hitfan napisał(a):1. Gdzie znajduje się textura dla lunety z gaussa. nie chodzi mi o siatkę celownika tylko texture do modelu, bo po otwarciu 3DSMAXem mam model z texturą Gaussa, ale lunetą jest w szarym kolorze bez textury.
Albo w teksturze broni, albo to tekstura Susata. Przynajmniej tak to wygląda w wanilii. Zresztą, skoro jest tam szary kolor, to nie powinno być, nie wiem, jakiegoś komunikatu ze strony programu, że nie odnaleziono danej tekstury? Bo zakładam, że w grze luneta (a dokładniej jej optyka) nie jest szara.
2. Gdzie znajdują się pozostałe lunety, bo AK/abakan z założoną lunetą mają aktualnie u mnie inną texture niż ta na Grozie. da się coś z tym zrobić?
jw.
3. Z tego co kojarzę to z vanillowych broni to jedynie LR300 ma SUSATa, reszta ma na stałe - Gauss, L85, Sniper SG550? Więc dałoby się zrobić tak, że SUSATa podmienię na ACOGa, a te co mają go na stałe miałyby osobne textury? Chodzi o to, żeby nie bawić się w edycję spawnu.
Tak, ale waniliowo to ten sam Susat i z broni można go nawet przez config zdjąć (
scope_status inaczej niż 1). Nie sądzę, żeby to było inaczej zrobione w modelach użytych w AA2, bo chodzi o to, żeby uczynić broń możliwie bardziej wielofunkcyjną, a nie ograniczać jej możliwości poprzez niemożność zamontowania dodatków, bo ich model nie obsługuje. To, jaka luneta wchodzi na jaką broń to tylko kwestia modelu i configu. W zasadzie możesz nawet stworzyć nową lunetę, dając jej tylko inny opis, teksturę celownika (którą się podaje w configu lunety i każdej broni, na którą ma być ona dostępna do zamontowania) i nazwę.
4. Gdzie w ogóle są jakieś configi od lunet?
Domyślnie gamedata/config(s)/weapons/weapons.ltx, w modach może to być różnie – np. w SGM 2.2 (COP) jest to gamedata/configs/weapons/addons/w_scopes.ltx, a w Misery 2.1.1 gamedata/configs/weapons/addon_scopes.ltx. Najprościej jest otworzyć wszystkie pliki z folderu w Notepadzie++ i użyć funkcji szukania we wszystkich otwartych plikach lub użyć funkcji z szukaniem danej frazy w plikach w katalogu i poszukać frazy „[wpn_addon_scope]” – znajdziesz wtedy sekcję lunety PSO-1.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!