Ni rozumiem ale jakby te wszystkie świetne mody połączone w całość i jakoś pokombinowano aby niebyło bugtrapa to nwm... ja coś niemam pomysłu na Stalkera 2. Może będzie jakaś fabuła z cutscenkami, jakaś opowieść, niewiem.
Filmik 10/10. W sumie to mógłby być faktyczny zwiastun, jeśli chodzi o jakość. Przez chwilę widziałem Szramę. Fajnie by było gdyby go jakoś reanimowali w potencjalnej kontynuacji. Z tego co słyszałem, powraca on w książkach. Ale na ile są one cannonowe to nie wiem
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
Za ten post trolololo otrzymał następujące punkty reputacji:
Szrama potrafił przetrwać emisję i wiemy że żył jeszcze w zakończeniu cler sky gdyż patrzyliśmy jego oczami na striełoka i innych stalkerów podczas prania mózgu, ten koleś w trupiarce ze zmasakrowaną twarzą nie mógł być szramą Całkiem możliwe że szrama wróci o ile wyjdzie kiedykolwiek Stalker 2
Tam przy praniu mózgu mało gdzie można było zobaczyć Szramę ale to jest dyskusja w innym temacie. Poza tym niezłe combo gdyby w Stalkerze 2 mielibyśmy Striełoka, Szramę i może jeszcze Majora. Na przykład sterujemy każdym z nich w różnych momentach gry lub będąc Striełokiem znajdujemy np. Szramę gdzieś w jednym z ważniejszych questów jako osobę mającą znaczny wpływ (dowódca jakiejś frakcji bla bla bla...) na wydarzenia w Zonie. To są moje założenia ale nie żałowałbym gdyby pojawiły się w kolejnym Stalkerze
I always tell them, that I don't remember... I Always Lie...
Ja bym go widział bardziej jak włóczęgę. Albo że wręcz został przez niego uratowany od Monolitu (W Zonie pojawiła się nowa grupa, zakończenie w Zewie o Włóczędze) Striełok byłby z I.B.N.C.S.A (zakończenie Zewu również) a Minor... Pewnie wykonywałby jakąś misję.
GSC bierze się za kolejną grę, a Stalker 2 staje obok Half Life 3, czyli gier marzeń, o których nikt nie jest w stanie powiedzieć niczego konkretnego. Ale spokojnie, Duke Nukem Forever wyszedł z takiego limbo po 14 latach produkcji, więc jeszcze nie trzeba się martwić
Patrząc na to, jak tak długi okres developingu wpłynął na DNF to chyba jednak wolałbym nie dostać w ogóle Stalkera 2. HL3 nie będzie, bo ludzie maja zbyt wygórowane oczekiwania względem tego tytułu i Valve wie, że i tak ich nie spełni.
Obawiam się że to tyczy się też S2. Ale boję się też że za Stalkera 2 mogliby się wziąć jakby brakowało im pieniędzy, taka gra to pewny strzał i mogą go trzymać jako "wyjście zapasowe". Na razie nie ma się co martwić że S2 będzie jak DNF. S2 jeszcze nie jest tworzony.
Sądzę że będzie jak ze Stalkerem SoC gdzie zyskał tytuł "najbardziej opóźnionej gry". Lecz patrząc na historię powstawania pierwszej części być może zrobią coś wielkiego tylko potrzeba im DUUUUŻO czasu. W moim przypadku nie wymagam od GSC grafiki i innych cudów gamingowych jakich moglibyśmy spotkać w 2154 roku. Taki klimat jaki panował w poprzednich częściach był dla mnie klimatyczny. Oczywiście nie przesadzając mogliby zrobić jakiś porządny acz nie duży postęp w drugiej części.
DreyTG napisał(a):zyskał tytuł "najbardziej opóźnionej gry".
Opóźnienie zaledwie czteroletnie. W porównaniu do rekordzisty Duke Nukem Forever to 9 lat krócej.
DreyTG napisał(a): zrobią coś wielkiego
Nie mają do tego ludzi z tego co mi wiadomo. Mogą zrobić całkiem dobrą strategię na PC, ale nie porządnego FPS-a w otwartym świecie z technologią, która mogłaby zawstydzać konkurencję. Chyba że... pójdą w ślady konkurencji z 4A Games i zrobią coś liniowego.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Co do strategii to ostatnie "Kozaki 3" marnie im chyba wyszło
KoweK napisał(a):Nie mają do tego ludzi z tego co mi wiadomo.
Tego akurat nie wiedziałem. Wiem jedynie, że ludzie z GSC odeszli do Vostok Games, 4A Games, nawet paru jest w Battlestate Games (Escape from Tarkov) ale nie sądziłem że z pracownikami jest u nich tak marnie