Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 19 Wrz 2015, 22:25

Czyli demokracja jednak jest możliwa. Drugi przykład - Autonomia Palestyńska. Nawet taki Afganistan przed Ruskimi był jakiś czas demokracją.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Reklamy Google

Postprzez Leo0502 w 19 Wrz 2015, 22:30

Wchodzę sobie do "Co was w...pienia", ciekaw jestem co tym razem trapi ludzi, czy może znowu jakaś gó*noburza wyniknie albo dwie strony dyskusji.

I co widzę?

Nasrane pięć stron postów o imigrantach z czego połowa to nie posty tylko felietony. Wybaczcie, ale już rzygam tym tym temat i dla mnie istnieje tylko jedno rozwiązanie - asymilacja albo wyp... wynocha.

Koniec imprezy, dziękuję, dobranoc :caleb:

Za ten post Leo0502 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer, PMG, KOSHI, Realkriss, stefanous, JE Józio Biden.
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez szm w 20 Wrz 2015, 11:21

Czyli demokracja jednak jest możliwa.

Jasne, że jest możliwa. Ja nie napisałem, że nie jest... Chodzi tylko o to, że jak upadło Imperium Osmańskie, to nikt nie protestował co do metod wprowadzania owej demokracji przez Atatürka. Co nie zmienia faktu, że Arabska Wiosna okazała się porażką po całej linii, i szybkie obalenie Bashara nie uchroniłoby Syrii od dżihadystów.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Iwaszka w 20 Wrz 2015, 12:10

Leo0502 napisał(a):Wchodzę sobie do "Co was w...pienia", ciekaw jestem co tym razem trapi ludzi, czy może znowu jakaś gó*noburza wyniknie albo dwie strony dyskusji.

I co widzę?

Nasrane pięć stron postów o imigrantach z czego połowa to nie posty tylko felietony. Wybaczcie, ale już rzygam tym tym temat i dla mnie istnieje tylko jedno rozwiązanie - asymilacja albo wyp... wynocha.

Koniec imprezy, dziękuję, dobranoc :caleb:

Nie no lepiej jak są tu żale, że komuś śmierdziały skarpetki i chomik mu zdechł :E
Albo czytanie narzekań, że do szkoły trzeba jak tylko przychodzą okolice 1 Września na forum...

Za ten post Iwaszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Postprzez Mito w 20 Wrz 2015, 12:23

Zdecydowanie dyskusja o imigrantach zbytnio się rozrosła - a od drogiej pani Nefariel po prostu odczuwam swego rodzaju dziewczęcą naiwność, pozytywne myślenie oraz wiarę w dobre intencje ludzi. Cóż, żeby w obecnych czasach mieć takie nastawienie, trzeba być bardzo miłym i przyjemnym człowiekiem. Sam chciałbym takim być :suchar:

Ale - kimże byłbym, gdybym nie wtrącił tu swoich trzech groszy? :caleb:
Zamiast chrzanić na temat jakichś dawnych zaszłości, trzeba szukać rozwiązania. Ja myślę, że najlepiej byłoby, jeżeli już byśmy "przygarniali" tych imigrantów, po prostu wziąć kawał jakiejś nieużywanej ziemi, postawić nań jakieś baraki, podłączyć prąd i wodę, a następnie ogrodzić zasiekami i wojskiem, osadzić tam imigrantów, dać im w łapy narzędzia do uprawy ziemi, pokazać, co, jak i gdzie - i niech sobie siedzą. Prąd - jest, woda - jest, domy - są, żywność - sami sobie wyhodują. Kto wyłazi bez pozwolenia z tego terenu - kula. Nie podoba się nowe mieszkanie? Prosimy do najbliższego posterunku wojskowego, już zamawiamy bilet na rejs z powrotem do Syrii.
Oczywiście wszelkie organizacje humanitarne mogłyby wysyłać ubranka, mydełka, takie tam sprawy. Jakąś pomoc medyczną też można by zorganizować, tak na wszelki wypadek. I co?
Niech sobie siedzą, imigrantom zarobkowym utrze się nosa, allahakbary nie miałyby czego wysadzać, a prawdziwie poszkodowane rodziny szukające azylu przed wojną miałyby takowy. A jak skończy się wojna domowa - wszystkich won z powrotem, zasieki rozmontować, a baraki przeznaczyć na cokolwiek innego.

Co do samej Afryki - pozatrzymywać wszelkie wojny domowe, do odpowiedzialności pociągnąć państwa toczące swoje konflikty w tamtych stronach (chodzi mi głównie o wojny światowe i kolonizatorstwo). Podzielić ziemie w odpowiedni sposób, pomiędzy plemiona/narody/jak-oni-tam-mają. Utworzyć odpowiednią gospodarkę wodną (wodociągi, studnie, takie sprawy) - z obecną technologią powinna być możliwość zaopatrzenia przynajmniej większości mieszkańców w wodę. (lub nabudować mnóstwo tego)
No i problem solved!

Ale ładny kawałek fikcji literackiej napisałem :suchar:
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Universal w 20 Wrz 2015, 12:29

- pociągnięcie do odpowiedzialności - niemożliwe
- wydzielenie kawałka ziemi pod imigrantów - nierealne

A mi jeździ po brzuszku od wczoraj i jestem z tego powodu wielce niezadowolony. Nie mogę się skupić, jestem jeszcze bardziej burkliwy niż zwykle i nawet pogoda postanowiła się zje*ać, puszczając mi za oknem flotyllę szarych jak życie korposzczura chmur :(
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Tajemniczy w 20 Wrz 2015, 12:50

@Mito, już był taki pomysł, bodajże jakiś egipski polityk miał plan kupienia paru wysp od Grecji i postawienie tam baraków dla uchodźców. Mieli też dostać materiały budowlane na zbudowanie sobie domów, była chyba nawet demota nt tego pomysłu. Tylko według mnie reakcję imigrantów łatwo by było sobie wyobrazić - zapewne promil uchodźców by chciał tam zamieszkać, reszta dalej by uderzała na Niemcy/Skandynawię na gotowca.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez jedrek777 w 20 Wrz 2015, 20:31

Obowiazki, obowiązki :/
Szkoła itp.
Ostatnio edytowany przez jedrek777 14 Wrz 2016, 22:45, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
jedrek777
Tropiciel

Dołączenie: 24 Lut 2013, 23:09
Ostatnio był: 01 Paź 2024, 12:42
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 42

Postprzez Mito w 20 Wrz 2015, 20:56

Ty to się ciesz, bo ja mam nauczyciela edukacji do bezpieczeństwa, który stwierdza, że na lekcji jest tylko wprowadzenie do tematu, a uczeń "ma za zadanie 70% pracy wykonać w domu". (cytat z rzeczywistej wypowiedzi) No po prostu po siedmiu godzinach w technikazie i godzinie wracania do domu (bądź też jeszcze dwóch godzinach pracy) czuję się nie tylko na siłach, ale w pełni chęci i niesamowicie podniecony na samą myśl o dziesięciu stronach z podręcznika do zakucia, nie licząc innych przedmiotów. SUPER OPCJA bulwo :tm:.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Leo0502 w 20 Wrz 2015, 22:24

Moja nowa nauczycielka od polskiego, z tego co mówią kumple z klasy, w zeszłym roku szkolnym skręciła kostkę czy coś. Lekcji nie było jeden dzień, a później pomimo uszkodzonej nogi przychodziła do szkoły i właziła na drugie piętro (gmach poniemiecki, więc to gdzieś na wysokości czwartego piętra) tylko po to żeby poprowadzić lekcje. Tak że ten. Jak się dowiedziałem, to nazwałem ją "wredną babą z Wrocławia"
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez KOSHI w 21 Wrz 2015, 21:13

Jak se pomyśle ku*wa, że na 30 GR znowu cały wieczór mi nie wydropi obelisku wyładowań i jeszcze to tego polecą jakieś posrane jaskinie to mnie ch*j szczela motzno. A tak w ogóle to wszystko mnie ogólnie wku*wia bez bliżej sprecyzowanego powodu. Chyba się ku*wa muszę ochlać i problem solved. :caleb:
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Universal w 25 Wrz 2015, 09:29

Glukhovsky, Serhii Plokhii, Vilnius, L'viv, Kaunas.

Jak mnie to wku*wia. Facet, który miał życzenie zgwałcić język polski. Facet, któremu wydawnictwo Znak dało na okładkę tak sztucznie brzmiące nazwisko jak się dało. Wreszcie trzy miasta, które jeśli nie były zwyczajnie polskie (Wilno, Lwów), to przynajmniej miały znaczący udział Polaków w "obsadzie" (Kowno).

A teraz Polacy sami sobie robią kuku, wrzucając na znaki prowadzące do Lwowa nazwę "L'viv" czy kalecząc nazwiska wschodnich sąsiadów w sposób taki jak powyżej. I jeszcze się kłócą, że tak poprawnie, że tak jest dobrze itp. Tymczasem Węgrzy czy Litwini najpierw podają swoją nazwę, potem tę "popularną", dla obcokrajowców. Czyli można. A spolszczenie ww. Płochego czy Głuchowskiego to żaden problem, jeśli się ruszy przez moment głową.

Niby te transkrypcje i transliteracje to szczegóły, a jednak znaczące.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam, Leo0502, lehoslav.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

PoprzedniaNastępna