[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez bufi w 14 Maj 2008, 16:56

R1FL3 napisał(a):
Asthariel napisał(a):Czy da sie przywrócić poprzedni wygląd interfejsu?

Jak zainstalujesz OL 1.3

ALe po co wyciągać armatę na wróbla. Wystarczy przenieść kilka plików.
Albo lepiej przywrócić oryginalnego HUDa kasując pliki zmieniające go.
Zdaje się, że w ..\config\ui\

Pozdrwiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez R1FL3 w 14 Maj 2008, 17:08

Chyba tak, bo widziałem plik, który podmienia HUD. Ten plik to: ui_hud.dds, który znajduje się w folderze gamedata/textures/ui.

Przy okazji. Sprawdziłem addon, który daje eNPeCom (specjalnie tak napisałem :D) P90 i PKM i działa bez żadnych zwiech z "Faction Change and reset for OL 2.0"
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Dawid0ss w 14 Maj 2008, 23:53

Wiesz, da się, tylko trzeba mieć dobrą snajperkę i zdejmowac przeciwników z daleka - wymaga to trochę cierpliwości, ale da się. Nawet bez snaperki, z samym karabinem z celownikiem optycznym - trzeba wykorzystywać przewagę odległości, przeciwnicy z daleka strzelają o wiele mniej celnie niż ty. Problem w tym że przyzwoitą snajperkę (wintorez) znajdziesz najwcześniej chyba w magazynach wojskowych , albo w podziemiach x16 (przy odrobinie szczęscia), jak nie to dopiero w czerwonym lesie (svu albo svd). No chyba że ktoś zainstaluje trader moda to biega po Kordonie z Gaussem, tylko wg mnie psuje to zupełnie zabawę.

Dokładnie tak. Zabijanie wrogów z daleka, zanim w ogóle Cie zauważą, rozwiązuje cały problem. Ale przyznaję, że trzeba się trochę spokojniej zachowywać, bo jednak łatwiej zginąć :-)
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 22:07
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez MeZZerschmitt w 16 Maj 2008, 12:06

Hmmm, pierwszy błąd wersji 2.0 ukazał mi się przy pierwszym zadaniu na wysypisku (Bies). Otóż czekam spokojnie ale bandyci zamiast wtargnąć na miejsce gdzie stacjonuje Bies, nie ruszyli nawet dupska. Sam musiałem się pofatygować i wszystkich wybić:]
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Ivari w 16 Maj 2008, 12:19

Mi przytrafił się blowout w Dziczy, tym sposobem wszyscy najemnicy jak i Krugłow umarli. Nie wiem czy to jest błąd moda, czy Stalker już tak ma - ale Kurgłow jak i Asystant podczas misji zebrania pomiaru zatrzymywali się przy wyjściu z tunelu i nie robili dosłownie nic. Oczywiście wybiłem wszelkie zombiaki i snorki. Aby fabuła poszła dalej, trzeba było ich po prostu zabić.
Awatar użytkownika
Ivari
Kot

Dołączenie: 24 Sty 2008, 22:19
Ostatnio był: 22 Sie 2015, 14:28
Miejscowość: Warschau

Postprzez Nurek w 16 Maj 2008, 13:23

Fakt że OL ma sporo tego typu błędów. U mnie Krugłow stał w miejscu i mówił "pospiesz się naznaczony", musiałem wczytywac wczesniejszego save. U mnie brakuje równiez misji typu "idż i zlikwiduj mutantów" - to jest chyba związane z usunięciem ich miejsc spawnu.
Nurek
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 14:59
Ostatnio był: 27 Wrz 2023, 22:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 1

Postprzez Ivari w 16 Maj 2008, 13:24

Ja miałem tą misję od gościa z Duty w Barze.
Awatar użytkownika
Ivari
Kot

Dołączenie: 24 Sty 2008, 22:19
Ostatnio był: 22 Sie 2015, 14:28
Miejscowość: Warschau

Postprzez Vaniol w 16 Maj 2008, 13:43

U mnie też nie chciał iść, więc pozwoliłem go zabić i podreptałem dalej. Ma ktoś może save po przejściu X16 ?
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Asthariel w 16 Maj 2008, 15:36

Błagam, czy ktoś zna sposób na przywrócenie starego celownika, lub mod dodający inny. Z tym z OL strasznie irytująco sie gra. Próbowałem kasować kilka plików (z textures, config) ale to nie te, które trzeba.
Awatar użytkownika
Asthariel
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2008, 18:02
Ostatnio był: 14 Lip 2009, 14:26
Miejscowość: Lisów
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Dawid0ss w 16 Maj 2008, 20:45

Mam po powrocie od Mózgozwęglacza - jeśli chcesz zapodaj mail'a :) Dodam tylko, że nie wbijałem jeszcze do magazynów wojskowych. Można nadal zdecydować, do kogo przystąpisz :-)
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 22:07
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Vaniol w 16 Maj 2008, 21:45

Hmm przecież mózgozwęglacz jest w czerwonym lesie... A w Jantarze jest ten mózg w komorze. Ale okej, prześlij na [email protected] i powiedz na jakiej wersji gry i moda grasz ;). BTW. Wielkie dzięki

Ja tam wybiłem Powinność bo ich nie lubie ;D
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez MeZZerschmitt w 17 Maj 2008, 15:35

Heh ja , właśnie teraz miałem blowouta (pierwszego) w magazynach wojskowych, kiedy przyszedłem do anarchistów. Był przepiękny....wspaniały....po prostu zakochałem się w nim:D. Naprawdę według mnie OL 2.0 ma najwspanialsze blowouty pod względem wykonania. Jedno tylko ale. Wszyscy zaczęli uciekać do budynków, ale co mi po tym że ja kiedy się ukryłem to i tak cały czas życie mi uchodziło i zmarnowałem chyba z 10 apteczek wojskowych. Czy ja czegoś nie rozumiem????

Ah jeszcze jedno. Teraz żeby zabić kilku mutantów trzeba naprawdę się namęczyć. 4 chimery, 2 burery, kilka pijawek... i musiałem kilka razy wczytywać gre:) co mi się nigdy nie zdarzało.

Zawsze uwarzałem, że OL jest najlepszym modem, lecz wersja 2.0 jest jeszcze lepsza!!!!!!!

edit:
Jeszcze jedno. Wiem, że ceny (jedzienia itp.) można zmieniać na przykład w pliku items.ltx. Lecz jak zmienić by na przyklad trader kupował od nas chleb za 1000 ru?
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości