@Pangia
Faktycznie, ten gostek CTD nie spowodował, tylko nagle obniżył mi ilość FPS-ów o jakieś 95 procent (walka z bandytami z 3-4 klatkami na sekundę to jest coś
).Dobrze chociaż, że jak wróciłem potem do tej lokacji to gostek zniknął. Po pewnym czasie idzie się do tego przyzwyczaić, chociaż Sigerous mnie wkurza bardziej niż Misery, które nagle postanowiło mi zastrajkować i wywalić 2 razy bez loga.
@NihilusEG
Jeśli zależy ci na broni najlepszej pod względem prawie wszystkich aspektów, to polecam AK-110. 100 nabojów w magazynku, niezbyt przeszkadzający rozrzut, solidne obrażenia i popularny nabój - ten sam, co do większości kałachów. Do kupienia za około 50 tysięcy rubli u Sowy lub Kostroprawa. Jeśli zależy ci na para-snajperce, to FN FAL z celownikiem SUSAT x1.6 jest solidnym wyborem (ewentualnie L1A1 który już masz, jeśli ma możliwość montowania alternatywnego celownika). Do tego jeszcze RG-6 (RPG-7 byłoby dobre, gdyby nie waga nabojów), jeśli napatoczy się nibyolbrzym/chimera/grupa głodnych snorków/inne pomioty Zony w liczbie większej niż 3. Godnymi rozważenia są także AEK-971 z celownikiem Kobra (podobne obrażenia co AK-110, tylko 30-nabojowy magazynek), SGI Striełoka (wszystkie parametry solidne, na nabój natowski) i Drapieżca/Spas Trapera (na bliski dystans się nada).