[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez swirekster w 18 Sty 2015, 02:25

'Kolejny raz Zona okazała być się dla mnie łaskawa. Po głupim wypadku na wyprawie w anomalii, udało mi się wreszcie odzyskać część zaopatrzenia z ciała Szarego. Mówiłem mu, że ten cholerny detektor jest wadliwy! Jego plecak był niemal zupełnie przepalony, to samo stało się z magazynkami, które mu schowałem godzinę przed jego śmiercią.

Jednak biedny drań okłamywał mnie. Przez cały czas miał przy sobie cholerną kasetkę z biżuterią!!! Pamiętam jak nie chciał się nawet dorzucić do tego detektora, mówił że ruble mu się skończyły i nie ma do oddania nic w zamian. Sam musiałem wymienić mój pistolet i błagać przeklętego Brodacza, żeby dał mi jakikolwiek sprzęt mierniczy. Pieprzona ironia losu.

Szary sam był sobie winien.

Gdyby nie trzymał tych błyskotek dla siebie, kupilibyśmy coś lepszego i nie leżałby teraz tam, spalony na popiół. W kasetce był list do jego żony, widać chciał jej sprawić prezent. Nie zostawił jednak adresu, więc nawet nie mogę do niej napisać. Nigdy się nie dowie, że zbytnia troska o nią doprowadziła go do grobu. Jedyne co mogę, to wymienić je za coś sensownego w magazynie Skadowska.

Ten dureń, Sowa, będzie pewnie łasy na klejnoty. Może nawet uda mi się odzyskać mój pistolet.

Notka: Nigdy nie gromadź szmelcu, który w danej chwili może ci się opłacić zwyczajnie spylić za coś co pomoże ci przeżyć, za chwilę możesz być bogatym trupem. Zona gardzi chytrymi cwaniakami. Dobrze się zastanów co jest więcej warte. Tutaj każda chwila, w której jeszcze oddychasz jest cenniejsza niż całe złoto świata.''

''Sowa mnie wykiwał! Zabrał naszyjnik i wcisnął mi jakiś rozpadający się szajs. Mówił że towar pierwsza klasa, że niesie na trzysta metrów. Nie mam już nic. Nie pozostaje mi nic innego...

Karabin jednak wystrzelił, już narobiłem w spodnie, kiedy ci samotnicy spostrzegli jak celuję do nich, leżąc w błocie po pas. Przecież widziałem na Skadowsku że mieli dobry sprzęt! WIDZIAŁEM ŻE MIELI.

Z ciała jednego udało mi się wyszperać tylko trochę pieniędzy, gdybym nie trafił go w łeb, to gazmaska była by w sam raz dla mnie, ale przepadła. Jeszcze buty mu zdjąłem, bo w moich zimno.
Nie mieli przy sobie sprzętu który widziałem w bazie. Pewnie ubezpieczyli się i mają gdzieś ukryty schowek. Lazłem za nimi przez cały dzień a nie znalazłem...
Jeśli wrócę do bazy z niczym, umrę z głodu w ciągu paru dni.

Drugi z nich jeszcze oddycha...

Czuje się jak ostatnie ścierwo. Kiedy ten drugi otworzył oczy, przyłożyłem mu cholernego gnata do ust. Krzyczałem, żeby powiedział, gdzie schowali... Płakał, bał się. Pokazywał zdjęcie swojej dziewczyny. Gdzie schowałeś Fanty?! Gdzie schowałeś?! Krzyczałem a on płakał. Powiedział... Powiedział że jeśli zabiorę, to równie dobrze mogę go zostawić by skonał, bo to wszystko co ma, by przeżyć. Przestraszyłem się, ze się zemści. Zacisnąłem palec na spuście.

Moja dusza jest martwa. ''

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mito, Strielok Jar.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Reklamy Google

Postprzez Houdini w 18 Sty 2015, 20:50

Witam. Co oznacza zaśnieżony, pulsujący ekran?
Awatar użytkownika
Houdini
Kot

Dołączenie: 14 Lut 2010, 23:54
Ostatnio był: 20 Sty 2015, 09:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 18 Sty 2015, 21:12

Coś psionicznego pewnie: poltergeista albo kontrolera. Albo emisję.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Houdini w 18 Sty 2015, 21:24

Pangia napisał(a):Coś psionicznego pewnie: poltergeista albo kontrolera. Albo emisję.

Wygląda jak bug. Zacząłem dopiero grę w Misery, trochę się napromieniowałem, w Składowsku wyleczyłem HP i radiację u lekarza, zjadłem, przespałem się i dalej ekran mruga. Po zapisie gry i wczytaniu wszystko wróciło do normy.

edit:
Tak to wygląda:
http://a.pomf.se/lvuabj.webm

Takie pulsowanie coś oznacza poza tym przypadkiem?
Awatar użytkownika
Houdini
Kot

Dołączenie: 14 Lut 2010, 23:54
Ostatnio był: 20 Sty 2015, 09:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez bober w 19 Sty 2015, 13:57

W związku z tym iz niegdys pogrywałem w Misery 1 , stwierdziłem że czas przysiąść do Misery 2. Jedynka była bardzo dobrym modem , Dwójka okazała się równiez wartym zainteresowania. Zacząłem grę Assaulterem , doszedłem gdzieś tak do połowy i stwierdziłe że jednak lepszym - trudniejszym rozwiązaniem bedzie pogranie Sniperem .Winno byc trudniej - o dziwo nie było.
I tu mam kilka pytań :
- na czym polega róznica wynikająca z rodzaju umiejętnośći w posługiwaniu sie bronią - nie jestem zwolennikiem nadmiernego obwieszania sie bronią , więc w obu przypadkach używałem AKM-a znalezionego na Stacji paliw - bron bezpłatna i o solidnej sile obrażeń.Różnic nie zauważyłem , a - czysto teoretycznie - winna wystepować. Tak w kwestii skuteczności jak w kwestii ogólnie pojętej obsługi - dewastacja broni , tendencje do zacinań etc...

- co jest z tendencją do destrukcji celowników optycznych - bez względu na to, czy celownik PSO leży w skrzyni , czy tez jest zamontowany do broni - po dobie czasu gry ulega zawilgoceniu/uszkodzeniu. Bład czy "przeszkadzałka" twórców? Problem wystepuje u mnie przy wszystkich celownikach z wykluczeniem ACOG i montowanych na stałe.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez Pangia w 19 Sty 2015, 14:54

bober napisał(a): - na czym polega róznica wynikająca z rodzaju umiejętnośći w posługiwaniu sie bronią

Większy odrzut, jeśli dobrze pamiętam. Na więcej sobie twórcy nie pozwolili, choć mogli. A, nie, jeszcze snajper ma większe przybliżenie przy pistoletach i pistoletach maszynowych.
- co jest z tendencją do destrukcji celowników optycznych - bez względu na to, czy celownik PSO leży w skrzyni , czy tez jest zamontowany do broni - po dobie czasu gry ulega zawilgoceniu/uszkodzeniu. Bład czy "przeszkadzałka" twórców?

Przeszkadzajka, jak widać nie do końca dopracowana, bo w skrzynce powinny na pewno psuć się wolniej… I w ogóle powinny psuć się wolniej, dłużej jak dobę to nawet chińskie badziewie by wytrzymało.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez bober w 19 Sty 2015, 15:20

Generalnie, to opcja Sniper - z racji nabytych umiejetności nie powinna miec problemów w temacie optyka. Jakby na to nie patrzec to ich "kawałek chleba".Zastanawiam sie , czy dałoby sie zedytowac ten problem. Tyle że nie wiem gdzie szukac i jak przypisac to do Snipera.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Postprzez Trikster w 19 Sty 2015, 16:20

bober:
Jeśli masz jakiś problem lub pytanie, obadaj poradnik, który znajdziesz w mojej stopce.
Jeśli szukasz wyzwania, to chyba zwiadowca oferuje najbardziej utrudnioną rozgrywkę, snajper najłatwiejszą.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez bober w 19 Sty 2015, 16:23

OK . Dzięki - spróbuję zwiadowcą. I przejrzę manuala Twojego manuala.

Edit:
Przeczytałem Triksterze Twojego manuala. Szczerze mówiąc - to po dwóch tygodniach grania w Misery 2 raczej niczym mnie nie zaskoczył. Jedyne co wyniosłem , to potwierdzone przekonanie że jest to autorski mod grupy ludzi mających taką a nie inną wizję Zony. W znakomitej większości się z nią zgadzam i świetnie spędzam czas próbując funkcjonowac w Zonie w/g tego "przepisu".
Cieszę sie że ktoś w końcu uwzględnił to że anomalie bywają zabójcze - i wymagaja specjalnego sprzetu aby je eksplorowac , że byc albo nie byc naszego Bohatera nie sprowadza sie do bezmyslnego ganiania z giwerą i tłuczenia wszystkiego co sie rusza.
Jedzenie, spanie , naprawy broni dodają smaku i zmuszają do zastanowienia i okreslonych wyborów.Ze jest mało kasy i dodatkowo trudno dostepnej ( chociaż granie sniperem zdecydowanie ułatwia tę opcję - ot , odrobina cierpliwości i uważny wybór celów, pozwala stosunkowo szybko nawet przy pomocy badziewnego Mosina - rozwiązac problem )
Szkoda
-że znów zasypano Zonę pierdylionem broni "ni z gruchy ni z pietruchy" ,
-szkoda że nikt nie uwzględnił rzeczywistych parametrow energetycznych amunicji
-szkoda że nie uwzględniono konsekwencji używania tłumików dzwięku bez dedykowanej im amunicji i wpływu na mechanizmy broni ( choc wymyślono sobie gwałtowną degradacje optyki )
-szkoda że znów wstawiono jakieś Egza
I pewnie byłoby tego jeszcze więcej psując efekt immersji i " wirtualnego realizmu".

Faktem jest że mimo - moim zdaniem w/w zaniechań - teraz granie w COP jest naprawdę dużą frajdą.

No i należy bezwzglednie dodac - swietnie zoptymalizowana grafika - na moim starym komputerze pozwala mi na granie na dynamicznym oświetleniu.
Ostatnio edytowany przez bober 19 Sty 2015, 19:02, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Re: [MISERY PROBLEM]

Postprzez wlodobx w 19 Sty 2015, 16:35

Witam wszystkich Stalkerów,
to mój początek na tym forum i przeczytałem wszystkie 469 stron!!!

Mam problem podzczas grania w Misery 2.1.1 wersja polska z instalatora (gram już z miesiąc) czasem wyrzuca mnie do pulpitu (windows 7 64 bit).
Podaję przykładowe 3 komunikaty błędu jakie skopiowałem:

:

1 Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: xrEngine.exe
Wersja aplikacji: 1.6.0.2
Sygnatura czasowa aplikacji: 4b275197
Nazwa modułu z błędem: xrGame.dll
Wersja modułu z błędem: 1.6.0.2
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4b25fe37
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0003c2ee
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 5fc7
Dodatkowe informacje 2: 5fc7c54ed07b2bf7a9dfabd3907a8dfd
Dodatkowe informacje 3: d72f
Dodatkowe informacje 4: d72f5dfc9adc7a5f8def060bbd7044c9
=======================================
2 Podpis problemu:
Nazwa modułu z błędem: xrCore.dll
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4b25fc61
Kod wyjątku: 80000003
Przesunięcie wyjątku: 0001e12e
Dodatkowe informacje 1: c3fd
Dodatkowe informacje 2: c3fd62fe81b1c65e85762970c6680588
Dodatkowe informacje 3: 1f5f
Dodatkowe informacje 4: 1f5f1e03b5fc58187a34bb38d618b63d
=======================================================================

3 Podpis problemu:
Nazwa modułu z błędem: xrGame.dll
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4b25fe37
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 00348576
Dodatkowe informacje 1: 0dc9
Dodatkowe informacje 2: 0dc96c17108f2638fb9f85d720910429
Dodatkowe informacje 3: 281a
Dodatkowe informacje 4: 281adc09e8bbbbf58f73eed396b718e2
===========================================================================

Podaję również dane mojego sprzętu:

Zasilacz:BE Quiet Dark Power PRO 1000W
Procesor:INTEL Core i7-960 3,20 GHz LGA 1366
Płyta główna:Asus Sabertooth X58
Pamięć:12 GB Kingston HyperX Triple Chanel
Dysk:SSD OCZ Vertex2 120 GB, Raptor 450 GB, Samsung 1T
Karta graficzna:GIGABYTE GeForce GTX 570 1280MB

Oczywiście uruchamiam grę jako administrator.
Gra bardzo mi się podoba i wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy wnieśli wkład w jej powstanie.
Są jeszcze pewne niedoskonałości ale to nie ma wpływu na fakt, że grą można się zauroczyć.
Wyeliminowanie zaś przyczyn np. wyrzucania do pulpitu na pewno poprawiło by i tak wysokie notowania
tej super gry MISERY.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi w tym temacie.
wlodobx
Kot

Dołączenie: 14 Sty 2015, 16:13
Ostatnio był: 20 Paź 2018, 20:04
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 5

Postprzez Mito w 19 Sty 2015, 17:55

- na czym polega róznica wynikająca z rodzaju umiejętnośći w posługiwaniu sie bronią

Jeśli dobrze pamiętam, to w przypadku wszystkich postaci poza snajperem broń snajperska podczas celowania "pływa". Poza tym, postacie inne od zwiadowcy mają paskudnie niską celność i niesamowity podrzut przy strzelaniu z pistoletów maszynowych.

@Up:
1. Skądżeś ty tyle czasu na przeczytanie całego wątku wynalazł? :caleb:
2. Podaj proszę właściwego loga, żółta ramka na górze strony.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Re: [MISERY PROBLEM]

Postprzez Cromm Cruac w 19 Sty 2015, 18:28

wlodobx napisał(a):...przeczytałem wszystkie 469 stron!!!

Podziwiam ale i współczuję czytania wciąż tych samych głupot :)
wlodobx napisał(a):czasem wyrzuca mnie do pulpitu

Zależy co to znaczy 'czasem'. Zacząłbym się martwić dopiero jak będzie wyrzucał zawsze, bo to, że xRay się wysypuje 'czasem' to norma.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 23:09
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1078

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość