Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Oj to ewidentnie coś nie tak z plikami, ale to ciekawe, bo nową wersję moda pobrało ponad 500 osób i nie otrzymałem podobnego raportu. Poza tym używam tego samego konfigu i jest wsio ok. Tak to ma wyglądać:
TAJAG JUDYN HAZBAZ SEKODYN!
Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Mea culpa, teraz gra i buczy . Z lenistwa przekopiowałem sobie zmienione configi broni z poprzedniej wersji razem z granatami...Taka sytuacja... Czy z innymi broniami może się jeszcze coś wysypać?
Przy celowaniu w niektórych broni z przyłożenia ( np. z H&K G36c ) bez celowników optycznych jest efekt rozmycia tła. Praktycznie uniemożliwia celowanie.... Da się to jakoś wyeliminować?
Tak, trzeba zmienić w pliku enbeffectprepass (w folderze bin, sam plik można otworzyć notatnikiem) pewną wartość, linijka znajduje się zaraz na początku:
float2 uvsrc=float2(0.5, 0.45); // Sets the focus point : 0,0 -> upper left; 1,1 -> lower right
Trzeba pokombinować z wartością 0.45. Zmienić albo na 0.46 albo na 0.44. Nie pamiętam dokładnie. ewentualnie jeszcze wyżej, chodzi o to, że głębia ostrości łapie punkt dokładnie na środku ekranu, więc wystarczy ten punkt podnieść, by można było celować bez rozmycia (efekt rozmycia łapie muszkę celownika).
Hahaha nie mogę z postów Kudkudak, "Jestes gównem" rozwaliło system PS. Ciekawe, dlaczego osoby o takiej wysokiej randze na forum jak vandr nie dostaną warna, bądź przynajmniej ostrżeżenia za przeklinanie/bycie chamskim, a szaraczki za byle małe gówienko mogą wylecieć z forum, a no tak, po prostu taka jest polityka forum, Ci "lepszi" mają znajomości, rozumiem.
Nie wierz w to, co czytasz. Tylko tyle powiem. Jesteś tu nowy i nie znasz panujących tu zwyczajów. Panuje tu specyficzne poczucie humoru a moje relacje z innymi są bardzo ciepłe, a im bardziej jestem chamski dla kogoś, to znak, że tym bardziej tego kogoś lubię.