S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Universal w 16 Maj 2018, 07:17

S2 won't be.

Mam nadzieję, że dwójka w nazwie to element marketingowe-roboczy. Reboot fabularny, nie łatanie gierkówki. I otwartość na mody. Soljanka 2 na przykład :kupa:
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 16 Maj 2018, 08:23

To tak absurdalne że aż może być prawdą. Domena założona w 2009r, dopóki nie zobaczę konkretów wole się nie nakręcać ;)
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny, Cysiu.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez HitFan w 16 Maj 2018, 10:24

Pierwszy kwietnia już był panie Grigorowicz. Oby to była prawda. W końcu znajdę powód do zmiany kompa.

Nie mniej ktoś tu kiedyś mądrze pisał, że ciężko będzie zadowolić starą gwardię, jednocześnie zachęcając nowych graczy.

I tak trzymam kciuki i się jaram jak cholera ;D
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Akinaro w 16 Maj 2018, 10:33

Konkretów nie będzie przez długi czas, by podtrzymać hype dostaniemy co najwyżej wcześniejsze rendery(z tego olanego projektu) + concept arty.
Plotki cały czas mówią że gra na serio dopiero teraz została zatwierdzona, i prace dopiero będą prowadzone, więc nie ma tak że coś już jest zrobione.

Poza tym cały czas pisałem że stalker ma ten problem że nie ma jednego właściciela i jednego twórcy, to jest na serio czysty przypadek że gra jest tym czym jest. Po ostatnim wywiadzie z Sergiejem Grigorowiczem wszyscy mówili że będą oni zmuszeni do pokazania czegokolwiek byle zdjąć ten kamień jaki nieśli przez ostatnie lata.

Pic w tym że team chce coś własnego, każdy co innego, fani chcą klasyka, najlepiej dosłownie stalkera "remake" a inwestorzy/wydawcy chcą coś trendy co się sprzeda, i przez to gra będzie miała problemy. Bo serio rosyjski fanbase trzyma stalkera za jaja, jeśli im coś się nie spodoba, albo zrobią ze stalkera jakieś liniowe metro albo battleroyal, zniszczą ten projekt w ciągu dnia, nie tylko negatywnymi recenzjami ale burzą w internecie, to nie 2005 rok, teraz fani mogą zakończyć żywot gry zanim się nawet pojawi, bo to nie zachodnia produkcja trzymana pod skrzydłami giganta co sypnie kasą i ma spokój. Stalker tak naprawdę nie jest dużą produkcją, jest znaną ale nie dużą, cała jego magia polega nie na jednym znanym nazwisku, albo znanym producencie, gra jest znana przez to że "jest".

Na dodatek z tego co można się doczytać to raczej nie wygląda to tak super jak ludzie robią hype(ale to normalne na początku). Unreal Engine więc kij wie jak będzie z modami, a team wie że to mody cały ten czas trzymały stalkera przy życiu więc muszą mieć to w pamięci, plotki o jednak użyciu wcześniejszych elementów historii(o tym kolesiu co przyjeżdża do zony ,która zrobiła się dosłownie małym miastem, a strielok zdechł i wszyscy obwiniają głównego bohatera) I gra by była liniowa jak metro mimo otwartych map...

Ja tam jestem happy że w końcu się zdecydowali ale nie spodziewam się Bóg wie czego. Niestety żyjemy w czasach gdzie trendy i kasa decydują o produktach jak gry. Gra jest robiona z myślą wyłącznie o sprzedaży, nie te czasy gdzie ktoś miał pomysł i chciał go pokazać.

Za ten post Akinaro otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GonZoo, lukasz638.
Awatar użytkownika
Akinaro
Modder

Dołączenie: 01 Cze 2016, 10:52
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 16:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 115

Postprzez bumshaker12 w 16 Maj 2018, 10:43

8 lat czekałem więc pewnie jeszcze te 3 lata wytrzymam, jednak wielu stalkerów wyjdzie z cienia tak jak ja i forum może zacznie żyć ;)

Co do obecnych trendów oby z nich był ewentualny poza kampanią jakiś tryb Battle royale albo multi które byłoby tylko dodatkiem a nie podstawą gry.
Image
Awatar użytkownika
bumshaker12
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2009, 09:14
Ostatnio był: 31 Sie 2023, 13:05
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 18

Postprzez caleb59 w 16 Maj 2018, 12:10

bumshaker12 napisał(a):8 lat czekałem więc pewnie jeszcze te 3 lata wytrzymam, jednak wielu stalkerów wyjdzie z cienia tak jak ja i forum może zacznie żyć ;)

Nie obrażaj mojej inteligencji, prawdziwi "stalkerzy" trwali na stronie do tej pory, nie czekali na premiery i trzymali ją przy życiu jak mogli by takie osoby jak Ty mogły tu wejść od "wielkiego halo" i udawać fana serii tworząc teorie o wyjściu z cienia, nie masz pojęcia o życiu tego forum...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Kozaki: 672

Postprzez Grzesiu10 w 16 Maj 2018, 12:17

Moje serce się raduje, ale rozum podpowiada że to nie może się udać. Ludzie odpowiedzialni za poprzednie części już się rozeszli a hajsu na pełnoprawną produkcję AAA GSC nie ma. Na wsparcie dużego wydawcy nie ma szans, bo jak już ktoś wspomniał gra w klimatach klasyka szału na zachodzie nie zrobi. Poza tym Grigorowicz jest strasznie wybredny jeśli chodzi o wydawcę, przy poprzednich grach postawił THQ dość sporo warunków które dzisiaj na pewno nie przejdą. Przy poprzednich częściach popełnili jeszcze ten błąd że wyszły tylko na PC a większość sprzedaży generują konsole, ciekawe jak tym razem do tego podejdą.
Grzesiu10
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2010, 15:39
Ostatnio był: 16 Sie 2019, 20:55
Kozaki: 2

Postprzez dawiorx w 16 Maj 2018, 14:11

Tyle czasu minęło, aż w końcu mam powód, by wrócić do grania. Muszę odświeżyć sobie fabułę. Tak jak wszyscy wyżej, w sumie obawiam się co z tego wyjdzie. GSC może po prostu nie sprostać oczekiwaniom, i co najgorsze, skaszanić dwójkę na, którą tyle czekano. Pewnie dopiero za rok będzie można zacząć przewidywać przyszłość dwójki i czy nie skończy jak Arcania w serii Gothic. Tak czy inaczej trzymam kciuki za developerów i będę siedział zhype'owany.
Image
dawiorx
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2015, 11:56
Ostatnio był: 24 Lis 2023, 09:49
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez czerwo w 16 Maj 2018, 15:19

Trza przyznać jak to się już mówi....
Nadzieja umiera ostatnia.
A teraz ....
A ИUU CHEEKIE BЯEEKIE IV DAMKE!
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
czerwo
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2016, 20:34
Ostatnio był: 18 Maj 2021, 23:23
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez skinnyman w 16 Maj 2018, 16:45

Monolit jest wielki, bracia!

<płacze ze szczęścia>
"In loneliness, in some sort of a bleak unexplainable solitude with yourself and the Zone you can contemplate. Feel it, become another, penetrated by the aeons of the Zone. That's why it is good that makers didn't include women in the game, truly they are genius. While the game is kind of explorative, it is the journey inside. Had you also the feeling that you are in your dream while playing? Sometimes, for only moment some sight in the game appears to you like an image in a dream: obscure landscape, grey sky, and deserted building with dark windows. (...) It is no shame to have an intimate feeling to this game. I think this game, not on purpose but through artistic intuition, which is not controlled by a purpose of the artist, touched the perennial."
Awatar użytkownika
skinnyman
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2016, 22:05
Ostatnio był: 10 Mar 2024, 18:22
Miejscowość: pe do en kreska
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 28

Postprzez Ropasiak w 16 Maj 2018, 17:08

Pewnie wyjdzie jak z Falloutem 3 i Van Bureen, albo z Duke Nukem Forever :D
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 01:38
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 13

Postprzez trolololo w 16 Maj 2018, 18:46

Hej, ale Fallout 3 był spoko.
To jest tak że S2 teoretycznie jest pewnym strzałem, nie wierzę żeby się nie zwrócił nieważne jak wyjdzie.
Gorzej, że faktycznie musi wyjść.
Na szczęście, jak ktoś wspomniał wcześniej, ruscy trzymają markę i nie puszczą. Mogą gryźć jeśli Stalker będzie zmierzał w złym kierunku.
Mam nadzieję że nie przyjdzie im do głowy reset uniwersum. Muszę się dowiedzieć kim jest Klient :D
Żeby też nie przesadzili i nie zrobili takich za bardzo horrorowych mutantów. Mutanty w Stalkerze są straszne na początku, a przynajmniej część, ale da się do nich przyzwyczaić. Wręcz uznać za coś ~normalnego. Zrobienie takiego "ugi-bugi ducha co zaraża wirusem zombie i jest po prostu zmasakrowany" to byłoby conajmniej niepasujące.
Obawiam się jednak że nie będzie Sidorowicza. Jeśli się nie mylę, aktor głosowy zmarł.
Myślicie że to będzie definitywny koniec serii? Czy raczej dalsze makaronowanie? Bo teoretycznie CoP kończy się w taki sposób że można je uznać za zakończenie definitywne, mimo paru dziur daje satysfakcję.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości