[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mietek1986 w 21 Kwi 2015, 19:12

Ja tam szturmowcem, biore ak, chyckiem pod daszek,jak od chelikoptera sie idzie, na koncu jest dziura w plocie a od niej na prawo kolo rur, pare min dookola i skubie kazdego jakiego zobacze, chociaz raz udalo mi sie tak wejsc i zabrac narzedzie po cichaczu ale jek wychodzilem to mnie jakis przyczail, wiec nawet pewno szturmowcs sie da stelta zrobic.
Ps nie czepiajta sie o ortografie bo nioe mam klawiatury zmienionej i mial nie bede bo do laptopa tylko taka jest.

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive n1ck,
Negative Red Liquishert.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 22 Kwi 2015, 00:54

@ mietek1986
Tak sobie myślę, "wypić kozaka czy nie" ...

Co ma kwestia klawiatury, do sorry ale niechlujstwa i błędów ortograficznych.
Rozumiem że pisałbyś długie posty na kilkaset słów czy parę tysięcy i masa rzeczy byłaby do poprawienia ale bez przesady. Chcesz piszesz poprawnie, nie to nie, wolna wola.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez mietek1986 w 22 Kwi 2015, 21:27

Z klawia jest tak ze kazdy skrot typu lewy alt + litera nie dziala wiec polska czcionka odpada, a takie pisanie wynika z tego iz mam dyslekcje, i ona sie niesamowicie uwidacznia jak pisze na kompie. Dlatego czasami tak to wyglada, a jeszcze jak sie spiesze to jest jeszcze gorzej, staram sie na forach pisac powoli i da sie wtedy zrozumiec o co chodzi, wiecie moge zaczac pisac po angielsku wtedy jest idealnie, wybierajcie.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Pangia w 22 Kwi 2015, 21:56

.pl pewnie sugeruje polski język na forum, ale mnie to akurat obojętne. A co do języka to w Panelu Sterowania doinstaluj polski programisty i masz polskie znaki. To, że układ klawiatury jest np. AZERTY nie ma nic do rzeczy, po prostu klawisze będą działały inaczej, niż są podpisane.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez mietek1986 w 22 Kwi 2015, 22:38

To nic nie da, probowalem, klawiatora ma potoki inaczej dane i tego typu kombinacje nic nie dzialaja, poprostu tak jest jak sie sprzet z azji sciaga, bez rozeznania wczesniejszego, a jak zbiore kase to nowego kupie, ten jest i5, 8 giga ramu dysk ssd 128 i drugi 1 tera, matryca 17 cali byl za 600 zloty kto by nie kupil :) jedyna wada to typ klawiatory na ktorej mam naklejki, a podnimi sa krzeczki wiec musze to jakos przebolec, a klawiatory nie wymienie bo tasma jest dosc specyficzna i mimo ze alt normalnie dziala to i tak nie dzialaja skroty powiazane z altem bo z ctrl dzialaja i tyle. Dlatego jak znajdziecie okazje z dobrym sprzetem sprawdzic najpierw trzeba kompatybilnosc z europa.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Pangia w 22 Kwi 2015, 23:20

No rzeczywiście. W tak zacofanym, zasyfiałym i zapiździałym na tle Europy kraju jak Polska można kupić klawiaturę w Tesco za 15 złotych. A w profilu masz Jelenia Góra, to przy granicy z Czechami jest, a na innym forum od mieszkanki słyszę, że macie tam cztery galerie handlowe, z czego dwie puste, w trzeciej jest jeden sklep, a czwarta jest w budowie. I nie macie tam pi♥rdolonego Tesco?

@down
Na wschodzie jest jeszcze większy wypizdów w postaci Rosji, a rozdzielacze na USB można kupić za jeszcze mniejsze pieniądze niż klawiaturę. I starczy już tego offtopa, bo wpadnie tu atik bambaryła i nas tu wszystkich za mordy złapie.
Ostatnio edytowany przez Pangia, 24 Kwi 2015, 23:40, edytowano w sumie 1 raz
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez mietek1986 w 24 Kwi 2015, 23:33

Mamy 2 tesca jedno w centrum a drugie w cieplicach, tylko jak podlaczysz klawie pod usb BEZ USB pisalem ze probowalem wszystkiego, nie mam wolnych usb 1 zajmuje muszka(gra na touchpadzie to rzeznia) a drugie zajmuje modem a nie mam jak huba podlaczyc, poniewaz wymagaja one zasilania z innego usb a modemy niestety na hubach nie dzialaja wiec sorka ale naprawde probowalem wszyskiego wiec jak masz cos napisac to prosze konkretne acz przemyslane pomysly bo two jest ... , wiec jak mial bym mozliwosc to bym podlaczyl klawie, co jest pod biurkiem pod usb Razera licosa wiec nie potrzebuje isd do sklepu by kupowac, po prostu ten komp co mam nie nadaje sie do rozbudowy(jak pisalem wczesniej) wiec one more time bez glupich pomyslow typu idz i kup bo mozna to kupis ale po co jak nie ma gdzie podlaczyc, takie to trudne jak bym umial krzaczki czytac bym napisal nazwe kompa to bny kolega sam zobaczyl, czasami mam wrazenie ze na forach zaczyna brakowac normalnie rozumiejacych ludzi typu ma ktos problem dobra nie pomagam nie przeszkadzam a tu sie ludzie czepiaja ze cvzlowiek cos dluzej napisze i gdzies kropki nie da.
Ps pijta tyle kozakow ile chceta ja se nowe konto zaloze i tyle, pisac nie musze.
A w porownaniu do wschodu to jestesmy czarnogrod wiec nie przytaczaj tak oczywistych faktow.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez alex_dragon w 25 Kwi 2015, 01:12

@ mietek1986

Nie zrozum mnie źle, to nie tak ze uwielbiam chwytać za pisak i kreślić na czerwono jak ktoś nie potrafi pisać ale...
Jak piszę jakiś post i zdarzy się że pisze bardzo szybko to nagle mam sporo słów z czerwonymi szlaczkami...
A to oznacza ze napisałem słowo z błędem. Wracam do niego i poprawiam.
Przynajmniej się staram. Nie wiem, może używamy różnych wersji forum. Bo zakładam że sprawdzanie poprawności jest "dodana" do możliwości pisania postów

Rozumiem ze nie masz polskich znaków ale odnoszę wrażenie ze problemem są nie braki w polskich znakach a wypowiedziach typu:

"Mamy 2 tesca jedno w centrum a drugie w cieplicach, tylko jak podlaczysz klawie pod usb BEZ USB pisalem ze probowalem wszystkiego, nie mam wolnych usb 1 zajmuje muszka(gra na touchpadzie to rzeznia) a drugie zajmuje modem a nie mam jak huba podlaczyc, poniewaz wymagaja one zasilania z innego usb a modemy niestety na hubach nie dzialaja wiec sorka ale naprawde probowalem wszyskiego wiec jak masz cos napisac to prosze konkretne acz przemyslane pomysly bo two jest ... , wiec jak mial bym mozliwosc to bym podlaczyl klawie, co jest pod biurkiem pod usb Razera licosa wiec nie potrzebuje isd do sklepu by kupowac, po prostu ten komp co mam nie nadaje sie do rozbudowy(jak pisalem wczesniej) wiec one more time bez glupich pomyslow typu idz i kup bo mozna to kupis ale po co jak nie ma gdzie podlaczyc, takie to trudne jak bym umial krzaczki czytac bym napisal nazwe kompa to bny kolega sam zobaczyl, czasami mam wrazenie ze na forach zaczyna brakowac normalnie rozumiejacych ludzi typu ma ktos problem dobra nie pomagam nie przeszkadzam a tu sie ludzie czepiaja ze cvzlowiek cos dluzej napisze i gdzies kropki nie da."

Jedno zdanie z JEDNĄ kropką. Jestem pod wrażeniem. Poza tym co to jest "klawie", "two", "bny" ?

To nie jest kwestia polskich znaków tylko tego jak szanujesz polski język.
Chcesz pisać w taki sposób wolna wola ale nie dziw się ze Ci ludzie zwracają uwagę.
W obecnych czasach jest masa ludzi która "śmieci" używając języka polskiego ale są też ludzi którzy zwracają na to uwagę. Wiem że fb uzywa sie skrótów myślowych, sms niszczą kwiecistość wypowiedzi i tym podobne rzeczy ale nie zwalaj winy na klawiaturę.
Jedni ludzie maja dyslekcję i nad tym pracują a inni nie i już.

edit:
Poza tym Pangia ma racje, dajmy spokój offtopicowi

Mimo wszystko pozdrawiam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez mietek1986 w 25 Kwi 2015, 17:45

Alex, masz racje, tylko mam w zwyczaju nie stosowac zadnych skrotow, dlatego moje wypowiedzi sa zazwyczaj dlugie. Teraz kwestia jezyka, mianowicie napisalem "klawia" ze wzgledu na fakt iz wiekszosc ludzi blizej 12 lub troche wyzej z reguly nie rozumieja jak sie do nich pisze w sposob pelny, a niektore posty sugerowaly taki wiek u piszacych, dlatego fakt troche sie zdegradowalem intelektualnie do ich poziomu i za to przepraszam. Jednak pragne zauwazyc iz jak ktos pisze ze probowal wszyskiego, to forma wlasciwa odpowiedzi winno byc "moze sprobujesz kupic klawiatore w sklepie i podlaczyc pd usb" a nie tekst typu kolego idz kup sobie klawiature bo masz sklepy w miescie, to mnie troche zdenerwowalo i za to rowniez PRZEPRASZAM oraz dziekuje za upomnienie w taki sposob.
Pozdrawiam.

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gość.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Szewczenko w 25 Kwi 2015, 21:50

Dla panów powyżej.
:

Moim zdaniem każdy z was powinien po prostu stracić po Kozaczku. Nie za to, że źle piszecie a za to, że nie jest to temat do rozmów o tym kto ma tesco w mieście i ile ich jest oraz jaki problem z klawiaturą to można sobie załatwić na pw.

1.Wracając do misery jak modyfikujecie swoje ulubione bronie??
2.Jaki kaliber preferujecie ??
3.No i mam propozycje, żeby urealnić rozgrywkę proponuje usunąć tłumiki od wszystkich AK (bo w prawdziwym życiu nie działają) oraz jakoś podwyższyć decybele po wystrzale z tłumika bo tak naprawdę tłumik działa na większe odległości a nie jak to jest w grach z 1 metra załatwia się gości i nikt nie słyszy.(czy było by to możliwe)
4.Widziałem, że w LA jest modyfikacja zmieniająca frakcje w jakiej znajduje się w danej chwili nasza postać (tak na mutanty, bandytów monolit itp) czy dało by to radę przenieść do misery?? Bo było by to ciekawe gdyby tak uzbierać przez jakiś czas zasoby a później cały świat obrócić przeciwko nam.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Pangia w 26 Kwi 2015, 00:01

Szewczenko napisał(a):żeby urealnić rozgrywkę proponuje usunąć tłumiki od wszystkich AK (bo w prawdziwym życiu nie działają)

Przecież są tłumiki do AK i zapewne działają, skoro korzysta z nich wojsko. Takie wybujałe gnaty jak AUG A1 czy FN Fal można zdobyć na luzie, a nie ma być tłumika do kałacha? No chyba ty. :tm:
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Plaargath w 26 Kwi 2015, 00:20

@Szewczenko , Ad3: o decybelach:
Wystarczy jak sobie odpowiednio skomentujesz plik dźwiękowy, a konkretnie pozmieniasz dystanse.
Tutaj masz tutka, w którym w rozdziale "Sound Editor Settings" masz opis parametrów. Zamiast bawić się w SDK, polecam narzędzie NatVac'a, co się zwie SAVandT, w którym bezpośrednio i szybko sobie te parametry ustawisz. Upnięty tutaj.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07, svt08 oraz 1 gość