[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Imienny w 13 Cze 2015, 21:34

@Felix
Przy nowszych grach 2GB bywa uciążliwe? Przy 2GB większość nowszych produkcji może mieć problem odpalić :P
Co do kompa - miałem słabszego (Core Duo 1.86 Ghz i Geforce 9500GT, 2 GB Ramu), a gra i tak działała ładnie, niemniej ściny były :( Odpaliłem na nim na chwilę dynamiczne oświetlenie (kiedy bug z TAZ 1.7.4 związany z animacją Forta uniemożliwiał grę na statyku) i dało się grać, ale praktycznie wszystko było ustawione w lewo. Jednym słowem - odpalisz bez boosta, ale na cuda raczej nie ma co liczyć.
Co do wylotów w Jenocie - lepsza jest wersja English-All-In-One (i do tego ładniejsza), a wylotów na statyku tam nie ma. :P

Tymczasem straszne rzeczy dzieją się w świecie Nędzy:
:

Image
Image
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Reklamy Google

Postprzez FelixHermik w 13 Cze 2015, 22:43

@Imienny

A czym się różni wersja Jenota od tej podanej przez Ciebie? :)

Wybaczcie za Offtop, wiem, że od SGM jest osobny wątek, ale zaciekawiło mnie to.
FelixHermik
Kot

Dołączenie: 06 Cze 2015, 09:48
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 12:32
Kozaki: 0

Postprzez Imienny w 13 Cze 2015, 23:12

@up
Lepiej - jak to mówią w przypadku M29 - nic nie mówić, mod sam to zrobi za siebie. Tutaj do ściągnięcia:
http://www.moddb.com/games/stalker-call ... all-in-one

Pytanie do grających w TAZ - jak oceniacie rewolwery? Mi osobiście pasowałaby wersja M29, na której można zamontować SUSAT (nabój .45 DU robi swoje, co dostrzegłem korzystając z UMP45), poza tym w moim odczuciu wyglądają trochę drętwo - prawie jak MP40, który po prostu jest tragiczny. Pytanie takie - czy wykonanie modyfikacji pozwalającej zamontować lunetę na rewolwerze byłoby trudne dla kogoś, kto nie ma doświadczenia w dziedzinie modowania?

@down
Wersja Deagle od Żwawego faktycznie posiada mocowanie na ACOG, tylko którą sekcję przekopiować?
Ostatnio edytowany przez Imienny, 13 Cze 2015, 23:35, edytowano w sumie 1 raz
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Pangia w 13 Cze 2015, 23:32

Nawet bardzo. Nie prościej wrzucić do Misery pałętającego się w różnych modach Deagle'a z lunetą i tłumikiem?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Mito w 14 Cze 2015, 00:47

@Imienny: według mnie, w TAZie wybór rewolwerów jest hm... satysfakcjonujący, a same rewolwery to broń dość miła w użytkowaniu. Chociaż długo grałem, to na 1.6 w związku z czym prześladują mnie ciągle animacje (a raczej animacja) wykorzystane w rewolwerach. Jedna i ta sama dla każdego (prócz MP412 REX) to mój koszmar :F Jak wypadałem w Zonę to często miałem ze sobą kombinację jakiegoś automatu/snajperki i właśnie rewolweru. Z tym że długo używałem MR 96 i nawet mi przypadł do gustu - szczególnie z tego powodu, że często zbierałem doń amunicję z niegrzecznych stalkerów, a także dlatego, że jest wręcz idealny do ubijania monstrów. Na przykład dziki padają po dwóch trafieniach. Miło. No i jeszcze ta przyjemna animacja MP412 REX ^^. Chociaż chętnie bym ujrzał jeszcze jakiegoś naganta kalibru 7,62.

@Pangia: tak, wala się gdzieś po plikach gry Desert Eagle z ACOGiem i tłumikiem.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Krzyk19 w 14 Cze 2015, 01:03

Mito - oj tam oj tam... szczegóły... w Misery chodzi przecież o realizm ;)

A ogólnie to jak już zaczęliście pisać o rewolwerach to ciekawy się zrobiłem. Może nawet jakiegoś wypróbuję. Tylko czy powinienem?
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Mito w 14 Cze 2015, 01:11

To właściwie zależy od tego w jaki sposób grasz - rewolwer jest podobny do Desert Eagle'a w jednym: jeden celny strzał to jeden trup. Może nie dosłownie, ale strzelanie z nich polega na oddaniu jednego lub paru celnych strzałów. To nie pepeszka :P

A wypróbować oczywiście możesz, nie widzę w tym żadnego problemu żeby wyciągnąć jakiemuś martwemu gnojkowi go z kieszeni i zrobić wypad w Zonę z nim u boku.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Krzyk19 w 14 Cze 2015, 01:25

No nic wypróbuję tego od Żwawego, ale coś mi mówi że wrócę do mojego OTs 33 Piernacza. Po prostu zżyłem się z nim.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Decimus76 w 14 Cze 2015, 09:30

Witam, ma ktoś z was fix'a na celowniki na 16:10? Bo potrzebuję, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Dam :wódka:
Procesor: i5 3470 3.20Ghz/Karta Graficzna: Gainward GTX 650 Ti-1GB-128 bit/RAM: Goodram 6GB 1333Hz/Zasilacz: Silentium PC Vero L1/Dysk: Samsung HD502, 500GB/Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black/Monitor: Acer K22HQL
https://www.youtube.com/watch?v=GgmMCp1nOlU
Telefon: LG L Fino
Tablet: Modecom FreeTab 1001

Decimus76
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Paź 2014, 22:06
Ostatnio był: 05 Paź 2015, 19:19
Miejscowość: Bagienko na Wysypisku
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 47

Postprzez smyczy w 14 Cze 2015, 16:58

Decimus76 napisał(a):Witam, ma ktoś z was fix'a na celowniki na 16:10? Bo potrzebuję, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Dam :wódka:

Gram na 16:10 i nie widzę problemu, napisz dokładnie co się dzieje.
smyczy
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 20:41
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez PainChiller w 14 Cze 2015, 17:31

Mito napisał(a):prześladują mnie ciągle animacje (a raczej animacja) wykorzystane w rewolwerach. Jedna i ta sama dla każdego (prócz MP412 REX) to mój koszmar

Najlepsze jest to, że tylko jeden rewolwer ma te animacje dobrze zrobioną. wszystkie inne przeładowujemy telekinezą...
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Pangia w 14 Cze 2015, 18:20

To podmieńcie animacje w configu na te z tego MP412 na próbę i sprawdźcie, czy zadziała. Gra się nie wywali, co najwyżej będzie źle wyglądało w grze.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości