[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Gwizdek w 16 Sie 2015, 18:19

@Mito a orientujesz się co może być przyczyną, że M249 z eotechem nie wyświetla "kropki" celownika? Bug, błąd w instalacji? Inne bronie bez problemu wyświetlają :caleb:
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Reklamy Google

Postprzez Demon6PL w 16 Sie 2015, 19:52

Chyba znalazłem ideał, AEK po przerzuceniu na 5.56 pruje jak "Szyłka", nabój ma obrażenia wysokie (w każdym razie ten zwykły, nie przeciwpancerny) i ogólnie zaj**ioza. :E

(mi to jest potrzebne do walenia w mutanty i główek na mały dystans, strzelba ma za mało obrażeń na magazynek + nie ma opcji żeby tak po prostu w trakcie nakur***nia się zreflektować i komuś w oddali posłać pestkę w baniaczek. Broń automatyczna się dla mnie lepiej sprawdza w tym temacie - jest bardziej uniewersalna i można granatnik chycnąć. :worms: W bazowym CoP'ie latałem z grozą, ale skoro tu mam zdolność obsługi "średnią" to pomysł upadł.)

Da radę zainstalować The Armed Zone podczas rozgrywki czy od nowa gra?
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Gwizdek w 16 Sie 2015, 20:32

Lepiej zacząć nową grę aczkolwiek modziwo jest kompatybilne i nie powinno gryźć się ze starymi sejwami :caleb:
Notka z Moddb:
Notice !
Before you instal the mod, and If you have the AK-105, or a FAR-15, or an LR-300 stashed or carried; you will have to unload it and remove all attachments from the gun, else you'll get a CTD and you won't be able to load your save.
Installation instruction :
---If you already have TAZ1.7 installed and running than you just need to extract this above it, replace everything and re-select your class---
-Instal Misery 2.1.1 and make sure it's running fine before installing TAZ.
-Extract the mod into your game directory and replace everything when asked.
-Re-select your class and start the game. It is advised to start a new game, but the mod is still savegame compatible, just read the notice above.

Za ten post Gwizdek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Demon6PL.
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Postprzez Demon6PL w 16 Sie 2015, 22:39

No niestety, stare sejwy jednak nie wchodzą. Trudno, może Zwiadowcą da radę coś ugrać, tym jeszcze nie miałem okazji, chociaż mam raczej słabe przeczucia.

Coś popsułem przy instalacji czy nowe bronie faktycznie nie mają opisu ani swojej nazwy własnej tylko kodową? Przydałoby się chociaż czy pasuje dana broń do mojej profesji.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Imienny w 16 Sie 2015, 22:42

Co do miniguna - nie polecam. Błysk wystrzału solidny, do tego średnia celność i szybkie psucie. Kwestia tej broni w The Armed Zone wygląda podobnie jak TOZ-a w czystym Cieniu Czarnobyla - trzeba dodać go do dowolnego handlarza, bo pozostałe pliki konieczne do odpalenia są (najlepiej Brodacza lub Sowy, bo są najwcześniej dostępni).

A do karabinów szturmowych - AK-110 sprawdzi się perfekcyjnie ewentualnie FN FAL/STG 58/ L1A1 SLR (ale z dodatkowym celownikiem, bo mechaniczny jest do kitu*).

* - Na co mi celownik, przez który nic absolutnie nie widać. :/
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Stalkep w 16 Sie 2015, 22:51

Znalazłem pewną jaskinie z kontrolerem na Zatonie czy w czystym CoP też ona tam jest?
PS.Niedaleko Skadowska
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 28

Postprzez Demon6PL w 16 Sie 2015, 23:08

Jeśli kontroler do ciebie gada, jaskinia jest pod spalonym gospodarstwem i są w niej zwłoki jakiegoś gościa, to tak, to jest już w podstawce.

Demon6PL napisał(a):Coś popsułem przy instalacji czy nowe bronie faktycznie nie mają opisu ani swojej nazwy własnej tylko kodową? Przydałoby się chociaż czy pasuje dana broń do mojej profesji.

Tak przekleję, żeby nikt nie zapomniał. :D
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Imienny w 16 Sie 2015, 23:12

Po zainstalowaniu The Armed Zone nie wyświetlają się opisy broni? Jeśli tak, to zainstaluj spolszczenie, którą znajdziesz w stopce użytkownika @Mito. Powinna pomóc. Poza kilkoma wyjątkami (np. M1) można się jednak domyśleć. :P

Jeśli tak masz bez The Armed Zone, to coś źle się zainstalowało.
Ostatnio edytowany przez Imienny, 17 Sie 2015, 01:15, edytowano w sumie 1 raz
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Demon6PL w 16 Sie 2015, 23:46

E, nie pykło. Jeszcze zrobię reinstall albo nawet jeszcze raz pobiorę, ale to z rańca.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Mito w 16 Sie 2015, 23:50

Panie co pan :tm:

Jeżeli zainstalowałeś The Armed Zone na polską wersję Misery, to tak właśnie powinno być. Po prostu gra jest ustawiona na język polski i chce korzystać z polskich opisów nowych broni, a w The Armed Zone nie ma polskich opisów nowych broni. :P W moim podpisie jest link do spolszczenia, które z Imiennym wykonaliśmy ;) Ta łatka była po prostu tymczasowym zastępstwem dla pełnoprawnego spolszczenia. Imienny pomylił tę dawną łatkę (dawała możliwość zobaczenia nowych opisów, ale po angielsku) ze spolszczeniem z mojego podpisu.
A poza tym, Imienny, przecież już chyba ustaliliśmy, że przy niektórych broniach niejasności odnośnie obsługi zostały całkowicie i bezprecedensowo zażegnane?

@Gwizdek: Nie wiem co może być problemem z brakiem tej kropki, może po prostu nie ma jej na teksturze celownika od tej broni. Więcej nie jestem w stanie przypuszczać, to nie moja działka.

@Imienny: No to weź zmodyfikuj pliki miniguna, żeby miał mniejszy płomień wystrzału i lepszą wytrzymałość.

@Stalkep: W czystego CoPa nie grałeś? To samo jest w podstawce.

Edzia: No i nie zapomnij pan klasy zmienić po instalacji spolszczenia.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Stalkep w 17 Sie 2015, 00:51

Grałem, ale nigdy tej dziury nie widziałem :E
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 28

Postprzez Gwizdek w 17 Sie 2015, 07:02

Na Moddb pokazują jakoby był i miał działać i wogle :caleb: W sumie i tak latam szturmanem więc ta krowa mi potrzebna jak umarłemu kadzidło. Ale lubię jak wszystko działa :E

@up jak mogłeś nie odkryć tej dziury w podstawce?

@Mito konieczne jest aktywowanie nowej klasy? Bo ja wykonałem instalację krok po kroku ale z pominięciem tego ( :suchar: ) i śmiga do tej pory.
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości