przez Decimus76 w 31 Maj 2015, 20:09
Witam, otóż od jakichś 2-3 miesięcy mam problem z zasilaczem SilentiumPC Vero L1 500W. Otóż zasilacz ogółem sprawuje się bardzo dobrze, ale mam z nim parę problemów, min. strasznie "piszczy", nie wiem czym jest to spowodowane, wszystko jest podłączone tak jak powinno. Najdziwniejsze jest to, że jak włączę komputer, to słabo słychać to piszczenie, ale jak włączę np. Lost Alpha (najlepszy przykład) to jest hałas niemiłosierny, aż uszy bolą, najgorszej jest przy opcjach dźwięku, sterowania i przy zapisywaniu gry. Choć w sumie podobnie jest też w innych grach, zależy w jaką gram. Wiadomo, że jak założę słuchawki to tego nie słychać, ale nie powinno tak być. Drugi problem wydaję mi się, że od czasu tego zasilacza mam częściej Blue Screeny. Sądzę tak choćby dlatego, że przedtem, gdy miałem jakiś g#wniany zasilacz, który w sumie przeżył ze mną świetne 3,5 lat to prawie wcale tak nie miał, a teraz nie mam ich prawie wcale, albo systematycznie co 3-4 dni. Na szczęście teraz jest OK. Trzecia sprawa, to mniej uciążliwa, bardziej dziwna... Czasami, ale rzadko jak komputer długo działa, to światło w lampce słabiej działa (ciemniej), a zasilacz chodzi ciszej, potem jest już tak samo, a światło działa poprawnie. Jakby ktoś pytał, jak owy produkt kupiłem było wszystko super... Potem zaczęło coraz bardziej i bardziej piszczeć... Boję się co będzie potem. Bardzo was proszę o pomoc!
PS Niestety, ale wydaję mi się, że zgubiłem kartkę z gwarancją, więc nie pisze komentarzy typu: "Oddaj na gwarancję".
Ostatnio edytowany przez
Decimus76, 31 Maj 2015, 20:44, edytowano w sumie 1 raz
Procesor: i5 3470 3.20Ghz/Karta Graficzna: Gainward GTX 650 Ti-1GB-128 bit/RAM: Goodram 6GB 1333Hz/Zasilacz: Silentium PC Vero L1/Dysk: Samsung HD502, 500GB/Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black/Monitor: Acer K22HQL
https://www.youtube.com/watch?v=GgmMCp1nOlU
Telefon: LG L Fino
Tablet: Modecom FreeTab 1001