Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytanie bardziej do wariatów, którzy bawili się w stalkera na linuxach. Otóż mam taki problem, że gdy próbuję zapisać grę, to wywala mnie do pulpitu. Jest to o tyle dziwne, że sama gra zapisuje się poprawnie i jestem w stanie ją wczytać, tylko denerwuje mnie niemiłosiernie fakt, że każdy zapis kończy się bugtrapem. Tu macie loga:
Szukałem na forum rozwiązania, ale nie znalazłem. (Możliwe że po prostu za słabo szukałem, lol)
Gram na OLu, ale to nieistotne bo wrzuciłem go przed chwilą do gamedaty, a problem miałem już wcześniej. Zmieniłem lokalizację zapisów gry w fsgame.ltx, bo myślałem że to może to krzaczy, ale jednak nie. Nie umiem czytać logów, więc liczę na waszą pomoc
Za ten post Wiśniur otrzymał następujące punkty reputacji:
Naprawiłem wprawdzie te ukośniki, ale to nic nie zmieniło (no poza lokalizacją zapisów). Myślałem że to może coś z wydajnością i ustawiłem wszystko na najniższy możliwy poziom, ale też nic. Paradoks jest taki że nawet szybciej wywala do pulpitu.
ściągnij i wgraj moda autosave link http://chomikuj.pl/lisek572/Gry/S.T.A.L ... obyla+Mody co chwile będzie ci się zapisywać gra przy ważnych lub mniej ważnych momentach w stalkerze Cień Czarnobyla nie dodali możliwości kompaktowania z Linux tylko i wyłącznie z Windowsem przykro mi ale myślę że pomogłem
Dzięki za tego linka, jak nie znajdę rozwiązania mojego problemu to z niego z chęcią skorzystam.
Wiem że sztaklery (sic!) są kompatybilne tylko z windowsami i najpewniej odpaliłbym grę na owym systemie, tylko mój wiekowy już pecet przechodzi kolejną awarię z którą póki co nie mam pojęcia jak sobie poradzić i pomyślałem o próbie na moim lapku z ubuntu. Żeby było śmieszniej gra chodzi płynniej niż na PC z windą i tylko te zapisy tworzą problem. Chciałem zainstalować według sposobu z "konkurencyjnej strony", ale play on linux nie chce mi wykryć płyty (zanim ktoś spyta czy mam oryginał - wszystkie trzy części razem z duplikatami z CDA)