[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Kretox w 15 Sie 2015, 15:07

Udało mi się upolować kilka mutków i poszedłem spać. :) Ale teraz wszyscy mają focha, mogę gadać tylko z Sułtanem i Kardanem. :sidor:

Mito napisał(a):A wcale że nie :caleb: Da się zrespawnować zarówno Noe, jak i Włóczęgę.

Spawner wbudowany już w Misery: http://www.moddb.com/mods/stalker-misery/forum/thread/item-spawn-mod-for-the-casuals#965971
Noe: http://www.moddb.com/mods/stalker-misery/forum/thread/item-spawn-mod-for-the-casuals#968372
A dla Włóczęgi to samo, tylko:
jup_b4_squad
jup_b4

Jedynym problemem jest to, że dość często w ten sposób zrespawnowany Włóczęga ma potem jakieś fochy i nie chce rozmawiać/uczestniczyć w zadaniu. W razie czego, może czynność warto powtórzyć kilkukrotnie, być może któraś z jego kopii będzie bardziej rozmowna.

Proszę Mieciu. :E
Za darmo dostaje się tylko to, czego nikt inny nie chce. I śmierć. Śmierć też jest za darmo

Za ten post Kretox otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mietek1986.
Awatar użytkownika
Kretox
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2014, 19:01
Ostatnio był: 03 Maj 2016, 16:30
Miejscowość: Ald' Ruhn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez mietek1986 w 15 Sie 2015, 17:23

Na noego zadziałało ale z włóczęgą jest problem, wie ktoś jak to ma być napisane?
bo samo jup_b4_squad nie działa
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Kretox w 15 Sie 2015, 17:43

Za darmo dostaje się tylko to, czego nikt inny nie chce. I śmierć. Śmierć też jest za darmo

Positive Demon6PL.
Awatar użytkownika
Kretox
Kot

Postprzez Pangia w 15 Sie 2015, 17:55

mietek1986 napisał(a):Czyli co, nie wolno im w głowę strzelać czy jak?

Tak. X-Ray ma problemy z obliczaniem obrażeń: jeżeli są one zbyt wysokie (a na głowie jest dodatkowy mnożnik obrażeń), to gra wychodzi do Pulpitu z takim błędem. Powód wyjątkowo idiotyczny, ale co poradzisz. Używaj tańszej amunicji albo strzelaj po korpusie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez bartibar w 15 Sie 2015, 17:59

Co do zakazów strzelania w coś/kogoś. Ja miałem kilka razy tak, że nie mogłem zastrzelić tego konkretnego npca, najczęściej bandyty. Po prostu musiałem go zostawić w spokoju razem z jego kumplami, wiadomo, coby go nie wkurzyć. Zawsze jak go zabijałem to wywalało. Nie zdarzało się to często, ale zdarzało.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 15 Sie 2015, 18:04

Podobno na takich agregatów pomaga rzut granatem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Maciek240701 w 15 Sie 2015, 19:06

Panowie Stalkerzy mam do was pytanie: czy po wybraniu drogi bandytów Brodacz dalej płaci czy nie?
"Let your plans be dark and impenetrable as night, and when you move, fall like a thunderbolt."
- Sun Tzu, The Art of War
Awatar użytkownika
Maciek240701
Kot

Dołączenie: 04 Sie 2014, 13:21
Ostatnio był: 18 Sty 2019, 22:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Kretox w 15 Sie 2015, 19:28

Płaci. Tylko ceny są nieco gorsze.

Positive Maciek240701.
Awatar użytkownika
Kretox
Kot

Postprzez Demon6PL w 16 Sie 2015, 17:44

Siema, witam, pozdro:
Czy da radę zdobyć karabin szturmowy (to ważne, żeby go szturmowiec obsługiwał dobrze) który będzie miał niezłą szybkostrzelność i w miarę dobre obrażenia z amunicją z obrażeniami na tkankę żywą co najmniej wysokimi? Penetracja i celność bez większego znaczenia. Niemal idealny jest ten Przecinak czy Kosiarz czy jak ona tam był od Żwawego, ale to pistolet maszynowy jest, więc średnio. A, ten PKM (jeśli to PKM jest) odpada, bo mi potrzeba tę broń jeszcze przed wycieczką do Prypeci. Krótko mówiąc: Wielkokalibrowe działo zniszczenia z szybkostrzelnością 1000/min. Jest takie cudo gdzieś w zonie?

(Whiner Mode ON) Chcę sekcji "broń ciężka" u Żwawego z KM'ami, bulldogiem itp. Specjalnie dla mnie RPK dodajcie. A najlepiej to Browninga M1 którego można w ręku nosić. A jak nie to tupnę nogą i powiem coś brzydkiego. :realcaleb: (Whiner Mode OFF) :E A tak na poważnie, to fajnie by było taką kategorię ogarnąć, bo wachlarz broni które szturmowiec obsługuje "dobrze" jest taki trochę może i szeroki, ale raczej jednolity. I co za Wacław zmienił F2000 u Żwawego na wersję cywilną? :caleb:

A, jeszcze jedna sprawa: W którym momencie gra losuje wyposażenia najmoli z oczyszczalni? Dla przykładu: Wchodzę, wybijam, gwałcę i plądruję i nie znajduję ukochanego SIG'a 550. Gdzie muszę się cofnąć, by mieć szansę na jego spawn przy którymś pacjencie?
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Mito w 16 Sie 2015, 17:59

Myślę, że dla Ciebie najbliższe ideału byłyby karabiny AK-110, MG36 i M249 SAW. O ile dobrze pamiętam, po 100 sztuk amunicji w magazynku, a do AK-110 i MG36 można chyba jeszcze granatniki przypiąć :). Niestety, są one dostępne tylko w dodatku The Armed Zone. A jeśli chodzi o coś z Misery bez dodatków, to chyba będziesz się musiał zadowolić karabinami RPK-74.

W razie czego możesz spróbować dodatku Imiennego dodającego miniguna :P... Ale chyba też wymaga on The Armed Zone do działania.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez mietek1986 w 16 Sie 2015, 18:02

Ja biegam z ak 110 i karabinem Strieloka oba z granatnikami a co do ckm to m60 jest git, oczywiście jaki by karanin nie był to walenie serią zawsze kończy się podziwianiem sufitu, więc najlepiej strzelać kontrolowanymi seriami, raz że amunicja droga a dwa ze więcej trafisz i nie trzeba tak często przeładowywać.

A co do wachlarza zbrojeniowego szturmana to każda jest dobra, tylko zależy od stylu gry jaka tobie podpasuje.

Zrobiłem tunel do prypeci w 20 min, leciałem na dwa rg 6 to zabawa była jak nic, ale czasami karabin był potrzebny, bo nie będę walić z bliska do typka z pigółki :E .
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Mito w 16 Sie 2015, 18:09

Przy czym M60 też jest z dodatku The Armed Zone, tak przypomnę.

A co do najmoli - co jakiś czas powinien pojawiać się ich oddział w ZUO, być może któryś będzie miał tę spluwę...?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość