No dobra, to ja robię tak Recon'em na początek:
- biorę nóż w rękę i skradam się do ZUO od strony płaskowyżu, czyszczę skrytkę
,
- wracam skradając się powoli i szlachtuję kosą najmola, który spaceruje po platformie w tę i z powrotem ( prawy klawisz - siu, siu i niezależnie od pancerza koleś pada nie zdążywszy strzelić nawet - Recon przebija nożem wszystkie pancerze), jak się ma farta można jakieś 2 spoko giwery przytulić już na starcie; potem należy albo spitalać z ZUO czym prędzej, albo zaczaić się na jeszcze z 1 najmola - lubi się przechadzać wzdłuż płotu. W tym momencie często pojawiała się niestety u mnie emisja - wtedy skok do dziury/rury w ZUO i potem już dzida stamtąd bo najemnicy są czujni jak pies potrójny;
- biegusiem na Skadowsk, ogarniam sprzęt i kupuję 2 pojemniki do przenoszenia Arturów, biorę misję od Gonty i śmigam na stację benzynową - wiadomo po co, UWAGA!:
, po drodze nasłuchuję odgłosów walki, kasuję łup z mutków i ew. z martwych Stalkerów
- potem Gonta i pijawki, przy 4 martwych Stalkerach znajdujemy Artura i 4 giwery, tu też można coś trafić dla Recona
UWAGA!:
- zuruck na Skadowsk, sprzedajemy Artury ogarniamy sprzęt i mamy już nieco kasy na start, można już próbować naprawić jakąś broń, jeśli mamy taką co nam pasi lub nawet kupić ciężki płaszcz czy Świt;
- można jeszcze pokusić się o załatwienie najemników z podstacji - tam już na pewno jakiś ekwipunek nam wpadnie, który będzie satysfakcjonujący dla Recona - nawet docelowy
, szczególnie jeśli gramy z TAZ;
- potem misja z pogłębiarką i można się zabierać za Szewczenkę i Leśniczówkę będąc już zaopatrzonym w jakiś rozsądny ekwipunek;
- jeśli lubimy wyzwania i chcemy zaprzyjaźnić się z Wolnością/Powinnością ( ja preferuję zielonych akurat ) to
, gra staje się wymagająca gdyż na Zaton wysyłane są oddziały wrogiej teraz frakcji, żeby ubić majora, jest trudno ale wpada więcej towaru z ubitych wtedy; coś za coś!!!
- co do broni dla Recona polecam: HK G36c ( szczególnie w cammo
), Far15, Vintorez/Tide - od Żwawego, FN Fal Para - to rzadko bo brzydki w huk jest, UMP 45, pistolety na ammo Hydroschock 45, w początkowej fazie gry ew strzelby na mutki.
Co do sposobu na ZUO innym razem, chyba że ktoś bardzo chce
, nie zapominajcie o minach i ładunkach wybuchowych - mega fun!!
EDIT: Jezzzz.....Artur = artefakt, czytasz dialogi czasem?