wieeeelu ludzi ma ustawione rozne kodowania i widzi w wypadku uzywania wyzej wymienionych jedynie krzaczki...
I kontynuujac, kazdy BARAN bedzie wiedzial, kiedy e mialo byc ę, c ć, z ż itd...
Chyba, ze ma problemy z czytaniem, jak najwyrazniej co niektorzy tutaj.
zyga
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2008, 23:52
Ostatnio był: 04 Cze 2008, 23:52

Postprzez bufi w 05 Cze 2008, 06:55

zyga napisał(a):[...] netykiecie, ktora to wyraznie stwierdza, ze NIE UZYWAMY w internecie (na forach, grupach dyskusyjnych itp) polskich znakow... Poniewaz wieeeelu ludzi ma ustawione rozne kodowania i widzi w
[...]

Które to FAQ napisane było w połowie lat '90.
Teraz mamy rok 2k8, takich problemów ze znakami chyba już
nikt nie ma.
I kontynuujac, kazdy BARAN bedzie wiedzial, kiedy e mialo byc ę, c ć, z ż itd...

No, np. zrob mi laske i zacznij pisac z ogonkami?

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez dorian w 05 Cze 2008, 09:36

A ja powiem tak:
Jakoś mnie ta wersja moda OL 2.0 jednak nie zachwyca, przeszedłem ją do 3/4 gry, dalej już nie dam rady, bo akurat muszę robić reinstal systemu (i dobrze!) i uważam, że jednak wersja OL 1.3.2. jest najlepsza i teraz na niej pojadę.
W tym 2.0 co zauważyłem to : jakby mniejsza ilość mutantów,nie mogłem (albo nie umiałem) rzucać artefaktów i używać jako pułapek (w 1.3.2. pięknie się rozbryzguje Kontroler i Rodenty w kanałach w Agropromie) zamiast chodzenia to się bardzo stabilnie "płynie", czyli brak choćby lekkiego kołysania, co jest niezbyt naturalne i za stabilne, trzeba bardzo uważać z dogrywaniem innych modów, bo może być częsty wyjazd do windy (przynajmniej u mnie) a 1.3.2. miałem zmodowany na maxa i nic się nie działo i co mnie najbardziej wnerwia to do przesady celna broń celując przez lunetę - pierwszy strzał = od razu trafia nawet z min.pół km :o Za to trochę lepsze są blowouty w tym 2.0, z kolei bez dźwięku radiacji niestety. No i to, że npc-e czasem rzucą granatem w naszą stronę. ale też są za bardzo celni jak strzelają...
Tak więc jednak w/g mnie 1.3.2. górą :D
P.S.No i już nie narzekam więcej - sorry, ale musiałem się wypowiedzieć.Poza tym, też uważam, że powinno się pisać POPRAWNYM JęZYKIEM, bo mamy w końcu 21 wiek jakby co...Bufi MA RACJę, z tym, że chyba miałeś na myśli "łaskę", co :wink: :?:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Przemek77 w 05 Cze 2008, 11:28

Ukończyłem grę w wersji podstawowej i zabrałem się za mody. Na 1 rzut poszedł OL 2.0 z częsciowo przetłumaczonymi na polski tekstami (dzięki koledze Rasalomowi). Fajniejszy nieco klimat, stalkerzy wreszcie produkują się wokalnie przy ogniskach, więc czasami zatrzymuję się przy nich aby posłuchać (oni śpiewają Wysockiego? bo coś mi tak zalatuje Wysockim...). Są pojazdy - co prawda lekko przybugowane - no ale są (niva co stoi w kordonie obok obozowiska bandytów czasami po ruszeniu potrafi zostawić obydwoje drzwi co dość ciekawie wygląda :) ). Wreszcie noce z prawdziwego zdarzenia, można spać...
Na minus - fatalny celownik, którego nie udało mi się zmienić (usunięcie textury odpowiadającej za celownik nic nie dało), brak "kiwania"na boki głową podczas chodzenia co jest dość nierealne i brak leczenia za pomocą bandaży.
Ogólnie jedna bardzo dobry mod.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 05 Cze 2008, 14:05

No tak, zapomniałem o celowniku, który jest całkowicie bez sensu, bo tą kropeczkę to ledwie widać, albo wcale - zależy na co się skieruje giwerę, a nieraz nie ma czasu żeby się w nią wpatrywać jak cię zaatakują tylko i tak grzeje sie wtedy prawie na oślep.
Dlatego celownik mam całkiem wyłączony w opcjach gry i uważam, że tak jest dużo lepiej i przede wszystkim trudniej, bo trzeba dokładnie przycelować, albo walić z biodra żeby osobnika odstrzelić, no i jakby bardziej zgodne to z realem, nieprawdaż :wink: :?: Na początku było mi przez chwilę trudno się do tego rodzaju strzelania przyzwyczaić, ale teraz myślę, że jednak jest to dużo lepsze i już nie takie proste jak z tym krzyżykiem, co był w defaulcie.
Nie pamiętam, czy w tej wersji moda, ale akcje z autem, co zostawia drzwi po ruszeniu miałem też w Kordonie jak stało przy parkingu, a wóz opancerzony to raz stał jakby nad ziemią nieco i faktycznie "cienko" to wyglądało.Przy całej okazałości moda to jednak tylko drobiazgi...
P.S.Polecam ostatniego moda na lepsze tekstury mutantów "Hector..." - wyglądają znacznie lepiej i wyraźniej :wink:, a także Nuclear Spring.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Przemek77 w 05 Cze 2008, 14:21

A będzie działać Nuclear Spring z OL 2.0? Jeśli tak to chętnie go sobie zaaplikuję ma fajne tekstury. Byleby się z Oblivionem nie gryzł.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 05 Cze 2008, 14:54

U mnie działał bez problemu z OL 1.3.2. + szereg innych modów dodatkowo i było cacy, przeszedłem całą grę bez żadnej zwiechy, czy crasha, aż sam się dziwiłem. Z tym, że ponoć ma też znaczenie na jakim systemie się gra, ja grałem na XP SP2, patch do gry 1.0004.
Wgrałem Nuclear Spring do OL 2.0 + parę dodatkowych modyfikacji i szło całkiem nieźle, ale potrafiło też wywalić do windy, albo co prawda rzadko zwiech przy wyjściu z gry, z tym, że nie wiem na 100%, czy to akurat wina dodatkowych modów.
A tego Nuclear Springa to polecam, bo zmienia znacznie tekstury drzew,trawy i asfaltu, bryki są bardziej brudne, stare i w ogóle gra jest bardziej ponura, a nie taka cukierkowa i w połączeniu z OL jest bajer, no ale to też kwestia gustu.Do tego dobry też jest mod na giwery "bosnias weapon...." dalej nie pamiętam, ale AK74 jest jakby w brązową panterkę i z fajnym napisem Stalker na boku spluwy - daje to niezły efekt.
Jedynie w OL 2.0 co jest najbardziej czad, to księżyc - jeszcze lepszy jest chyba tylko w Priboju :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez stopthenwo w 05 Cze 2008, 15:59

Na forum GSC pisze o tym że bronie z modu zenobiana będą zaimplementowane do OL pod wersje 1.0004 lub wyjdzie osobny patch! :) Oby zrobili jak anjszybcie bo jedyne czego mi brakwoało w OL to właśnie wielu nowych broni. :P
Awatar użytkownika
stopthenwo
Kot

Dołączenie: 30 Maj 2008, 14:58
Ostatnio był: 27 Lip 2008, 10:52
Miejscowość: eSCe

Postprzez bufi w 05 Cze 2008, 17:54

Do ludzików którym się nie podoba nowy celownik:

Zrobiłem po swojemu celownik bo ani mi się nie podoba oryginalny
ani w OL 2.0:

Super Mini Celownik Mod v. 1.0 ZTS (Zrób To Sam)

..\gamedata\config\system.ltx
Kod: Zaznacz wszystko
cross_length      = 0.010

Oryginalnie jest 0.015, więc jak komuś nie pasuje, to można zmienić.

Co do kiwania się podczas chodzenia, to jeszcze nie doszedłem gdzie
się to ustawia, ale to kwestia czasu.
[edit]
Dobra, znalazłem te kiwanie.

Super Mini Kiwacz Mod v1.0 ZTS
..\gamedata\config\misc\effectors.ltx
Kod: Zaznacz wszystko
run_amplitude         =   0.005
walk_amplitude         =   0.005

Jak widać, run jest od kiwania podczas biegu a walk
podczas chodzenia. Czym większa wartość, tym bardziej
się kiwamy.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez dorian w 05 Cze 2008, 18:51

No bufi, wielkie dzięki - potrzeba nam takich ludzi jak ty, czy rasalom. :D
Co prawda jeszcze tego nie sprawdziłem jak działa, ale pewnie to jest to, no i liczą się chęci. :wink:
A dałbyś radę zapodać screena z gry z tym nowym celownikiem, to by od razu było widać, co i jak?
Poza tym, jeśli to się sprawdzi to może by dać na filefronta jako nasz rodzimy modzik do OL 2.0, bo na świecie jest pewnie wielu takich, co się z tym motają i nie wiedzą jak to zmienić.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości