Kombinacja modów

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kombinacja modów

Postprzez marianosi w 14 Kwi 2008, 14:56

Witam!, chciałbym się dowiedzieć czy np. mogę używać 2 modów w 1 grze._Najbardziej interesuje mnie kombinacja sanex a-life mod + oblivion mod._Spróbowałem wkleić pliki sanexa do gamedaty oblivion moda lecz gra przy wczytywaniu się wywala do pulpitu.Czy takie kombinacje są w_ogóle możliwe, jeśli tak to dajcie jakieś przykłady..:P

Uwielbiam pastwić się nad błędami... :) - SF
marianosi
Stalker

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 15:17
Ostatnio był: 24 Mar 2013, 18:57
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez SandFighter w 14 Kwi 2008, 16:06

Z Oblivion Lost nie mieszaj nic innego, bo ten mod jest zaprojektowany jako całość. Sanexa możesz używać razem z AMK Mod (w sumie Sanex został wyodrębniony z AMK). Możesz zrobić mix Trader Mod'a z Repair Modem i innymi prostymi modzikami. Ogólnie nie powinno się mieszać modów, które zmieniają zbyt wiele (jak np. AMK z innymi), chyba, że przerabiasz własnoręcznie dany mod pod siebie tworząc odrębną modyfikację.

Poza tym pamiętaj o zasadach pisania postów na forum. Poprawiaj byki! ;P
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez marianosi w 14 Kwi 2008, 16:55

Przepraszam, że pisze o tym tutaj ale mam następny problem który dotyczy moda SRP(Stalker Reborn Project).Gdy wczytuje gre wywala mnie do pulpitu, moja wersja gry to 1.005.

Postaram się więcej nie popełniać błędów:P.
marianosi
Stalker

Postprzez Stalk3r w 14 Kwi 2008, 17:42

SRP MOD jest stworzony dla 1.0004. SandFighter w FAQ podał możliwość zmiany wersji bez reinstalki.

EDIT: Nie usuwaj pliku SPAWN w modzie SRP gdyż on odpowiada za wiele funkcji w grze!
Ostatnio edytowany przez Stalk3r 14 Kwi 2008, 17:50, edytowano w sumie 2 razy
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Adam w 14 Kwi 2008, 17:48

Usuń plik spawn. Uwaga! GDy będziesz miał filmiki w X18 i X16 to na końcu ekran stanie się biały i nic nie możesz zdziałać.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez marianosi w 15 Kwi 2008, 15:17

Niestety, ale gra wywala do pulptiu nawet po usunięciu pliku all.spawn, lub osobno całego folderu spawns....Jakieś inne pomysły? :P

Edit: Spowrotem dodałem plik all.spawn ponieważ martwiłem się, że gra może całkowicie paść co mogło wynikac z postu przedmówcy kolegi nademną xD. (troche brzydko poskładane zdanie) :P.

Edit: Nie mogę znależć tego posta dotyczącego zmiany wersji bez reinstalki ;/.
Help mua! xD.

A w FAQ Ty zaglądał? Bo nie wydaje mi się, skoro sam tam umieściłem poradę na ten temat. Poza tym waży Ci się paseczek za offtopy we własnym temacie (powinieneś wrzucić pytanie do tematu z SRP, a najlepiej poszukać! - SF
marianosi
Stalker

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości