Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Universal w 04 Wrz 2015, 13:03

Ale pie*dolenia Kopacz to ja znieść nie mogę. Już wolę Tuska, serio.

Zapytam tylko o jedno - czy ten okręt jest polskiej MW potrzebny? Nie znam się na zadaniach MW ani nie znam stopnia zaminowania Bałtyku (ew. Morza Północnego), ale na zdrowy chłopski rozum coś mi tu nie koreluje.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 04 Wrz 2015, 13:08

Tak. Jest potrzebny. Trałowce/niszczyciele min mają dużo roboty w czasie pokoju (badanie dna, trałowanie i niszczenie dużej ilości niewybuchów wojennych) a gwałtownie zapotrzebowanie na nie wzrasta w czasie wojny.
Zrezygnowali z nich co prawda Amerykanie, którzy wierzą w swoje nowe LCS-y, ale reszta świata uważa, że lepiej mieć w służbie tanie i wyspecjalizowane okręty przeciwminowe niż używać do tego jak w USA drogich fregat, które w przypadku konfliktu wojennego będą potrzebne przy innych, pilniejszych zadaniach.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Tajemniczy w 04 Wrz 2015, 14:31

Najważniejsze że budują, lepszy rydz (a raczej kormoran) niż nic. Chociaż w porównaniu do II RP i tak mamy mniej okrętów wojennych :caleb: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wiewi0r w 04 Wrz 2015, 15:50

http://blogpublika.com/2015/09/03/uchod ... murzynska/

Argumenty przeciw przyjmowaniu "uchodźców" z Bliskiego Wschodu i Afryki, których ciocia Unia chce nam tak bardzo wcisnąć.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Tajemniczy w 05 Wrz 2015, 21:40

Oni (politycy) w dupie mają ludzi i pisanina ta to jak karmienie głodnych dzieci lajkami z facebooka. Ostatnio czytałem że jakiś polityk mówił że Polska może przyjąć nawet i 30 tys uchodźców. Nie wiem czy to głupota, chęć podlizania się Jewropie i Angeli czy halucynacje z niedożywienia. Bo my i tak mamy problemy, Bóg jeden wie co się jutro może stać na Ukrainie, jaka palemka odbije Putinowi.
@edit
Relacja Kamila Bulonisa, polskiego podróżnika z granicy austriackiej. Oczywiście, strona z gatunku "rak mózgu" ale warto przeczytać
http://m.niezalezna.pl/70607-granica-z- ... imigrantow
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Terminus w 05 Wrz 2015, 21:47

A tam się przejmujecie.
Przyjmować emigrantów ile dają.
Zbudować obozy dla emigrantów.
Tuż przy granicy z Niemcami.
Ja nawet dla emigrantów zapewniłbym wszelkie atrakcje i luksusy włącznie ze sprzętem do uprawiania sportów wodnych.
:caleb:
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Gro3a w 06 Wrz 2015, 11:21

Po co budować obozy dla "uchodźców" jeżeli już takowe mamy? Są jeszcze te sprzed 45 roku :E Ja sobie nie wyobrażam, żebym miał w małym miasteczku (niecałe 12 tys. mieszkańców) około 2 tysięcy nierobów z bliskiego wschodu. W tedy musiałbym zaopatrzyć się w jakąś broń, żeby mi mojego "majątku" nie obrabowali. Ale z drugiej strony nie mam czym się martwić, bo Polska to tylko "przystanek" w dalszej drodze do Niemiec. U nas za socjal to tylko z głodu mogą umrzeć :P

Jeżeli Amerykanie doprowadzili do takiej sytuacji w tamtym rejonie, to niech sami wezmą tych imigrantów. Chcieli wzbogacić się z ropy i innych surowców, to niech teraz tych "biedaków" wezmą do siebie. W dzisiejszych czasach, gdzie wojska posiadają potężną broń, nie są w stanie powstrzymać tych fanatyków z ISIS?" Dlatego, że idzie duża kasa z surowców i zbrojenia?
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Universal w 06 Wrz 2015, 11:45

Gro3a napisał(a):U nas za socjal to tylko z głodu mogą umrzeć :P

To, że Polacy dostają psie pieniądze nie znaczy, że oni - "protegowani UE", dostaną to samo. Pewnie dostaną więcej, ulubieńcy mediów i postępowców. A każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw... :suchar:
Gro3a napisał(a):Jeżeli Amerykanie doprowadzili do takiej sytuacji w tamtym rejonie, to niech sami wezmą tych imigrantów.

Najpierw ktoś z jajami musiałby być tu, ktoś bez jaj musiałby pojawić się tam.
Tajemniczy napisał(a):Oczywiście, strona z gatunku "rak mózgu" ale warto przeczytać

Rak mózgu rakiem mózgu, ale warto wejść i na Niezależną, i na Wyborczą i wyciągnąć średnią, bo oba raki zwracają uwagę na inne szczegóły :P
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Tajemniczy w 06 Wrz 2015, 12:45

Gro3a napisał(a): Ale z drugiej strony nie mam czym się martwić, bo Polska to tylko "przystanek" w dalszej drodze do Niemiec. U nas za socjal to tylko z głodu mogą umrzeć :P

Żebyś się nie zdziwił. Nie będę należał do grupy zdziwionych jeśli Kopaczka pewnego pięknego dnia oznajmi wszem i wobec że mają zamiar wprowadzić 3-4tys zasiłku na mc. dla imigrantów :caleb: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Gro3a w 06 Wrz 2015, 13:40

To się ludzie w tedy wkurzą, bo sami gówno zarabiamy a tym nierobom dadzą kupę kasy za siedzenie w domach socjalnych. Ale co zrobimy? Nic. Ta unia europejska przypomina politycznie III Rzeszę. Niemiec z tchórzliwym francuzem narzucają z góry co mamy robić, a my nie mamy prawa się sprzeciwić. Kupmy kopaczkę i na jesieni wykopiemy E.Kopacz jak ziemniaki :suchar:
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...

Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Terminus w 06 Wrz 2015, 14:35

Wykopiemy Kopacz i posadzimy Kaczki, które jak pamiętamy podpiszą wszystko kiedy Kanclerz Merkel tupnie nóżką, włącznie z Traktatem Lizbońskim? :E
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Herezja w 06 Wrz 2015, 17:07

W tym problem. Nie ma na kogo głosować bo każdy jest nie wart nawet przysłowiowego funta kłaków. Czy to Kopacz czy jakaś odmiana Kaczki nie ma znaczenia bo i tak w wielkim szambie siedzieliśmy, siedzimy i nic nie wróży, że to się zmieni w przyszłości.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości