@Nieznajomy: Jak określasz inteligencję Polaków po jakichś tam znajomych ze szkoły, którzy niewiele mają wspólnego z realiami to powodzenia życzę. Oderwij się od gimbusów i wyjdź do ludzi.
I też poczytaj literaturę. Pisana przez ludzi o wiele inteligentniejszych od nas (ode mnie na pewno, a sądząc po Twoich wypowiedziach, od Ciebie tym bardziej), traktująca właśnie o cywilizacjach pozaziemskich, bądź innych zagadnieniach znajdujących się w dość szerokim zakresie zagadnień nt. powodu naszej obecności, miejsca i czasu obecności Innych bądź podobnych, czy powodzie istnienia Wszechświata i do czego on dąży - taka literatura jest BARDZO pobudzająca wyobraźnię, kształcąca umysłowo itp. Polecam, Mito z stalker.pl.
Heh To ciekawe czemu tam da się żyć na poziomie i jest jakiś porządek w kraju, a u nas taki burdel, pewnie dzięki "entelegencji" naszych rodaków
Ty ku*wa gnoju
, że tak powiem.
Dlatego, że u nich nie ma Tuska/PiS/PO/PSL/SLD/lewicowych rządzących/złodziei liczących łup w miliardach/rzeczywistego podatku wynoszącego ponad 83% czy też innych rzeczy charakteryzujących nasz polski socjalizm. A ja bym powodu zaistnienia takowego nie zwalał na "durnych polaczków", bo akurat nasze państwo siedzi w bardzo niekorzystnym miejscu, dzięki czemu mieliśmy za średniowiecza tu całe mnóstwo wojen, przy których jednak daliśmy radę (chyba) każdemu przeciwnikowi tak ot, przy okazji skopać tyłki. No a potem wszyscy nas nielubiący się wzięli i nas podbili. Osadzili na naszych ziemiach swoich ludzi i bach! Masz oto czynnik genetyczny zbijający nasze ogólne IQ w dół.
A tak poważnie, to akurat burdel w państwie jest wynikiem skutecznego oszukania ludzi przez rządy socjaldemokratów, którzy bardzo chętnie wykorzystali różne napięcia w społeczeństwie. A teraz generalnie nasyłają obywateli na siebie nawzajem, żeby były "wolne wybory" (oczywiście tylko wielkie, rozreklamowane na każdym kanale telewizyjnym, radiowym, na każdym plakacie, ścianie, samochodzie, przechodniu popularne partie polityczne, skutecznie w ten sposób ograniczając zakres wyboru, bo nierozreklamowanych nikt nie zauważa), dzięki czemu ludzie się ze sobą drą a tamci tylko zmieniają stołki i napełniają kieszenie, mając w głębokim poważaniu dobro ludzi. Dziel i rządź!
A dlaczego nikt nie obala? Bo inteligencja jednostki w niczym się ma do inteligencji narodu. No chyba że miałbyś weń tylko samych filozofów i ludzi bardzo prawowitych i nadprzeciętnie inteligentnych - a to chyba się nie zdarzyło jeszcze w historii... Co demokracja bardzo ładnie wykorzystuje, równając przez pewne działania inteligencję narodu do zera, mimo tego, że jednak wiele jednostek mądrych jest.
@Terminus dzięki Tobie "odkryłem" na Wikipedii dział pt. Paradoks Fermiego. Bardzo ładne podsumowanie, dużo ładnie streszczonych teorii. Miodzio.
@Ścigacz obiła mi się kiedyś o uszy teoria, że istnieje np. Noosfera ogólna i powiedzmy "lokalna". I że ta druga należy tylko do np. Ziemi, a pierwsza ogólnie do całego Wszechświata, "zawierająca" w sobie prawa fizyki. I że "Ziemska" noosfera (tu chyba coś w rodzaju ogólnej świadomości i cech psychicznych charakterystycznych dla ludzi) już poza Ziemią po prostu nie obowiązuje, a jej miejsce zajmuje ta ogólna... Skoro więc siła tego oddziaływania słabnie z odległością, to może siła obowiązywania praw fizyki słabnie wraz z odległością od np. centrum Wszechświata?
Mnie dość zaciekawiła pewna teoria stworzona przez Lema. Kto czytał jego Dzienniki Gwiazdowe na pewno pamięta
. Teoria, że Wszechświat jest pewnym zwyrodnieniem w jednolitej pustce, tak jak we Wszechświecie mezony (Takie cząsteczki, które nie całkiem poważnie traktują prawa fizyki.)
@Nieznajomy (znowu
)
Ta, Einstein mówił że czwarta wojna światowa będzie na maczugi i kamienie
Czy to sarkazm?
Nie żeby ten, ale Einstein raczej ma rację.
Z innej beczki:
Skoro Ty możesz obrażać Włochów to ja mogę "polaczków", czyż nie?
Aha. A skoro Ty możesz obrażać swoich rodaków, to ja mogę Ciebie, czyż nie? Chłopaczku. Głuptasku.
"Polaczku".
Tak, tak. Innych to tak sobie nazywasz, a skoro
Złośliwie "polaczkiem" nazywa się osobę z mniej bystrego grona Polaków.
To chyba z tego wynika, że nazywasz uczestników dyskusji - ładnie mówiąc - mniej bystrymi. Jak dyplomatycznie, aż mi ślepa kiszka zdrętwiała. A mówił ktoś do ciebie lekceważąco "chłoptasiu"? To tak samo jakby znajomy zza granicy powiedział do Ciebie "głupi polaczku". Po prostu popisujesz się brakiem kultury i brakiem jaj, żeby przyznać się do błędu.
I jak już ktoś jest tu "polaczkiem", to Ty.
Po innych to można cisnąć, a polaczki to święte krowy. Typowe polaczkowate myślenie.
No nieeeee. Po prostu apokalipsa. Czyżbyś chciał za wszelką cenę osiągnąć poziom kozaków jak u IGNISa? Bo powoli pełźniesz w tym kierunku. Radzę Ci, nie udzielaj się w ten sposób. Obrażasz ludzi. Obrażasz naród. Obrażasz ojczyznę.