[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Quń w 03 Lip 2016, 17:41

Nie gram ani reconem, ani szturmowcem, tylko snajperem :E , ale cenne rady na przyszłe rozgrywki :D SPAS'a od Trapera za prędko nie zdobędę, bo mi się jakoś nie śpieszy z robieniem zadań, może Saigę na ochronę Topola? Protecta na takie stado się zdecydowanie za długo ładuje. A co do tej chimery: da radę ją ściągnąć z dachu nad oazą, by do mnie nie doskoczyła? W wanilli to było możliwe, nawet gdy jej nie zabiłem, to głupia z desperacji sama wbiegła w pole minowe koło helikoptera. Zastanawiam się też nad rozstawieniem Fugasa przed oazą, ciekawe czy pieskom się spodoba.
Quń
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2016, 17:02
Ostatnio był: 24 Lip 2016, 12:56
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MetalowyStalker w 03 Lip 2016, 17:51

Nie ma większej filozofii, wystarczy pierwszy lepszy granatnik, cały pasek hp i chimera ubita. Mi ją zabili bandyci btw, idę sobie już jestem obok oazy a tu jeb, zadanie wykonane. No to fajnie, idę po nagrodę po ciężkiej pracy piękne jest życie stalkera :E
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Demon6PL w 03 Lip 2016, 21:29

Co do pytania o skoczność: nie wiem czy tak było w wanilli, ale chimery tutaj to są jakieś j***ne skrzyżowania kangururów i wahadłowców, suka wskakuje na dach tego blokopodobnego budynku przy jupiterze i robi mi z mordy szambiarkę. 100% prawda, moje pierwsze granie w Mizerię, jeszcze na rookie modzie snajperem, wszedłem sobie na górę po schodkach, a potem się na półpiętrze prześlizgnąłem na dach. Mam Zielonego smoka i SPAS'a od tropiciela, zombi wysnajpię, kontrolery i burery nie mogą mnie ruszyć bo za daleko, psy i snorki na dach nie przejdą, co mi podskoczy? No, chimera DOskoczy... Więc raczej stawiamy na daszki i ścianki, a nie podwyższenia.

Ktoś kilka stron temu polecał, ja się pod tym podpisuję, przyklej się do drzewa. Bydlak skacze dookoła, ale nie na ciebie, ewentualnie jak masz czas to wbij w jakieś skupisko anomalii w którym da się wystać (czyli Bitumin raczej odpada, ale Parking albo Sosnodąb na Zatonie to dobra opcja) i licz, że miśka unicestwi natura. Jeszcze możesz uciekać do ludzi, adrenalina i jedziesz. XD
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Heap w 04 Lip 2016, 09:00

Moje pierwsze spotkanie z Misery wyglądało tak. Grałem w podstawkę, i tak sobie myśle, że tożto gunwo a nie gra o stalkerach, więc jadym z tym modem. Oczywiście jako taki pro mega super ultra koks jade dark road, no co mi się stanie. Wychodzę z zarżniętymi zombiakami( uroczo się bugują przy tamtych drzwiach ;)), wychodzę na rurę od gazu przed bramą, a tam patrzę, kuźwa, są 4 pijawki, 3 snorki, stado psów, kroczący nibygigant. No to co, sp*dalam, co mam zrobić, prawie nibygigantowi uciekłem, a tutaj ta szmata (przepraszam, ale co innego?!) chimera. Ja sobie myślałem, no co mi zrobi, nad ziemią jestem. I nie uwierzycie... Jednak mi zrobiła. Porządne kuku :C. I tak przywitała mnie ta modyfikacja. Ale i tak ją polecam. Te nowe wersje są troszkę łatwiejsze od tych starszych :/.

Kojarzycie przysłowie że cokolwiek zrobisz dobrze, to jakieś azjatyckie dziecko zrobi to lepiej ?
To lukajcie :I
:

https://www.youtube.com/watch?v=iuXI1Q9ho_A
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez trolololo w 04 Lip 2016, 11:15

Na chimerę to wystarczy skakać z boku na bok, i walić hedszoty z szotgana :caleb:
Jak ktoś tam wcześniej mówił - najlepiej na nie przykleić się do drzewa, i liczyć na X-Ray-a.
Ja to wam zazdroszczę, u mnie jest tak puściutko, a tak bym sobie postrzelał... :(
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Quń w 04 Lip 2016, 16:39

Jak to jest z osiągnięciem otrzymywanym przez handlem info u Sowy? Nadal 10 PDA/papierków i gotowe, czy podniesiona liczba, jak przy bogatym kliencie?
Mógłby mi ktoś wyjaśnić może, jak to jest z bronią z "przesłuchania" NPC? Przykładowo spotkałem zabłąkanego członka Wolności w Izmurodnojach, no wiadomo - Zona jest niebezpieczna, więc kulka z SG 550 w tors i się poddał, przedtem dałem mu do podniesienia Sako. Po "oddaniu apteczki" za broń (bo wcale jej nie zabiera) dostałem od niego 100% Berettę i FN FAL'a, natomiast Sako był w takim stanie jakim był. Standardowo później mi wyjawił schowek i po wszystkim kulka w łeb :E Czy NPC oddają w 100% stanie tylko broń, z którą zostali wygenerowani, czy jest inaczej?
Jakaś taktyka na walkę z pijawkami na otwartym terenie? Skurczybyki mnie zaskakują często koło helikoptera lub w stacji antenowej w 3-5 "osobowej" grupie.
Quń
Kot

Postprzez Demon6PL w 04 Lip 2016, 16:55

W ogóle jak doprowadzić do takiego przesłuchania? Bo ze mną jak się ktoś zwija na glebie to nie chce gadać zupełnie. Jakiś specjalny warunek czy coś mi nie działa?

A pijawka na otwartym to raczej najgorszy możliwy scenariusz, tylko dziki refleks cię może uratować. Szukaj absolutnie jakiegokolwiek podwyższenia, albo chociaż do wody wejdź to będziesz to rozbryzgach i kręgach na tafli wody widział gdzie śmiga misiek. No i standardowo, jak przy helikopterze to możesz stanąć albo na nim (ja zawsze wchodziłem na sam koniec jednej z łopat) albo na wylocie tej rury betonowej albo po prostu koło tej ścieżynki suchej, tego jakby dedykowanego dojścia do śmigła - masz tam 2 galarety, ale pijawki ich nie widzą, więc jak staniesz centralnie po drugiej stronie to 100 na 100 będą przez anusa przebiegać, tracąc żywot lub chociaż sporą część punktów zdrowia.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez trolololo w 04 Lip 2016, 17:03

Musisz do niego podejść, i w niego wycelować.
Problem jest taki że u mnie nikt nigdy mi nic nie dał, nawet info o schowku. :(
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Quń w 04 Lip 2016, 17:36

Przesłuchania wywołuję strzelając do NPC z mojego snajperskiego SG 550 w tors, nogi lub ręce, ale zazwyczaj walę w tors. Jeden strzał pociskiem przebijającym pancerz klasy IV w klatę (lub więcej, zależy od przeciwnika) i gość się osuwa na ziemię. Wiem, że wszędzie piszą, by strzelać tylko w nogi i ręce, ale jak JA strzelę, to zazwyczaj salto w powietrzu robią, , może za mocne pociski :E Gdy już leży, podchodzę do niego i robię drugi zapis (pierwszy, oddzielny, robię przed walką), gdy nie ma opcji rozmowy - F9 do skutku, wtedy wybieram opcję 3 z bronią, a później 2, jeśli mi nie wyjawi schowka to powtarzam. Czasami po załadowaniu gry przeciwnik stoi i strzela - ładuję pierwszy save i powtarzam wszystkie czynności. Po wyjawieniu informacji o schowku kulka w łeb. Oczywiście możesz ich obezwładnić obojętnie jaką bronią, poćwicz sobie na przeciwnikach z różnym opancerzeniem, ja podałem tu przykład SG 550, bo pozwala mi na szybką eliminację całej drużyny stalkerów, jednocześnie pozostawiając jakichś obezwładnionych. Nie zawsze się to jednak sprawdza, raz trafiając w to samo miejsce na ciele stalkera mogę go zabić, a raz położyć na ziemię do przesłuchania, dlatego robię save'y.
Tak przy okazji - czy z NPC'ów wylatują alternatywne lub jakieś inne USP dające się ulepszyć narzędziami do kalibracji? Zwykły USP ma 3 poziom ulepszeń zablokowany, ponad 600 ludzi zabitych, a po lepszych nie ma śladu.

/EDIT: Jak to jest z tymi częściami ciał mutantów u naukowców? Pĺacą o wiele więcej za nie czy co?
Quń
Kot

Postprzez Demon6PL w 04 Lip 2016, 18:34

No czyli wszystko robię dobrze. Jojczący cheekie-breekie nie ma w ogóle opcji rozmowy, nakierowuję na niego i nic, nie wyświetla się ten napis "F - Porozmawiaj", mogę go tylko dobić. No nic, może stalkerzy będą bardziej rozmowni, muszę sobie jakiegoś znaleźć. Póki co próbuję zabić burery w tunelu, bo z jakiegoś powodu są nie 2 a 4 plus jeszcze 2 były przed wejściem. I zombi w bonusie, ale to akurat mało istotne. :facepalm:

Jak nie możesz 2. i/lub 3. rzędu ulepszeń to pewnie jest coś takiego jak [Nazwa Broni] - Zmodernizowany; tylko część broni ma taki wariant, i tylko na takiej wersji można zrobić wszystkie ulepszenia. USP chyba właśnie takie warianty posiada, ale jak chcesz USP to może sobie zamów u Żwawego? Będzie ulepszalne plus bazowo nieco lepsze (chyba magazynek większy i obniżony odrzut, ale szczerze to rzadko bardzo brałem pistolety u niego, więc nie pamiętam).
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Quń w 04 Lip 2016, 18:54

Pisałem w moim poście - nie ma rozmowy na F - zapisujesz i wczytujesz do skutku, nie będzie ci chciał wyjawić schowka, znów F9, całą instrukcję masz powyżej, działa to na wszystkich - razem z najemnikami, a z monolitem to nie wiem :E
Właśnie się wybieram do janowa, hełm ekranujący ulepszony, colt i protecta gotowe, czas ochraniać Topola :/

Głupi doktorek dał mi misję na skanery, muszę od początku wykonać misję z kontrolerem :( Ale od czego ma się fugasa w pociągu :D
Quń
Kot

Postprzez mietek1986 w 04 Lip 2016, 19:28

Ale co jak ja z takim gadam, a on nagle wstaje i do mnie strzela w trakcie konwersacji, miałem tak raz z najemnikiem i bandytom i od tamtej pory kij ze schowkami, kulka w łeb i biere co miał, Broda kupuje wszystko :E .

A Topola to ja tak robiłem, postawiłem miny kawałek od miejsca ale na trasie dzików, więc jedyny problem to były zombie respiące się koło drzewa, i wystarczył mi M60 nawet bez ulepszeń i orzełek od żwawego, z tym że on już zrobiony, a za drugim razem już FAR 15 i orzełek i poszło jak z płatka :E

Ps
Prośba do Imiennego o podanie linków do jego savewów freeplay, bo mnie kusi potestować co można jeszcze osełką ponaprawiać :E a wiem że kolega ma tam na czym eksperymentować, a mi się nie chce przełazić znowu wszystkiego i zbierać bo mi to zajmie na każdą klasę z tydzień jak nie lepiej :P , oczywiście stawiam kozaka borewicza :E

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość