przez Nieznajomy X w 22 Gru 2014, 14:24
A no mea culpa, błąd myślowy, wszak GTX 770 to podkręcony GTX 680. Tak więc za kartę możesz jakieś 700zł wołać.
@The Witcher
Z kartą masz rację, ale reszta to kpina. Ja wiem że na necie jest w ch*j ciuli co to by chcieli kokosy za przestarzałe gówno, ale to nie jest uczciwe. Zresztą jakoś nie widzę żeby się po to ludzie pchali dźwiami i oknami. Ludzie zaczynają trzeźwo myśleć i wolą kupić nowe o tej samej wydajności niż stary szmelc.
@LSkiper
1. Oho! Już widzę forumową kulturę na horyzoncie. Pierwsze zdanie i już teksty w stylu argument z dupy... bla bla bla... Pomyliłem się. Każdy może nie? Nie musisz się rzucać. Chociaż jak znam życie to macie jeszcze ból dupy po tematach z polityką i będziecie mnie teraz hejtować w każdym temacie, sukcesywnie wytykając każdy błąd. Powodzenia.
2. R9 280 jest sporo mocniejszy od GTXa 760 i na tym polu Nvidioza znowu dostała w dupę, bo nie dość że 760 słabszy to jeszcze droższy. Bliżej 760tki jest R9 270X będąc tylko nieznacznie słabszy (jakieś 7%) a to i tak jeszcze zależy od gry.
3. Gdzieś Ty wyczytał że Radeony sypią artefaktami? Fakt była taka pogłoska, ale nie została ona potwierdzona. A czytałeś o tym pewnie na pcLabie nie? Łe to powodzenia życzę, najgorsza stronka o komputerach w Polsce.
A pomijając to, to skoro tak to czemu kupiłeś 280X? Przecież to tylko "nowy" podkręcony HD 7970 i jeszcze sypie artefaktami. A jeśli chodzi o sypanie artefaktami to fakt, że w Radeonach występuje takie zjawisko, ale tylko i wyłącznie w konfiguracjach CrossFire (łączenie kart) a nie w pojedyńczych akceleratorach, więc skończcie pieprzyć głupoty i podniecać się Nvidią, która w kategorii cena-jakość dostaje wpie*dol od AMD na wszystkich frontach.
PS. Nie jestem fanboyem AMD bo sam posiadam kartę kraficzną od Nvidii.
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.
"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.
"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy
-
Za ten post Nieznajomy X otrzymał następujące punkty reputacji:
- caleb59, Mito, apg2312.