mały problem :D

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

mały problem :D

Postprzez jahu88 w 04 Kwi 2008, 10:14

Witam, jestem nowy i to mój pierwszy post :)

Gram w stalkera niedługo ale bardzo podoba mi się jego klimat - coś jak fallout tylko w bardziej nam bliskich klimatach :) Doszedłem niedawno do momentu kiedy pierwszy raz pojawiam się w barze i sam sobie stworzyłem problem - otóż przy przechodzeniu do lokacji z barem znajdował się mały posterunek "powinności", chcieli pobrać opłatę za przejście, a ja (nie to żebym nie miał, ale nie lubię jak ktoś mnie okrada :D) zamiast im zapłacić, skampiłem się za jakimś kawałkiem betonu i ich wyciąłem w pień :/ i teraz istotny problem gdyż cała frakcja wcześniej neutralna zmieniła się we wrogów, przez co poruszanie w lokacji z barem stało się nie tyle niemożliwe co bardzo upierdliwe... czy można ich sobie jakoś zjednać - albo czy ma ktoś może jakiś inny sposób (ewentualnie save'a sprzed baru) - ja zawsze savuje na jednym slocie, a gra przy przechodzeniu do lokacji autosave mi tez nadpisała :/

plusy są takie że jak chce gdziekolwiek iść to muszę wycinać masę żołnierzy i rośnie mi miejsce w rankingu stalkerów ehehe :D

powiem od razu że nie mam ochoty grać od początku :)
jahu88
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2008, 10:04
Ostatnio był: 05 Kwi 2008, 15:15
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez nagyatsu w 04 Kwi 2008, 10:25

Mmmmm, raczej żebyś grał dalej to naprawdę nie ma sensu bo z Powinnością w dalszej części gry masz duuże doczynienia..... Ja niestety tak starego save'a nie posiadam.... Mam, ale już na terenie Powinności po wykonaniu kilku zadań. Oj oj, czasami już lepiej zapłacić te parę rubli niż później mieć takie problemy.... .
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez jahu88 w 04 Kwi 2008, 10:39

Jeżeli ma ktoś save-a np. trochę do przodu niż moment który opisałem (nie za dużo) to też bym prosił, zawsze lepiej ominąć z jeden czy dwa zadania naprzód niż cofać się do początku znowu :/

edit:

znalazłem taki temat:
pomocne save'y
http://www.forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=1446

jest tam jakis save z baru zaraz go sprawdzę "może mi pomoże" hehe
jahu88
Kot

Postprzez SithLord w 04 Kwi 2008, 16:45

Ja sie kiedyś bawiłem w odstrzeliwanie Powinnościowców. Wytłukłem wszystkich i przyszli następni, co ciekawe nastawieni neutralnie.

Ps. Kto chciał od ciebie opłatę?
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48

Postprzez jahu88 w 04 Kwi 2008, 22:35

SithLord napisał(a):(...)
Ps. Kto chciał od ciebie opłatę?

Przed przejsciem do lokacji z barem, jest posterunek powinnosci i jak sie tam pierwszy raz zblizasz to dostajesz "na szybko" zadanie zeby pomoc im sie obronic przed mutantami... zatluklem ich za malo i jeden ze straznikwo powiedzial "no zatlukles pare, ale za malo... musisz zaplacic" czy cos podobnego... w sumei mzoe masz racje i wcale nei trzeba bylo placic jakbym z nim pogadal (nacisnal F) ale sie wkurzylem i zrobile msieczke hehe...

swoja droga juz gram dalej z tego save'a z baru - co prawda jest troche naprzod ale trudno nie mam ochoty grac od poczatku :) w sumie problem rozwiazany juz wiec.
jahu88
Kot

Postprzez Infernal w 04 Kwi 2008, 23:27

Haha, trzeba było do nich zagadać o powiedzieć im o Barmanie. :P MAsz nauczkę na przyszłość. ;)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Vaniol w 04 Kwi 2008, 23:44

Hej no ale do baru idziesz po agropromie. A to powiedzmy 10% gry. Czyli jakieś 40 minut gry ;). Ale skoro rozwiązany to okej
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości