Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Hm. Tego nigdy nie szukałem, szczerze mówiąc. Renegaci są w gamedata/configs/gameplay/character_desc_renegade.xml, ale analogicznie Monolit jest w tej lokalizacji pusty. Nie mają też identycznego wyposażenia, bo niektórzy Monoliciarze mają Mosiny, a Renegaci nie. Mówiąc wprost: nic sensownego mi nie przychodzi do głowy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Podbijaj tematy. Głupota gry: nazwa tłumika jest w configu broni, a mimo to X-Ray chce ją mieć również w pliku z ulepszeniami – podane w logu ulepszenie pozwala na montaż tłumika właśnie do Beretty, najprościej po prostu skopiować parę linii z configu do pliku ulepszeń, żeby ten głupek się nie rzucał.
Co do wyposażenia Monolitu – przy szukaniu czegoś innego przypadkiem na to wpadłem: gamedata/scripts/weapon_tiers.script:
Czyli uzbrojenie żołnierzy Monolitu definiują sekcje z przedrostkiem „general” w pliku gamedata/configs/misc/weapon_tiers.ltx. Mamy taką jedną, [general_tier1] i rzeczywiście, to co tam jest się pokrywa ze stanem gry.
Ja bym się z kolei chętnie dowiedział, co definiuje pogodę na starcie gry – mógłbym, oczywiście, wrzucić Władcę Zony i zmodyfikować go tak, żebym miał nowe bronie dostępne w inwentarzu, ale równie dobrze mogę edytować startowy ekwipunek, no ale przy tym deszczu jest tak ciemno, że nie widzę nawet, czy broń mi się dobrze podmieniła. No i r_populik by mi się przydał. Chciałem wstawić SWT-40 z OWR, wrzuciłem mesha, dodałem sekcję w configu SWD tak, żeby tylko sprawdzić, czy animacje zadziałają. W sekcji mam odniesienia do modelu, animacji, cała reszta pierdoł została wspólna. Niespodzianka – mam w rękach SWD bez celownika. Najwidoczniej SWT wygląda identycznie jak SWD, albo X-Ray po raz kolejny udowadnia, że nie chce współpracy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
A mi się właśnie przez przypadek udało mi się zrobić, że mam właśnie ładna pogodę na starcie. Jest słonecznie, podmieniałem sobie AF z MYSTERY i o dziwo działa. Jutro bądź dziś podrzucę Ci konfigi i sobie porównasz.
Tak, zmieniłem na 15:45 i mam tak samo ciemno, jak domyślnie.
To wszystko, z pliku dynamic_weather_graphs.ltx. Chyba nic tu nie udziałam Znaczy się nic więcej w folderze u mnie nie ma, bo ja mam wersję bez AF3.
Też prawda, ale może tutaj leży przyczyna. Może nie będę musiał dodawać nowych modeli broni, wytnę/przeniosę od pana Kinga z CoP'a bo przecież modele z CS i CoP działają razem ze sobą.
Testuję go sobie u siebie i sprawdzam, czy wszystko gra jak należy. Na razie wyskoczyło parę braków opisów i innych tego typu drobnych błędów, poza tym nie dodałem nowych broni żadnemu mechanikowi do ulepszenia, więc na chwilę obecną M4 czy FAL nie mogą zostać u nikogo ulepszone. Póki co doszedłem do Powinności i gra nie wywala więcej niż powinna, gdzieś tam w przyszłości zrobię zakupy u Najebnika, u samotnika już kupowałem i nic nie zgniło, więc póki co jest OK.