Terminus napisał(a):Najwyraźniej zasada o co drugim dobrym systemie M$ ciągle działa.
Swoją drogą W8/8.1 nie jest zły sam w sobie, tylko w zupełnie nieudaczny i ignorujący oczekiwania użytkowników sposób Małymiękki postanowił ujednolicić GUI desktopa z urządzeniami mobilnymi.
Nie to, że Win8 nie miał błędów. Po upgradzie do 8.1 np. CADy przestawały działać. No i tradycyjnie problemy z drukarkami sieciowymi, których nie było na W7.
Hmmm... Let's agree to disagree... Korzystam z win 8.1 właściwie odkąd tylko się pojawił i po pierwszych kilku tarciach przyzwyczaiłem się do niego na tyle, że nie wyobrażam sobie powrotu na win 7. jest inny, ale to nie oznacza że jest gorszy. No dobra, jest gorszy dla ludzi, którzy nie potrafią zmienić swoich przyzwyczajeń. Ludzie których spotkałem narzekających na win 8/8.1 w większości po prostu nie potrafią z niego korzystać - wystarczy im powiedzieć czemu im nie wychodzi to a to i nagle system zaczyna być w porządku... Jest kilka sztuczek które istnieją dopiero od win 8 a z których ludzie nie zdają sobie sprawy - np. szybkie uruchamianie programów. pacnięcie klawisza windows przerzuca nas do ekranu kafelków, po czym po prostu wpisujemy fragment nazwy programu i enter... i program nam się uruchamia, bez żmudnego szukania po listach w menu start czy szukaniu ikonki na pulpicie. Tak samo z otwieraniem różnego rodzaju plików. A to, że CADy przestawały działać... jakie? Mam w tej chwili na kompie Solida, Autocada i Archicada i wszystkie śmigają bez problemów. Drukarę podłączoną przez wifi musiałem co prawda przeinstalować, ale to nie jest wiele pracy a sprawia, że jak działała tak działa...