Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez trolololo w 24 Wrz 2016, 13:16

szkole o kulturze słowiańskiej poświęca się jej jedną/dwie lekcje,

Mogę ci zaświadczyć że o kulturze Rzymu, i Grecji też poświęca się 2-3-4 lekcje. W sumie to nie wina systemu edukacji, ale tych co śpią na lekcjach. I tych z kompleksami, którzy nawet nie zaglądną do żadnego poważnego opracowania badawczego, na temat ziem polski P.N.E-Chrzest. A w szkole mówią o tych wszystkich kulturach, o Celtach, Germanach, i w końcu o Słowianach. Niemniej mogę ci w 2-3 minuty znaleźć "Poważne" artykuły, o tym że Polacy są tu od 10000+ lat, bo "haplogrupa", "kroniki Arabskie/Frankońskie/Rzymskie/Perskie/Greckie/Egipskie, ale nigdy ci nie powiedzą o co dokładnie z tą haplogrupą chodzi, i co to za kroniki cytuje. Albo powołuje się na Kadłubka, lub ( jawnie sfałszowaną ) Kronikę Prokosza.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez PRZEMEK ŁOWCA w 24 Wrz 2016, 13:34

Mnie wpienia że musimy się uczyć o dalekich krajach i nieprzydatnych rzeczach, zamiast np. omawiać kampanię wrześniowo-październikową 1939 roku. Przez to ludzie uważają że kawaleria szarżowała na czołgi, my nie mieliśmy broni pancernej tylko koniki, a francuzi specjalnie nie przyszli nam na pomoc.
Jesteśmy Szturmowcami. Żyjemy Razem, Walczymy Razem i Umieramy Razem. Swoje życie poświęciliśmy Służbie.
,,Pogadamy później. Podczas emisji dostaję szczękościsku"- Porucznik Podorozny
„Nie ma rozpaczliwych sytuacji. Są tylko zdesperowani ludzie”.- Heinz Guderian
POWIEDZMY SOBIE UCZCIWIE : Podobnego S.T.A.L.K.E.R.A jak te 3 części już nie będzie. Trzeba zdławić w sobie ten ból i przyjąć to do wiadomości, że S.T.A.L.K.E.R. 2 MOŻE NAS ZAWIEŚĆ.
Możesz stracić wiarę w innych, ale nigdy w samego siebie- Optimus Prime
Ci ludzie pustyni miotający meblami kuchennymi to prawdziwe sku*wysyny matki natury. - Opis Burerów.

Za ten post PRZEMEK ŁOWCA otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Rekrut, Pijawol.
Awatar użytkownika
PRZEMEK ŁOWCA
Tropiciel

Dołączenie: 03 Paź 2014, 20:18
Ostatnio był: 15 Lis 2022, 21:51
Miejscowość: Pralnia Samoobsługowa Prypeć
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 32

Postprzez Tajemniczy w 24 Wrz 2016, 13:39

Kawaleria szarżująca na czołgi i koniki zamiast broni ppanc zostały stworzone przez hitlerowców po kampanii wrześniowej, po II wś zaś ten schemat z wielką chęcią podjęli polscy komuniści coby usprawiedliwić jaka to przedwojenna pańska Polska i polska armia była be, fuj i w ogóle a jak teraz się piknie rozwija jako bufor atomowy dla ZSRR (dziś w sumie podobnie). Niestety przetrwało to po dziś dzień.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez trolololo w 24 Wrz 2016, 14:36

Każdy, kto się będzie interesował tematem, spojży do książek, i zobaczy, że winą porażki w kampanii wrześniowej, było przede wszystkim nie przygotowane na nowy rodzaj wojny dowództwo. We Francji było w sumie podobnie. Historia w szkole ma przede wszystkim nakreślić ci sytuacje. Co jest według ciebie mieprzydatne? Kampania wrześniowa, to środek VI klasy. W Gimnazjum się dokładniej powtarza, ale tylko do końca drugiej wojny światowej, co w sumie jest błędem, bo powinno się umieć przynajmniej do 89-ego.
Nie jestem pewien, o jakich dalekich krajach się uczyłeś na historii, u mnie było o Mongolii, Rosji, Prusach, Brytyjskiej Monarchii Parlamentarnej, i kolonizacji, ale wszystkie te rzeczy miały niesamowity wpływ na świat, i Polskę również. Jeszcze odnosnie historii starożytnej, uczymy się tylko o tym, co miało wpływ na późniejszą kulturę zachodnią, czyli np. O Helladzie.
trolololo
Legenda

Postprzez PRZEMEK ŁOWCA w 24 Wrz 2016, 14:42

Sory, źle powiedziałem. Nie powinno się w gimnazjum wałkować tego samego materiału z podstawówki, bo u mnie dało to takie wyniki, że zarówno w podstawówce nie miałem II wojny światowej jak i w gimbie :facepalm: Fajnie nie?
Jesteśmy Szturmowcami. Żyjemy Razem, Walczymy Razem i Umieramy Razem. Swoje życie poświęciliśmy Służbie.
POWIEDZMY SOBIE UCZCIWIE : Podobnego S.T.A.L.K.E.R.A jak te 3 części już nie będzie. Trzeba zdławić w sobie ten ból i przyjąć to do wiadomości, że S.T.A.L.K.E.R. 2 MOŻE NAS ZAWIEŚĆ.
Ci ludzie pustyni miotający meblami kuchennymi to prawdziwe sku*wysyny matki natury. - Opis Burerów.
Awatar użytkownika
PRZEMEK ŁOWCA
Tropiciel

Postprzez Poldzer w 24 Wrz 2016, 15:35

trolololo napisał(a):W Gimnazjum się dokładniej powtarza, ale tylko do końca drugiej wojny światowej, co w sumie jest błędem, bo powinno się umieć przynajmniej do 89-ego.
PRZEMEK ŁOWCA napisał(a): bo u mnie dało to takie wyniki, że zarówno w podstawówce nie miałem II wojny światowej jak i w gimbie

Nie wyrobiliście się z materiałem? Stara śpiewka. I dziura w wiedzy większa niż tych murzynów co wsadzali sobie szczoteczki do zębów :suchar:
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez PRZEMEK ŁOWCA w 24 Wrz 2016, 15:59

I to ma być śmieszne? To symbol tragikomedii chyba :facepalm:
Awatar użytkownika
PRZEMEK ŁOWCA
Tropiciel

Postprzez trolololo w 24 Wrz 2016, 16:15

Przestań, od razu tragedia, bo się nie pouczyło historii, którą możesz się nauczyć sam, bo masz od tego książki, i dokumenty. Tragedią edukacji jest ten pan: https://www.youtube.com/user/rationalatheist100
Nie dość że chyba nigdy w żadnej klasie nie skończył materiału, to jeszcze przekazuje tę "wiedzę" na YT, i to on w dużej mierze przyczynił się do rozprzestrzenienia się "Teorii Wielkiej Lechii". Jego najlepszym tekstem jest to, że Gall Anonim pisał "na zlecenie Watykanu", i "było mu tak wstyd, że kłamie o historii Polski, że aż się nie podpisał" :u3:

Za ten post trolololo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
trolololo
Legenda

Postprzez Tajemniczy w 24 Wrz 2016, 16:34

Po prostu niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić że terytorium Polski przed Mieszkiem było opanowane przez rywalizujące plemiona, od czasu do czasu nawiedzane przez wyprawy rzymskie i o jednolitym państwie nie ma mowy. Inaczej trafiłyby się jakieś ślady, monety, fragmenty budowli jak na przykład Biskupin, "zue ksiendze z Watykanu" nie dałyby radę zniszczyć wszystkiego do imentu. Bez poważnych dowodów ta teoria nadaje się jedynie do luźnych rozważań.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KOSHI w 24 Wrz 2016, 18:58

Jak dobrze, że kończę współpracę z tym pie*dolonym iphonem 4s i przechodze na lumię 640. Jeszcze tylko wyciągnę z niego kontakty, a potem już tylko hi hi czeka go spotkanie z 3 kilowym młotkiem :E

Iphonie, nadciąga noc komety, ognistych meteorów deszcz...

Trololo, trololo, trolololo!
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, Cromm Cruac.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez HitFan w 24 Wrz 2016, 21:02

KOSHI napisał(a):iphonem 4s i przechodze na lumię 640.

Z deszczu pod rynnę xD
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Kozaki: 86

Postprzez KOSHI w 24 Wrz 2016, 21:06

Co ty pierdo*isz. W ch*j znajomych ma i zadowoleni. To nie 650co się wiesza, czy ekonomiczny 550. Zresztą nie potrzeba mi ch*j wie czego.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości