przez Universal w 20 Lut 2017, 13:23
Dzień dobry,
W dotychczas posiadanym przeze mnie urządzeniu wielofunkcyjnym - DCP-J140W produkcji Brata - coś... coś się zepsuło i nie drukowało czarnego. Po obejrzeniu i przetestowaniu sprzętu przez znajomego ojca, który w drukarkach siedzi, wyszło że padła elektronika i naprawa tego będzie droższa od kupna nowej, identycznej. Szukam więc czegoś nowego.
Wymagania:
- skaner
- drukarka
Skanuję (tzn. cała rodzina) na tyle dużo, że posiadanie skanera jest wymogiem, bo nie będę się bujał z tym po kątach. Drukuję średnią ilość, acz w planach mam okazjonalnie sporo więcej (będę robić larpa - podrukujcie sobie XX kart postaci, XX mapek, XX dokumentów itd. - w punkcie ksero to nieopłacalne). W zdecydowanej większości drukuję czarno-białe, więc kolor nie jest wymogiem. Rozważam laserówkę. Myślę, że to może być zestaw - i skaner, i drukarka, nie musi być to wciśnięte na chama w jedno urządzenie.
Okoliczności dodatkowe:
- poznaniak prędzej nerkę sprzeda (sąsiada, przecież nie swoją), niż celowo przepłaci
- lepiej dołożyć pięć złotych, niż za chwilę kupować nowe
- ale bez przesady, żeby dołożyć 400 zł i różnica miałaby być marginalna
Za porady - serdecznie i z gór - dziękuję.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.