[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Wiewi0r w 26 Maj 2015, 16:54

Co do Włóczęgi:
:

Ouroboros 4 miesiące temu (edytowany)
Well, the trick is that you do things in order:

1) report Flint/Magpie to Duty or Freedom to get the needed reputation boost (obviously, you still need all other reputation boosting achievements)

2) Double check that you CAN recruit Strider — but don't DO it yet.

3) Go to Zaton RIGHT AWAY, while Flint/Magpie is still alive at Yanov — that way you can report him to Gonta as well.

4) Sell the PDA's to Owl and get "Man of Balance",

5) Only after this point actually recruit Strider.

It's really tricky as you have to finish some quest in particular order and within a particular window of opportunity — if I remember correctly you HAVE to go to Zaton before Flint/Magpie is actually dealt with, otherwise you will not be able to get BOTH the reputation boost with faction AND report him to Gonta for "Man of Balance".

Przepis od pana co przechodzi Misery w trybie IRONMAN. Nędza 2.1.1
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 26 Maj 2015, 17:58

No to z tego by wychodziło, że zgłaszasz Flinta i frakcji, i Goncie, a to jest niemożliwe, bo po zgłoszeniu go frakcji Gonta może tylko dostać informację, że sprawa jest już załatwiona. Wtedy jednak dostaje się od niego jakieś grosze w waniliowej grze, więc może z tym przychodzi też jakiś bonus w reputacji.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MalfiRaggraClan w 26 Maj 2015, 19:11

Panowie, powiedzcie mi żesz, czy zważywszy na fakt relase poprawki, opłaca zaczyna się TERAZ nową grę na wersji 2.1.1? Chyba raczej nie, bo po co robić coś, co i tak zaraz zostanie skasowane...
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez smyczy w 26 Maj 2015, 19:52

Ja zacząłem tydzień temu i już kończę, tak że raczej można zaczynać :-)
smyczy
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 20:41
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez MalfiRaggraClan w 26 Maj 2015, 21:45

Ja też gdzieś tak tydzień temu :D mogę się założyć, że kiedy wyjdzie release, będę już w końcówce gry :E
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez smyczy w 26 Maj 2015, 22:04

Jak bug da oczywiście ;)
smyczy
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 20:41
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez majeros w 29 Maj 2015, 19:11

Zna ktoś może jakiś mod dodający nowe pancerze i jednocześnie nie gryzący się z Misery 2.1.1? :) Powracam do Nędzy po roku żeby ponownie poczuć ten klimat i chciałbym sobie jakoś urozmaicić grę, dorzucam też TAZ, którego wcześniej nie używałem, ale przydałoby się jeszcze kilka dodatkowych pancerzy nie licząc tych dodanych w Misery.
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez trolololo w 29 Maj 2015, 20:34

Czy ma ktoś SAMĄ gamedatę misery? SGM przekonało mnie że po prost nie mam szczęścia do instalatorów. Kiedyś próbowałem pobierać misery 2 razy, ale wywalało, A jeśli bym tak podmienił ręcznie gamedatę jak w SGM to może by zadziałało
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Plaargath w 01 Cze 2015, 17:38

@trolololo
Odradzam. Nasz instalator ćpie pliki z różnych katalogów i instaluje je w ściśle określony sposób. To nie jest tak zrobione, że wszystkie pliki siedzą w jakimś wewnętrznym "gamedata" i instalator tylko to wypakowuje do Twojego katalogu ze stalkerem. Jeśli skopiujesz sobie na pałę czyjś katalog "gamedata", to masz w tym momencie część moda, zdekompletowany zestaw, który nie ma szans poprawnie zadziałać. Także nie warto, byś przekombinował sprawę.
Nie bój żaby - instalator jest zrobiony porządnie, działa dobrze. Pobieraj i instaluj, czytając ze zrozumieniem, to będziesz miał dobrze postawionego moda.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez majeros w 02 Cze 2015, 16:43

@Plaargath
Czy jest jakikolwiek sposób, żeby wszystkie przedmioty w Misery były dostępne u handlarzy? Coś można jakoś w plikach zmienić? Bo przechodzę w sumie już któryś raz i nudzi mi się latanie od jednego handlarza do drugiego sprawdzać czy akurat ma to czego mi potrzeba :D
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Plaargath w 03 Cze 2015, 11:31

@majeros
Jest. Żeby sobie "czitnąć" w ten sposób, włazisz do %\gamedata\configs\misc\trade. Tam masz pliki handlarzy z ich przedmiotami - kilka warunków dostępności, zniżek, ilość i ceny. W tutkach masz trochę o tym, jak edytować, ewentualnie na stalker mod portal. W kwestii tego, co Cię interesuje, na początek jak popatrzysz do plików, zwróć uwagę na linijki z "; NO TRADE" - tam będziesz musiał powstawiać ilości i ceny.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive majeros.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez FelixHermik w 06 Cze 2015, 10:01

Witam,

a nie wiecie może, czy da się w jakiś sposób "ominąć" wprowadzone w modzie ulepszenia graficzne? - szczególnie te dotyczące otoczenia. Niestety moje 2GB RAMu mają znaczne problemy z udźwignięciem tego "monstrum", powodujac liczne freeze i crashe. Obniżenie jakości (oswietlenie statyczne) prowadzi z kolei do upodobnienia gry do Quake'a, co nie stanowi specjalnie pociagajacej alternatywy (pomijajac, że wcale nie eleminuje zwiech). Próbowałem już wgrać paczkę tekstur z obniżoną rozdzielczością - nie powiem, dało to pozytywne efekty, ale nadal nie wyeliminowało problemu crashy.

Tymczasem oryginalny Zew Prypeci chodził całkiem sprawnie i płynnie - stąd gdyby ktoś wiedział, czy możliwe jest ograniczenie zmian graficznych do nowych tekstur wyposażenia, menu et cetera, zachowując oryginalne opcje graficzne otoczenia, byłbym po stokroć wdzięczny.
FelixHermik
Kot

Dołączenie: 06 Cze 2015, 09:48
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 12:32

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość