Witam, jestem nowy i to mój pierwszy post
Gram w stalkera niedługo ale bardzo podoba mi się jego klimat - coś jak fallout tylko w bardziej nam bliskich klimatach
Doszedłem niedawno do momentu kiedy pierwszy raz pojawiam się w barze i sam sobie stworzyłem problem - otóż przy przechodzeniu do lokacji z barem znajdował się mały posterunek "powinności", chcieli pobrać opłatę za przejście, a ja (nie to żebym nie miał, ale nie lubię jak ktoś mnie okrada
) zamiast im zapłacić, skampiłem się za jakimś kawałkiem betonu i ich wyciąłem w pień :/ i teraz istotny problem gdyż cała frakcja wcześniej neutralna zmieniła się we wrogów, przez co poruszanie w lokacji z barem stało się nie tyle niemożliwe co bardzo upierdliwe... czy można ich sobie jakoś zjednać - albo czy ma ktoś może jakiś inny sposób (ewentualnie save'a sprzed baru) - ja zawsze savuje na jednym slocie, a gra przy przechodzeniu do lokacji autosave mi tez nadpisała :/
plusy są takie że jak chce gdziekolwiek iść to muszę wycinać masę żołnierzy i rośnie mi miejsce w rankingu stalkerów ehehe
powiem od razu że nie mam ochoty grać od początku