przez Touchdown w 13 Lis 2005, 20:09
To temat o stalkerze2, ale powiem tylko jeszcze cos odnosnie jedynki.
Jesli chodzi o czekanie, to u mnie nie ma z tym problemu. Sa tysiace rzeczy, które mozna/trzeba robic w zyciu, przeciez nie ma takiej osoby, która tak siedzi i czeka na stalkera. Ale powiem, ze niepokoi mnie to co sie dzieje (troszke, ale zawsze). Wiem, ze to juz wszyscy wiecie, ale podam kilka informacji, niejako podsumowujacych to i owo.
1. Pod koniec 2004 twórcy oglaszaja, ze 95% stalkera jest gotowe.
2. Kilka miesiecy temu Oleg powiedzial: "Technicznie wszystko gotowe, zostalo tylko dopieszczenie paru rzeczy".
3. FlamingPumpkin odwiedza siedzibe GSC i donosi, ze "Mozna wlasciwie pomyslec, ze wszystko jest gotowe. Zostaly ostatnie szlify".
4. Siro spotyka sie z Olegiem w Rosji. Oleg mówi:" Stalker bedzie wydany we wczesnym 2006".
5. W miedzyczasie doszly informacje o przebudowie fabuly (które zostaly zakonczone) co pozwala sadzic, ze stalker BYL juz testowany.
6. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówia, ze pierwsza polowa 2006 bedzie data premiery stalkera.
7. THQ oglasza, ze stalker nie ujzy swiatla dziennego wczesniej niz w pazdzierniku 2006.
...
Czyli premiera sie zblizala, Zblizala, ZBLIZALA... i trach. Co sie stalo, nikt nie wie...