Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Wayathin w 01 Sty 2016, 18:23

Wystawiłam driny do schłodzenia..i kuhwa zamarzły. Następnym razem sama zrobię ;/ Sobieski - nie polecam.
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 01 Sty 2016, 20:32

Kac morderca... Żołądka nie czuję, hojnie wszystko z siebie oddaje co tylko zjedzone było...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Hoshka w 03 Sty 2016, 02:24

Mamusia upiekła chleb. Taki wiecie, domowy, pachnący, chrupiący chlebuś, a jedyne co mogę zrobić to go ku*wa powąchać.
Middle fingers up, if you don't give a fuck!

Za ten post Hoshka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Hoshka
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2013, 15:42
Ostatnio była: 03 Gru 2023, 01:38
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 218

Postprzez Poldzer w 03 Sty 2016, 23:09

Ja nie piłem w sylwestra, bo zaraz 1 stycznia na południe do roboty i to za kółkiem :-(
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Adam w 03 Sty 2016, 23:43

Nowy system rang w CS:GO, jeden przegrany mecz, ranga w dół...
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive smichal74, Leo0502.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Pangia w 04 Sty 2016, 00:33

Już chciałem zaprzeczyć, ale sprawdziłem jeszcze u siebie statystyki… i wyszło, że mam serię 6 zwycięstw :E

Mnie dobija kaszel, aż mnie już brzuch boli od pokasływania. I w dodatku mam wrażenie, jakby mi coś stanęło w gardle – od ostatnich 10 godzin. Jakoś trzeba noc przeżyć i tyle, bo za dnia zawsze dużo lepiej się czuję. Punkt 20:00 się rozsypuję, nie wiem z czego to wynika.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Poldzer w 04 Sty 2016, 11:55

Od serca Ci powiem wódka z pieprzem i pod 3 kołdry na noc. W nocy będziesz chciał, żeby Cie dobili, ale rano lepiej będziesz się czuł jak ten młody bóg :-) Od picia zimnych napojów gardło boli. Można też pić gorącą herbatę z cytryną ale taką fest gorącą aż usta parzy. Powinno być lepiej.

Mnie wku*wia, ale nie wiem co rozrusznik, czy olej (aku nówka), bo przy -18 stopniach kręci, ale nie na tyle szybko żeby zaskoczył.

Za ten post Poldzer otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GTR.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Postprzez Pangia w 04 Sty 2016, 14:13

Rozpal ognisko pod miską olejową :suchar:

U lekarza byłem, wyszło że mam zatoki przytkane i dlatego nie mam kataru, a pluję glutami. Zawsze to jakaś pociecha, że wiem, co mi jest.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Microtus w 05 Sty 2016, 16:47

Terminus napisał(a):Członkowie NSDAP, eSSesmani też byli w opiniach ich rodzin "dobrymi ludźmi", dbali o bliskich, i niejeden stał w pierwszym rzędzie w kościele. Przynajmniej ci z Austrii, bo Niemcy to w większości protestanci.
To, że rzeczywiście porządni ludzie jak John Rabe należeli do tych organizacji nie zmienia zbrodniczego charakteru narodowego-socjalizmu/NSDAP/SS et cetera.:
Patrz to co napisałem wyżej. Hitler i koledzy z NSDAP też organizowali pomoc społeczną, tworzyli organizacje młodzieżowe. Było bardzo dużo "porządnych Niemców", ale jakoś nikt ich nie przytacza, żeby usprawiedliwić zbrodnie systemu i pisać że "nie można jednoznacznie oceniać IIIRzeszy".

Przypomnij mi ale w tej dyskusji nikt nie przeczył zbrodniczości PZPR czy NSDAP przeczyłem Twojemu zdaniu jakoby nikt dobry się do tych partii nie zapisywał. Sam pisałeś, że do PZPR zapisywali się ludzie tylko i wyłącznie z niskich pobudek (karierowicze itp.), cały mój wywód tyczył się właśnie tego. Nie podajesz rzadych argumentów na poparcie tego co wcześniej pisałeś tylko wyjeżdżasz z argumentacją do, której wogóle nie nawiązywałem. Nie wiem komu obżarstwo się rzuciło na mózg... Co do dobrych niemców w NSDAP to masz przykład też dobrego człowieka i wcale nie w cudzysłowie czy nie w oczach rodziny:
Dobry Niemiec

Terminus napisał(a): W tym akurat nie ma niczego zaskakującego - Partia od lat 60-tych nie pozwalała SB na inwigilację własnych struktur. Inwigilowano i werbowano ludzi opozycji a nie władzy.

Może nie wiesz, ale nie tylko SB zbierało informacje za komuny, katalogi lustracyjne IPN są podzielone na 3 katalogi.
1) katalogiem funkcjonariuszy aparatu bezpieczeństwa
2) katalogiem osób rozpracowywanych
3) katalogiem kierowniczych stanowisk partyjnych i państwowych b. PRL
Ci ostatni maja informacje przedewszystkim nie tylko z SB, za PRL SB nie było jedyną instytucja zbierającą informacje. Pracownicy byli np: sprawdzani również przez wojskowe służby wywiadowcze, np: w przypadku pracy w której brali udział wojskowi. Patrz harcerstwo, patrz wyjazdy do krajów objetych wojną.

Terminus napisał(a):ku*wa Micro zastanów się nad swoim argumentem. Zachód miał to wsparcie finansowe USA i korzysał z dobrodziejstw systemu z Bretton Woods, któremu może nawet bardziej niż planowi Marschalla zawdzięczał rozwój.
Komunizm to skazanie na postępujący dystans cywilizacyjni i coraz większą biedę. Sorry. Jak by tego nie deprecjonować - oni zbudowali, my nie.
Pisałem, że PZPR było agenturą ZSRR? Pisałem. Władze Polski chciały przystąpić do planu Marschalla ale dostały rozkazy z Moskwy i musiały zrezygnować. To chyba najlepiej ilustruje czemu/komu służyła partia komunistyczna w Polsce...

Ja pierdykam, przecież o tym napisałem. Ja nie wiem z kim ty polemizujesz ale chyba nie ze mną... Nie jestem w stanie stwierdzić czy ty odpowiadasz mi czy wszystkim na raz. Niby cytujesz wypowiedź ale stwierdzasz rzeczy których nie pisałem, olewasz inne które napisałem. Odjazd...
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Terminus w 05 Sty 2016, 16:59

Microtus napisał(a): Ja nie wiem z kim ty polemizujesz ale chyba nie ze mną... Nie jestem w stanie stwierdzić czy ty odpowiadasz mi czy wszystkim na raz. Niby cytujesz wypowiedź ale stwierdzasz rzeczy których nie pisałem, olewasz inne które napisałem. Odjazd...

Sorry Micro, ale najpierw wyluzuj, potem spokojnie przeczytaj a potem komentuj.

Terminus napisał(a):To, że rzeczywiście porządni ludzie jak John Rabe należeli do tych organizacji nie zmienia zbrodniczego charakteru narodowego-socjalizmu/NSDAP/SS et cetera.:

Microtus napisał(a):Co do dobrych niemców w NSDAP to masz przykład też dobrego człowieka i wcale nie w cudzysłowie czy nie w oczach rodziny:
Dobry Niemiec

Nie chodzi bynajmniej o czepianie się jakiejś nieistotnej śmiesznostki w Twojej wypowiedzi. Chodzi o podejście. Uważasz, że jak Twój ojciec był "porządnym komuchem" bo wstąpił do partii ze "szlachetnych pobudek" dzięki temu mógł latać po świecie z "pomocą humanitarną" to neguje ogólną zasadę o której pisałem i też podawałem przykłady "dobrego człowieka i wcale nie w cudzysłowie czy nie w oczach rodziny" pokazując, że wyjątki nie negują reguły.

Tyle. Nie chce mi się wyjaśniać wszystkiego "co autor miał na myśli a komentujący nie zrozumiał" bo to byłoby upokarzające dla nas obydwu.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Poldzer w 05 Sty 2016, 21:40

Pangia napisał(a):Rozpal ognisko pod miską olejową

Wlałem swieżego castrola 15w40 zobaczymy, czy będzie lepiej, jak nie to jeszcze valvoline zostaje. :caleb:
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Postprzez BJ Blazkowicz w 06 Sty 2016, 12:10

Jak znowu wlejesz 15w40 to będzie to samo, po to są klasy lepkości żeby oleje różnych marek zachowywały się tak samo xD A tak na poważnie to zmień szczotki w rozruszniku bo olej ma gówno do tego.

Mnie osobiście irytuje to ze jest -10 a ja nie mam ogrzewanego garażu i nie mogę z projektem ruszyć.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Gru 2023, 23:39
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 522

PoprzedniaNastępna