Nefariel napisał(a):I znowu nieadekwatne porównanie - nie rozmawiamy o żołnierzach, tylko o przerażonych cywilach. Ewentualnie o byłych żołnierzach.
Nefariel napisał(a):to nie jest monolit.
Nefariel napisał(a):Wskaż źródło z którego dowiedziałaś się, że Bogu ducha winnych uchodźców za nic wtrąca się do więzień.
Nic takiego nie napisałam.
http://wyborcza.pl/1,75477,18818181,trz ... cy-na.html ... cy-na.html
Nowidzisz. A ja bym się nie czuła bezpiecznie w grupie nieznanych sobie wcześniej prawaków, bo jestem kobietą, i to nijak nie wpasowującą się w ich obraz "madonny".
Nefariel napisał(a):http://queer.pl/tablica/194417/szczecin ... bicie-geja
http://wawalove.pl/Wpadli-na-gejowska-i ... ikow-a8239
http://wyborcza.pl/1,91446,15450690,Ols ... rabow.html
Przykłady z brzegu.
Nefariel napisał(a):Na multikonta ludzie nie wrzucaliby zdjęć swoich i swoich rodzin. Gdyby je kradli, pewnie już dawno wyszłaby to na jaw.
Nefariel napisał(a):Podobnie, ale jednak inaczej, bo na nieporównanie mniejszą skalę.
Nefariel napisał(a):Twierdzenie, że aborcja na życzenie to "paranoja", i w ogóle branie pod uwagę całkowitego zakazu aborcji (który jest de facto równoznaczny z torturowaniem i zabijaniem kobiet), nie ma nic wspólnego z rzekomym szacunkiem do kobiet. Aborcja to JEST sprawa tylko i wyłącznie kobiety. Ewentualnie jej stałego partnera, ale to mniej. Znacznie mniej.
Microtus napisał(a):Dla mnie to wszystko, nadal jest nadinterpretacją. To, że konwertuja na islam dla Ciebie oznacza od razu, że robia z niego terrorystę? Dla mnie nie...
Natomiast twierdzę nie tylko ja, ale chyba i reszta, że ci ludzie powinni zostać poddani drobiazgowej kontroli zanim podejmie się jakiekolwiek ruchy.
Czyli nie piszesz o tym samym co ja... Gówno prawda.
Jak mówię - płód nie zmieni się w dętkę rowerową ani książkę. Będzie człowiekiem, a jedyną możliwą do wytyczenia granicą człowiek/nieczłowiek jest zapłodnienie. Jeżeli więc jest człowiekiem (bo niczym innym nie będzie), to gdzie prawa człowieka w tym momencie?
Rozumiem, że byłabyś zadowolona, gdyby Twoja matka zażyczyłaby sobie aborcji, bo przecież miała taki wybór.
Raz - tam były też konta youtube. Chyba nie muszę mówić, jak łatwo jest założyć ileś kont na Google'u. Dwa - sam wskazałem miejsce, gdzie byli realnie istniejący idioci. I powtarzam - nie przeczę ich istnieniu. Nie usprawiedliwiam ich (chociaż sam lubię czarnohumorzyć).
Pierwotnie sklasyfikowany jako członek Państwa Islamskiego, "oczyszczony" przez parówki Lisa (natemat.pl) jako "bojownik Wolnej Armii Syrii"
Natomiast twierdzę nie tylko ja, ale chyba i reszta, że ci ludzie powinni zostać poddani drobiazgowej kontroli zanim podejmie się jakiekolwiek ruchy.
Nefariel napisał(a):I dlatego ludzie mają cierpieć dla abstrakcyjnej idei człowieka.
szm napisał(a):Wolna Armia Syryjska to mit wykreowany przez media i Stany Zjednoczone. W początkowej fazie konfliktu, owszem, była taka organizacja, ale składała się ona niemal w 80% z dżihadystów. W momencie utworzenia ISIS czmychnęli oni wszyscy w objęcia Kalifa, a tych, którzy nie chcieli pójść razem z nimi i próbowali tworzyć jakieś grupy opozycji laickiej zwyczajnie wybito.
szm napisał(a):Ale jak? Kilku udało się zweryfikować, na podstawie zdjęć, które wcześniej umieszczali na necie. Okej. Byli głupi, i wpadli. Ale powtarzam, prawdziwych śpiochów nie da się zweryfikować.
szm napisał(a):Ale jak? Kilku udało się zweryfikować, na podstawie zdjęć, które wcześniej umieszczali na necie. Okej. Byli głupi, i wpadli. Ale powtarzam, prawdziwych śpiochów nie da się zweryfikować.
Skąd te informacje? W sensie - ja wiem, że Assad > WAS, ale skąd wiesz, że organizacja praktycznie nie istnieje?
Czyli co, granice zamknięte na wieki wieków? Każdy z nieco bardziej śniadą skórą - w tym obywatele niemieccy, brytyjscy, francuscy itp. - won poza Polskę?
Był taki drugie pokolenie w Anglii, żył normalnie, grał w krykieta, kibicował Liverpoolowi do momentu jak przyjechał immam z Pakistanu, uruchomił "killswitch" w głowie i gość następnego dnia wie, że jego celem w życiu jest walka z niewiernymi czytaj wysadzenie się w Londynie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości