- Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
- BlackShaman.
BJ Blazkowicz napisał(a):Dlatego w broni palnej jest coś takiego jak "bezpiecznik". Broni też nie trzyma się gdziekolwiek, tylko w szafce na broń więc siłą rzeczy się na nią uważa i to chyba bardziej niż na nóż. Co do łatwiejszego pociągnięcia za spust - tak, po to została wymyślona
Universal napisał(a):Chodzi mi użycie po wyciągnięciu z szafy "pancernej". Widziałem już takich, którym trzeba było brać broń z rąk, bo się nie potrafili nią posługiwać. Zarówno na strzelnicy, jak i poza - w tym przypadku niby było to tylko na ślepe, ale i tak. Sam swego czasu małe faux pas popełniłem, ale w tamtym przypadku jebnąłbym tylko samobója, więc strata relatywnie niewielka
Gro3a napisał(a):To powinno być załatwiane sądownie: zdany test psychiczny i nie karany sądownie - zdolny do posiadania broni, ale lepiej zabronić całkowicie dostępu, bo politycy boją się uzbrojonych obywateli, którzy sami by im wymierzyli sprawiedliwość. Tylko, że nas traktują jak niewolników, a tacy nie mają prawa się przed czymkolwiek bronić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość