@up
Tylko chodzi o to, że Misery na laptopie zdaje się być dużo bardziej awaryjne niż na stacjonarce. Uznajmy po prostu, ze ta gra tak ma - jeden bez problemów przegra kilkaset godzin, inny nawet nie odpali gry "bo bug".
WAŻNE - Poniższe savy działają tylko na wersji 2.1.1 + The Armed Zone 1.7.4
http://sendfile.pl/pokaz/409779---F1Q8.htmlPrzychodzę z kolejnym savem w trybie freeplay - chodzi o snajpera. Zaczyna się na stacji Janów, a w skrytce przy majorze są prawie wszystkie sub karabiny (mamy m. in. niemal legendarnego Snajperskiego Siga i FN FAL Para) i karabiny snajperskie (większość w stanie 100 procent) - jedynie nie ma Rosyjskiej Włóczni (zaczynałem w trybie Ciemna Droga) i niektórych SKS-ów. Do tego jeszcze dołączam save'a z w większości dobrym zakończeniem - nawet Noe przeżył do końca (warunkując, że - w SPOILERZE, bo dotyczy niektórych zadań)
Po załadowaniu go musimy tylko odpowiedzieć na odpowiednie pytanie i widzimy zakończenie. Freeplaya nie polecam na nim zaczynać, bo początek może być nieco problematyczny (może, że ktoś lubi walki w stylu 15 kontra 1
).
Save wgrywamy to folderu w Dokumentach publicznych (u mnie S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci), odpalamy grę a potem - oczywiście mając klasę snajpera - save'a (nie wczytujemy klikając na save, bo będzie CTD - u mnie nawet się nie da).
Do tego jeszcze mini modyfikacja (podziękowania dla użytkownika @Pangia za pliczek). Zmienia on Spasa Trapera na Drapieżcę. Wgrywamy go do folderu gamedata. Nie wymaga nowej gry czy powtarzania zadania, jedynie po wgraniu trzeba zmienić klasę w celu załadowania pliku - nie wiem tylko, jak się ma to do ulepszeń dokonanych u mechanika, ale też nie przewiduje problemów. Przedtem zalecam zrobienie kopii zapasowej oryginału, gdyby coś było nie tak.
Dodatkowo badałem sprawę Wintoreza - do niczego konstruktywnego nie doszedłem poza tym, że Przypływ (alternatywa WSS do kupienia u Żwawego) wygląda kozacko (z ciekawą animacją przeładowania)
i przede wszystkim normalnie ustawiony, a nie na dole jak tradycyjny Wintorez - uwagę na to zwrócił mi użytkownik @Wave, za co dziękuje.
I jeszcze podziękowania za to, że (Spoiler, dotyczy przewodnika z Prypeci)
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.