smok61 napisał(a):Dzisiejsze duchowieństwo jest przekrojem polskiego społeczeństwa. Są uczciwi, porządni księża jak i skur....y.
Ale jest o wyznaniu grzechów. Tak w sumie to spowiedź można praktykować samemu w domu( bo wystarczy się modlić, wyznawać grzechy przed Bogiem, oraz postarasz się poprawić i będziesz za to żałował), ale jak będziesz chodził na pierwsze piątki (chyba 9, i nie chodzi tu o jakieś głupie podpisy do bierzmowania) to dostajesz skilla o nazwie "łaska uświęcająca"Mój historyk fajnie zauważył kiedyś, że o obowiązku spowiedzi nie ma słowa w Bibli
U nas w kościele jest (z tego co słyszałem jak siostra mówiła, bo brała ślub) ok.400 zł. I mam pytanie, ostatnio byłem na wycieczce, i na kościele widziałem cennik. Nie dość że cennik to z jakimiś bajońskimi cenami! Jednak pan Nieznajomy może mieć trochę racji.Ale te 1000zł musisz dać jak chcesz kościelny ślub. Tylko ciekawe za co 1000?
RadekNioch napisał(a):Ale oczywiście, przecież nikt nie wspomni, że ponad 80% pedofilów deklaruje się jako homoseksualiści.
RadekNioch napisał(a):Czyżbyśmy mieli pierwszego papieża-lewaka?
trolololo napisał(a):Jednak pan Nieznajomy może mieć trochę racji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości